12 πράγματα που δεν ξέρατε για τη «Φαντασία»

Με αφορμή την προβολή της από τα κανάλια Novacinema, ψάξαμε και βρήκαμε 12 ενδιαφέρουσες και άγνωστες πληροφορίες για την ταινία «Φαντασία».
12 πράγματα που δεν ξέρατε για τη «Φαντασία»
Κατά πολλούς, η πιο εμβληματική ταινία του Walt Disney. Η Φαντασία, 70 και κάτι χρόνια μετά την πρώτη προβολή της συνεχίζει να συναρπάζει μικρά και μεγάλα παιδιά.

Η ταινία προβάλλεται στις 17 Απριλίου από τα κανάλια Novacinema στις 10.00. Δεν θα βρίσκεστε στο σπίτι εκείνη την ώρα ή θέλετε να δείτε την ταινία ξανά; Χάρη στον αποκωδικοποιητή εγγραφής NovaBox+ μπορείτε να το κάνετε, αποθηκεύοντας την ταινία στην λίστα εγγραφών σας.

Μέχρι λοιπόν να πιάσετε θέση μπροστά από την τηλεόραση και να την απολαύσετε, δείτε δώδεκα άγνωστα trivia για αυτήν.

* Είναι η μοναδική ταινία του Walt Disney, η οποία ξεπερνά τις δύο ώρες σε διάρκεια.
* Εβδομήντα χρόνια μετά, η Disney συνεχίζει να λαμβάνει παράπονα από γονείς, οι οποίοι λένε ότι αυτή η σκηνή τρόμαξε πολύ τα παιδιά τους.


* Κατά την διάρκεια της παραγωγής, οι σχεδιαστές δεν πήραν καμία εντολή για τα χρώματα που θα χρησιμοποιούσαν. Ο Walt Disney τους άφησε ελεύθερους για να αυτοσχεδιάσουν με όποιους συνδυασμούς ήθελαν.
* Είναι η πρώτη αμερικάνικη ταινία η οποία χρησιμοποίησε στερεοφωνικός ήχος.
* Ο ηθοποιός Bela Lugosi χρησιμοποιήθηκε ως μοντέλο για τον δαίμονα Chernabog, το όνομα του οποίου αφορά στον θεό του Κακού στην Σλάβικη Μυθολογία.
* Η ορχήστρα που εμφανίζεται στα ενδιάμεσα της ταινίας δεν είναι η πραγματική Ορχήστρα της Φιλαδέλφειας, αλλά μια ομάδα μουσικών του Χόλυγουντ και υπαλλήλων των Disney Studio.
* Η ταινία είναι το αγαπημένο animation του Steven Spielberg.

* O σουρεαλιστής ζωγράφος Salvador Dali είχε φτιάξει κάποια σκίτσα για την ταινία, όμως οι ιδέες του δεν χρησιμοποιήθηκαν.
* Όταν οι παραγωγοί επικοινώνησαν με τον Igor Stravinsky (ο μοναδικός συνθέτης που ζούσε όταν προβλήθηκε η ταινία) για τα δικαιώματα του κομματιού «The Rite of Spring», εκείνος προσφέρθηκε να συνθέσει ένα εντελώς καινούργιο κομμάτι για την ταινία. Η πρότασή του δεν έγινε δεκτή και ο ίδιος αργότερα δήλωσε ότι σιχαινόταν την ενορχήστρωση της σύνθεσής του από τον Leopold Stokowski.

* Η ταινία συγκαταλέχθηκε στις 20 πιο υπερεκτιμημένες ταινίες όλων των εποχών από το σινεφίλ περιοδικό Premiere.
* To κομμάτι “Ave Maria” είναι το μοναδικό στο οποίο χρησιμοποιήθηκαν φωνητικά. Όλα τα υπόλοιπα είναι instrumental.
* Πρόκειται για το πρώτο Χολιγουντιανό φιλμ στο οποίο δεν εμφανίζονται credits.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v