Μπαίνουμε στην κουζίνα… αναβιώνουμε το έθιμο!
Σήμερα αφήνουμε όλες τις άλλες δουλειές στην άκρη και... κατευθυνόμαστε στην κουζίνα. Βάζουμε ποδιές, σηκώνουμε τα μανίκια και βάφουμε πρωτότυπα αυγά, φτιάχνουμε γεμιστά τσουρέκια και πλάθουμε πεντανόστιμα κουλουράκια, παρέα, φυσικά, με το In2life.

Για την ιστορία του αυγού έχουμε ξαναμιλήσει (δείτε στα Σχετικά Άρθρα). Το πιο χαρακτηριστικό σύμβολο του Πάσχα έχει τις ρίζες του -πολύ πριν ο χριστιανισμός γίνει θρησκεία- στην αρχαιότητα και μάλιστα στην αρχαία Ρώμη, στην Κίνα και στην Αίγυπτο που τα αυγά βάφονταν και μοιράζονταν σε γιορτές αποτελώντας, μεταξύ άλλων, σύμβολο γονιμότητας. Το βάψιμο των αυγών, σήμερα, αποτελεί πασχαλινό έθιμο σε όλο σχεδόν τον κόσμο και ακριβώς γι’αυτόν τον λόγο, πολλοί έχουν επηρεαστεί από το εξωτερικό και βάφουν αυγά σε περισσότερα χρώματα πέρα από το παραδοσιακό κόκκινο.
Το τσουρέκι έχει την δική του ιστορία. Δεν έχει γίνει γνωστό από πού ακριβώς ξεκίνησε αυτή, πιθανότητα από την Κωνσταντινούπολη, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως η λαμπροκουλούρα (όπως λέγεται σε κάποια μέρη της Ελλάδας) ζυμώνεται για «το καλό». Γι’αυτό, άλλωστε, τα παλαιότερα χρόνια τουλάχιστον, οι αγρότες παράχωναν κομμάτια τσουρεκιού και τσόφλια αυγών στα χωράφια τους για να γίνουν πιο καρπερά. Με την συνταγή, πάντως, που θα σας δώσουμε σήμερα για το πιο ενδιαφέρον τσουρέκι που έχετε φάει ποτέ (με γέμιση και γλάσο), το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα μείνει κανένα κομμάτι τσουρεκιού για άλλους σκοπούς πέρα του αυτονόητου… Καλή προετοιμασία και καλή σας απόλαυση:
Αναπόσπαστο κομμάτι των πασχαλινών εθίμων αποτελούν φυσικά και τα πασχαλινά κουλουράκια. Τα κουλουράκια, όπως και τα τσουρέκια και όλα τα πασχαλινά ζυμωτά, συμβολίζουν σύμφωνα με την παράδοση την ευγονία, την ζωτική αναγέννηση και την σωματική κάθαρση, αφού τα υλικά αγαθά μετατρέπονται σε ζωτική τροφή, η οποία βοηθά την ενδυνάμωση του οργανισμού. Πόσο μάλλον όταν η τροφή αυτή είναι τόσο νόστιμη και γλυκιά όπως τα κουλουράκια που σας προτείνουμε να φτιάξετε παρακάτω: 




