Planet Physics: Πάσχα γεμάτο Φυσική και παιχνίδι

Αυτό το Πάσχα γίνεται ενδιαφέρον στο Planet Physics, καθώς τα κεριά και τα αυγά γίνονται υλικά για πολύχρωμα πειράματα με τα παιδιά.
Planet Physics: Πάσχα γεμάτο Φυσική και παιχνίδι
Φέτος το Πάσχα, ο χώρος του Planet Physics σας καλεί να ζήσετε τις γιορτές διαφορετικά με τα παιδιά και να βρείτε την ευκαιρία να ανακαλύψετε μαζί τους τους νόμους της Φυσικής, χρησιμοποιώντας… πασχαλινά αυγά. Πίεση, άνωση και ροπή αδράνειας είναι μόνο λίγες από τις έννοιες που θα προσεγγιστούν στα πειράματα.

Η φυσική της σαπουνόφουσκας
Τα χρώματα της Ίριδας, ο ήχος και οι ηλεκτροστατικές δυνάμεις που "παλεύουν" με τη βαρύτητα του Νεύτωνα: Ποιος θα φανταζόταν ότι μπορούμε να παρατηρήσουμε τόσα φυσικά φαινόμενα, χρησιμοποιώντας μόνο...σαπουνόφουσκες;
Μ. Δευτέρα, Μ. Τετάρτη, Τρίτη και Πέμπτη του Πάσχα 10.00-11.30

Μικροί Μηχανικοί
Τα παιδιά θα κατασκευάσουν ένα Μηχανικό χέρι από καλαμάκια, πνευματικές και υδραυλικές συσκευές ανύψωσης και μετάδοσης της κίνησης, και θα επιχειρήσουν… μελέτη δομικής στατικής με marshmallows.
Μ. Δευτέρα, Μ. Τετάρτη, Τρίτη και Πέμπτη του Πάσχα 11.30-13.00

Πίεση
Ατμοσφαιρική πίεση, υδροστατική πίεση και γνώσεις Φυσικής... χωρίς πίεση: Ο Αρχιμήδης και ο Πυθαγόρας συναντούν τον Pascal και συζητούν για τον Torricelli, όσο οι παρευρισκόμενοι αντιλαμβάνονται πειραματικά έννοιες σχετικές με την πίεση.
Μ. Τρίτη, Μ. Πέμπτη, Τετάρτη και Παρασκευή του Πάσχα 10.00-13.30

Πειράματα Ηλεκτρομαγνητισμού
Τα παιδιά θα ανακαλύψουν βιωματικά το άτομο, με τα πρωτόνια, νετρόνια και τα ηλεκτρόνια που το αποτελούν. Παράλληλα, θα γνωρίσουν το ηλεκτρικό ρεύμα και τα ηλεκτρικά κυκλώματα μέσα από παιχνίδια, καθώς επίσης και τον μαγνητισμό μέσα από πηνία, πυξίδες και μαγνήτες.
Μ. Τρίτη, Μ. Πέμπτη, Τετάρτη και Παρασκευή του Πάσχα 11.30-13.00

Αστρονομικές κατασκευές και Αστροπαρατήρηση (για παιδιά 7-12 ετών)
Θα δείτε την ανατολή και τη δύση του Ηλίου στο πάτο ενός ποτηριού. Θα μάθετε για τους πυραύλους και θα δοκιμάσετε να απογειωθείτε από τη Γη. Ύστερα θα επισκεφθείτε τη Σελήνη, θα δοκιμάσετε να προσεδαφισθείτε με ασφάλεια στον Άρη. Ο χάρτης του ουρανού, οι αστερισμοί, οι κομήτες και οι πυρήνες τους αποκαλύπτονται, σε ένα βράδυ αφιερωμένο στην αστρονομία μέσα από το τηλεσκόπιο του Planet Physics.
Καθημερινά 19.00-22.00 για παιδιά 7 έως 12 ετών.
Επιπλέον κράτηση 3 ευρώ-Κάντε έγκαιρα την κράτησή σας 
 

Info:
PLANET PHYSICS
Λ. Αναπαύσεως 18, Βριλήσσια 15235
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 8033984
Είσοδος:
Νηπιαγωγεία – Δημοτικά – Γυμνάσια – Λύκεια 4 ευρώ (Τιμή Γνωριμίας)
Ενήλικες 6 ευρώ
Παιδιά (χρήση στην έκθεση και στον παιδότοπο) 6 ευρώ
ΑΜΕΑ : ( για ΑΜΕΑ άνω του 80%) Ελεύθερη
Οικογενειακό (3 άτομα και άνω) 5 ευρώ / άτομο
Είσοδος στο Planet Café Ελεύθερη
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v