Οκτώ κλασσικές παιδικές ταινίες που πρέπει να δείτε

Ο Μόγλης, ο Μίκυ, ο Πινόκιο, ο Πήτερ παν, η Αλίκη. Θυμόμαστε τους αγαπημένους μας παιδικούς ήρωες, μέσα από οκτώ παραμυθένιες ταινίες.
Οκτώ κλασσικές παιδικές ταινίες που πρέπει να δείτε
Υπάρχουν συγκεκριμένα παιδικά καρτούν που δύσκολα μπορούμε να σβήσουμε από τη μνήμη μας. Μέσα από αυτά ζήσαμε και εμείς μικροί το δικό μας παραμύθι, και πλέον ως μεγάλοι πιάνουμε τον εαυτό μας ουκ ολίγες φορές να τα… χαζεύει όταν παίζονται στην τηλεόραση.

Οκτώ τέτοιες κλασικές, παιδικές ταινίες θυμόμαστε παρακάτω, γιατί κατά βάθος όσο και αν μεγαλώσουμε, παραμένουμε και λίγο παιδιά.

Φαντασία (1940)
Ίσως σήμερα να φαντάζει απλοϊκό, αλλά το πρώτο από τα αριστουργήματα του Disney θεωρείται «η αρχή όλων», με αψεγάδιαστο σχέδιο, υπέροχη κλασική μουσική και αισθητική που θα ζήλευαν πολλοί ακόμη και σήμερα, εβδομήντα χρόνια μετά την δημιουργία του. Την ταινία μπορείτε να δείτε στις 9 και 17 Απριλίου μέσα από την οθόνη των Novacinema 2 και Novacinema 2 HD. Η νέα version της κλασσικής ταινίας, παραγωγής 2000, προβάλλεται αντίστοιχα στις 11 και 15 Απριλίου από τα δύο ψηφιακά κανάλια.


Lion King (1994)
Ο Σίμπα και η Νάλα, ο βασιλιάς της ζούγκλας και η απολαυστικά σατανική φωνή του θείου Σκαρ, ο χοντρός Πούμπα και το «Χακούνα Ματάτα» του Τιμόν έχουν εντυπωθεί στο DNA κάθε ανθρώπου που γεννήθηκε πριν τα ‘90s. Τα sequels και τα musicals στο Broadway που ακολούθησαν, φρόντισαν να τα περάσουν και στην επόμενη γενιά.


Πήτερ Παν (1953)
Ένα παιδί που δεν μπορεί να μεγαλώσει αλλά… πετάει, παίρνει τους πρωταγωνιστές αυτής της θρυλικής ταινίας στην Χώρα του Ποτέ και παράλληλα δίνει σε μικρούς και μεγάλους μαθήματα ενηλικίωσης – ή μήπως όχι; Ακόμα μια κλασσική παιδική ταινία για όλη την οικογένεια και ταυτόχρονα ένα από τα καλύτερα animation της δεκαετίας του ’50 βασισμένο στο διήγημα του Τζέιμς Μάθιου Μπάρι. Ο Πήτερ Παν προβάλλεται στις 19 Απριλίου από τη Nova στις 10:00, ενώ στις 6 και 12 Απριλίου στις 21:00 μπορείτε να απολαύσετε το εξίσου όμορφο σήκουελ «Η επιστροφή στη χώρα του Ποτέ».


Η Λαίδη και ο Αλήτης (1955)
Μια σκυλίτσα από σπίτι ερωτεύεται έναν αλήτη του δρόμου κι έχει μαζί του μια όμορφη περιπέτεια σε αυτήν την ευαίσθητη και άκρως ρομαντική παραγωγή της Disney, η οποία χωρίς να διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίας στο σενάριο μας συναρπάζει με τη γλυκύτητά της. Highlight η σκηνή του «γεύματος» μεταξύ των δύο τετράποδων… εραστών.


Πινόκιο (1940)
Το κλασσικό διήγημα του Κάρλο Γκολντόνι μεταφέρθηκε από τα στούντιο της Disney στη μεγάλη οθόνη μέσα από ένα εκπληκτικό animation με μπόλικες δόσεις χιούμορ, δράσης και φυσικά ηθικών διδαγμάτων με πρώτο και καλύτερο τις επιπτώσεις του ψέματος. Ο Τζεπέτο είναι ένας μοναχικός μαραγκός σε προχωρημένη ηλικία. Ποτέ δεν είχε παιδιά και φτιάχνει μια ξύλινη κούκλα, τον Πινόκιο, για να ξεγελάσει αυτόν του τον καημό. Όμως, μια καλή νεράιδα ζωντανεύει την κούκλα και ένα υπέροχο παραμύθι ξεκινάει. Η κλασική ταινία προβάλλεται στις 8 Απριλίου στις 21:00 και στις 14 Απριλίου στις 10:00 στα κανάλια Novacinema 2 και Novacinema 2 HD.


Toy Story (1995)
Κοιτάζοντας την γραφική τελειότητα των ζωντανών παιχνιδιών στο δωμάτιο του Andy, είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς πως το Toy Story 1 δημιουργήθηκε το 1995. Η Pixar, όχι μόνο έδωσε το σύνθημα της νέας, 3D εποχής στην βιομηχανία του animation, αλλά δημιούργησε «σχολή», καταλήγοντας σε μια απολαυστική τετραλογία για μικρούς και μεγάλους.


Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων (1951)
Η δέκατη τρίτη κλασική ταινία κινουμένων σχεδίων μεγάλου μήκους της Disney, είναι ένα μαγευτικό ταξίδι στη φαντασία και μία από τις πιο καλοσχεδιασμένες ταινίες της ιστορίας των στούντιο. Βασισμένη σε δύο διηγήματα του Λούις Κάρολ, η ταινία περιγράφει τις περιπέτειες ενός κοριτσιού, το οποίο μετά την πτώση της σε μία λαγότρυπα, περιπλανιέται σε ένα φανταστικό κόσμο. Η ταινία προβάλλεται από τα κανάλια της NOVA στις 4 και 5 Απριλίου στις 21:00 και στις 13 Απριλίου στις 10:00.


Το βιβλίο της ζούγκλας (1967)
Βασισμένη στη συλλογή ιστοριών «Μόγλης» του Ράντγιαρντ Κίπλινγκ, η αλληγορική αυτή ταινία μας ταξιδεύει στα βάθη της ζούγκλας, εκεί όπου ο συμπαθέστατος Μόγλης μεγαλώνεται από μια αγέλη λύκων συντροφιά με τον αγαθό αρκούδο Μπαλού και τον μαύρο πάνθηρα Μπαγκίρα. Ταξίδι στη ζούγκλα παρέα με τους ήρωες της ταινίας μπορούμε να κάνουμε στα κανάλια της NOVA στις 7 Απριλίου στις 21:00 και στις 16 Απριλίου στις 10.00.


Σημειώστε ότι τα παιδικά που προβάλλονται από τα κανάλια της NOVA, διαθέτουν υπηρεσία εγγραφής έτσι ώστε να τα (ξανά) δείτε όποτε θέλετε και όσες φορές θέλετε.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v