Ένας διαγωνισμός που... ωφελεί σοβαρά το παιδί σας

Η ρομποτική κατακτά τα σχολεία και τις καρδιές των μαθητών, και η Cosmote στηρίζει τους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.
Ένας διαγωνισμός που... ωφελεί σοβαρά το παιδί σας
Θέλετε το παιδί σας να αναπτύξει τις δεξιότητές του στην καινοτομία και την τεχνολογία; Να μάθει πράγματα ή/και να ξεδιπλώσει τα ταλέντα του, να εμπλουτίσει τις γνώσεις του, και να μοιραστεί την χαρά της συμμετοχής σε ένα παιχνίδι που ίσως μάλιστα τελειώσει με ένα βραβείο; Τότε δεν έχετε παρά να το παρακινήσετε να δηλώσει συμμετοχή σε έναν από τους μαθητικούς διαγωνισμούς ρομποτικής που «τρέχουν» αυτήν την περίοδο. 

Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Η ρομποτική έχει μπει πια για τα καλά στα σχολεία, και στις… καρδιές των παιδιών, συνδυάζοντας διασκέδαση και δημιουργία με εργαλείο την τεχνολογία που αγαπούν πολύ τα πιτσιρίκια. Τα τελευταία χρόνια, οι συμμετοχές στους πανελλήνιους διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής, που πραγματοποιούνται με την χορηγική στήριξη της Cosmote, ξεπερνούν τις 3.500 ετησίως.



Φέτος, η Cosmote στηρίζει τον πρώτο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής Λυκείου, τον Εθνικό Διαγωνισμό για την Ολυμπιάδα Ρομποτικής, και τους τελικούς διαγωνισμούς ρομποτικής, που θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα Κασιμάτης του ΟΑΚΑ στις 18 Μαρτίου, και οι οποίοι έχουν ως εξής:

3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού - Οχήματα και μεταφορές του αύριο

Οι εκπαιδευτικοί, ως προπονητές των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή, έχουν δικαίωμα να σχηματίσουν όσες ομάδες επιθυμούν. Η κάθε ομάδα μπορεί να αποτελείται από 3 έως 6 μαθητές. Οι ομάδες θα χρησιμοποιήσουν τα εκπαιδευτικά πακέτα για να σχεδιάσουν, να εφαρμόσουν και να κατασκευάσουν μια ολοκληρωμένη ρομποτική κατασκευή-μοντέλο, η οποία θα πρέπει να προσομοιώνει το θέμα του διαγωνισμού «Οχήματα και μεταφορές του αύριο», με τη χρήση της γλώσσας προγραμματισμού Scratch. Οι συμμετέχοντες και φέτος θα διαγωνισθούν πρώτα στους περιφερειακούς διαγωνισμούς.

2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Γυμνασίου - Η πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Η πρωτοβουλία αυτή έχει ως στόχο να δώσει την ευκαιρία σε μαθητές και καθηγητές από τις 13 Περιφέρειες της χώρας να αναπτύξουν το ταλέντο, τη φαντασία και τις επιστημονικές τους δεξιότητες, εφαρμόζοντας και κατασκευάζοντας μια ολοκληρωμένη ρομποτική κατασκευή-μοντέλο, η οποία θα προσομοιώνει το θέμα του διαγωνισμού «Η πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου».

Οι μαθητές καλούνται να διαγωνισθούν σε πίστα στην οποία απεικονίζεται η ένδοξη πορεία του μεγάλου Αλεξάνδρου στα βάθη της Ασίας. Οι εκπαιδευτικοί, ως προπονητές των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή, έχουν δικαίωμα να σχηματίσουν όσες ομάδες επιθυμούν. Η κάθε ομάδα μπορεί να αποτελείται από 2 έως 3 μαθητές. Οι ομάδες θα χρησιμοποιήσουν τα εκπαιδευτικά πακέτα για να σχεδιάσουν, να εφαρμόσουν και να κατασκευάσουν μια ολοκληρωμένη ρομποτική κατασκευή-μοντέλο, η οποία θα πρέπει να προσομοιώνει το θέμα του διαγωνισμού «Η πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου». Οι συμμετέχοντες θα διαγωνισθούν πρώτα στους περιφερειακούς διαγωνισμούς.



1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Λυκείου - Πράσινη Ενέργεια & Επιχειρηματικότητα

Οι εκπαιδευτικοί, ως προπονητές των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή, έχουν δικαίωμα να σχηματίσουν όσες ομάδες επιθυμούν. Η κάθε ομάδα μπορεί να αποτελείται από 2 έως 3 μαθητές.
Οι ομάδες θα χρησιμοποιήσουν τα εκπαιδευτικά πακέτα για να σχεδιάσουν, να εφαρμόσουν και να κατασκευάσουν μια ολοκληρωμένη ρομποτική κατασκευή-μοντέλο, η οποία θα πρέπει να προσομοιώνει το θέμα του διαγωνισμού «Πράσινη Ενέργεια & Επιχειρηματικότητα».

Οι ομάδες θα κληθούν να δημιουργήσουν καινοτόμα project επίλυσης τεχνολογικών προβλημάτων σχετικών με τη θεματική του διαγωνισμού. Ζητούμενο στην παρουσίαση και βαθμολόγηση του κάθε έργου είναι να συνοδεύεται από ρεαλιστικό επιχειρηματικό πλάνο, με εφαρμογή στην αγορά.

Οι Περιφερειακοί Διαγωνισμοί της Αττικής θα πραγματοποιηθούν στην Ελληνογερμανικη Αγωγή στις 11/03 και αφορούν μόνο το Δημοτικό και Γυμνάσιο. Στο πλαίσιο αυτό θα επιλέγουν 40 ομάδες από το δημοτικό και 30-35 από το γυμνάσιο για να πάρουν μέρος στον τελικό. Η υποδομή παρέχεται από την Ελληνογερμανικη Αγωγή.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v