Διασκεδαστικά πράγματα για να κάνετε με τα παιδιά

Πριν ανοίξουν τα σχολεία και τελειώσει το καλοκαίρι, σας έχουμε πέντε σούπερ ιδέες για να περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί με τα παιδιά.
Διασκεδαστικά πράγματα για να κάνετε με τα παιδιά
Οι διακοπές τελείωσαν, γυρίσατε στο σπίτι, αλλά τα παιδιά είναι ακόμα σε… mood διακοπών; Μην τους το χαλάτε! Απλώς μπείτε κι εσείς στην ίδια διάθεση, και διασκεδάστε μαζί τους μέσα από πέντε δραστηριότητες εντός και εκτός σπιτιού που σας προτείνουμε για το τέλος του καλοκαιριού.

Ημερήσιες εκδρομές στη θάλασσα

Ποιο παιδί δεν θα πετάξει απ’ τη χαρά του με μια μίνι εξόρμηση στην παραλία, που θα θυμίσει σε όλη την οικογένεια ότι, οι διακοπές μπορεί να τελειώνουν, αλλά το καλοκαίρι όχι ακόμα; Μια πολύ καλή ιδέα είναι το Κόκκινο Λιμανάκι στη Ραφήνα, που είναι ασφαλές για τα παιδιά (με ρηχή θάλασσα, βοτσαλάκια, προστευμένο από τους ανέμους και εντυπωσιακό σαν σκηνικό), ενώ διαθέτει και εστιατόριο με ειδικό οικογενειακό μενού ακριβώς από πάνω, στην κορυφή του λοφίσκου. Είναι το Μπαλκόνι, διαθέτει υπέροχη θέα και για ένα χορταστικό γεύμα, δεν θα πληρώσετε πάνω από 20€ το άτομο.  

Θέατρο και δροσιά

Η παιδική θεατρική παράσταση «Πιάνω Παπούτσι Πάνω στο Πιάνο» που απολαύσαμε μικροί και μεγάλοι τον χειμώνα στο Θέατρο Πόρτα, ξεχώρισε για την ποιότητά της και συνεχίζει με καλοκαιρινή περιοδεία σε ανοιχτά θέατρα ανά την Αθήνα. Την προσεχή περίοδο, μπορείτε να την απολαύσετε στο Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου (2/9 στις 21.00), στο Άλσος της Νέας Σμύρνης (4/9 στις 21.00), στο Τριανόν στη Σαρωνίδα (5/9 στις 21.00) και στο δημοτικό θέατρο Αιγάλεω (13/9 στις 21.00), με εισιτήρια από 5€. 

Σινεμά στο σπίτι

Αν μας πείτε ότι δεν απολαμβάνετε κι εσείς τα υπέροχα animation όσο και τα παιδιά σας – μερικές φορές και περισσότερο – θα λέτε ψέματα! Γι’ αυτό κι εμείς σας προτείνουμε να ετοιμάσετε σπιτικά ποπ κορν, να καθίσετε αναπαυτικά με τα παιδιά στους καναπέδες σας και να γελάσετε με την ψυχή σας, παρακολουθώντας τις ωραιότερες παραγωγές κινουμένων σχεδίων των τελευταίων ετών. Αυτή την περίοδο, για παράδειγμα, τα κανάλια Novacinema έχουν εξασφαλίσει τέσσερις από τις πιο «δυνατές» και διασκεδαστικές ταινίες animation για να έχετε να διαλέγετε: Τον Καλόσαυρο της Disney, το Minuscule από τη σειρά με τα αξιαγάπητα «Τοσοδούλικα», το Mune με τις περιπέτειες του φρουρού του φεγγαριού και το Goosebumps, με τις ανατριχίλες που σκορπά ο Τζακ Μπλακ, όταν οι «δαίμονες» ενός συγγραφέα φαντασίας δραπετεύουν από το μυαλό του και… απειλούν μια ολόκληρη πόλη.

Παιχνίδι στο σπίτι
Μετά από μια ωραία προβολή, τι καλύτερο από λίγο… παιχνίδι ακόμα. Συγκεντρώστε την οικογένεια γύρω από το τραπέζι, μαζί με υγιεινά σαντουιτσάκια, και παίξτε κάποιο από τα υπέροχα επιτραπέζια που θα βρείτε εδώ

Γνωρίζοντας το νέο πρόσωπο της πόλης

Το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος άνοιξε τις πύλες του στο κοινό και επέστρεψε με νέο πρόγραμμα εκδηλώσεων και τον Αύγουστο. Πέρα από τις υπόλοιπες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και προβολές, από τις πιο ενδιαφέρουσες προσθήκες είναι το Πρόγραμμα Ψυχοκινητικής Αγωγής Παιδιών (κάθε Τρίτη και Πέμπτη στις 18.30 και στις 20.00, με ελεύθερη είσοδο). Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ψυχοκινητικά παιχνίδια, δομημένα πάνω στις ηλικιακές τους ικανότητες. Στόχος του προγράμματος είναι να ψυχαγωγήσει δημιουργικά τα παιδιά, εμφυσώντας τους παράλληλα την ιδέα της άσκησης ως καθημερινό τρόπο ζωής. Έμπειροι καθηγητές φυσικής αγωγής σε κινητικά, παιδαγωγικά και μαθησιακά θέματα καθοδηγούν τα παιδιά στην δραστηριότητα αυτή η οποία απευθύνεται σε όλους και έχει στόχο να αγκαλιάσει εξίσου και τα παιδιά που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες κινητικές και μαθησιακές δυσκολίες. Δηλώστε συμμετοχή εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v