Παίζω και μαθαίνω: Κέντρα δημιουργικής απασχόλησης

Θέλετε το παιδί σας να παίξει, να διασκεδάσει αλλά και να μάθει; Ψάξαμε και σας παρουσιάζουμε πέντε εναλλακτικές του κλασικού παιδότοπου.
Παίζω και μαθαίνω: Κέντρα δημιουργικής απασχόλησης
Θέλετε να αφήσετε το παιδί σας να ανακαλύψει τις κλίσεις του και να αναπτύξει τα ταλέντα του από μικρό; Τότε ένας χώρος δημιουργικής απασχόλησης είναι ακριβώς αυτό που ψάχνετε. Οι μικροί μας φίλοι μπορούν να περάσουν ώρες ολόκληρες με καλλιτεχνικές, αθλητικές, ακόμα και μαγειρικές δραστηριότητες – με ή χωρίς τους γονείς. 

Myplayce

(Λειτουργούν τέσσερις χώροι, σε Ν. Ψυχικό, Γλυφάδα, Ερυθραία και Κολωνάκι)
Μέσα στον πολύχρωμο και χαρούμενο χώρο του myplayce, τα παιδιά και οι γονείς τους απασχολούνται με δημιουργικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Ζωγραφική, θέατρο, μουσική, αθλητισμός και τα πρώτα μαθήματα αγγλικών (κι αυτά είναι μόνο λίγα μέσα από την τεράστια λίστα δραστηριοτήτων), οργανωμένα ανά ηλικία σε τμήματα. Για τους γονείς, λειτουργούν ομάδες συμβουλευτικής, και υπάρχει η δυνατότητα ατομικής παρακολούθησης του παιδιού από εξειδικευμένους παιδαγωγούς.

Η πρώτη δοκιμαστική επίσκεψη είναι δωρεάν, κι έπειτα το μηνιαίο πακέτο για μια φορά την εβδομάδα βρίσκεται στα €60, ενώ το τριμηνιαίο στα €150.
Τα μαθήματα διαρκούν 50 λεπτά, ξεκινούν από τις 10.00 και τελειώνουν γύρω στις 20.00. 

Playmobob

Λεωφόρος Πηγής 44, Μελίσσια
2110124721

Στην ίδια φιλοσοφία, ότι η επαφή του παιδιού με την τέχνη βοηθάει στην ανάπτυξη συναισθηματικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, κινείται και το Playmobob. Στο πρόγραμμά του θα βρούμε ζωγραφική, μουσική, εκπαιδευτικό θεατρικό παιχνίδι, καθώς και το ενδιαφέρον – για όλη την οικογένεια – Musical Steps, που μαθαίνει στα παιδιά για άλλους πολιτισμούς μέσα από την μουσική.

Το μεμονωμένο μάθημα κοστίζει €12, ενώ το μηνιαίο πακέτο (για 4 φορές τον μήνα) €40.
Τα μαθήματα διαρκούν από 40 ως 60 λεπτά, και τις καθημερινές ξεκινούν από τις 17.00, ενώ το Σάββατο από τις 10.30. 

Blanos Sports Park

1ο χλμ Λ. Πικερμίου Σπατών
2106635835
Αν θέλετε να συνδυάσετε διασκέδαση και ψυχαγωγία, ο παιδότοπος του Blanos Sports Park είναι ανοιχτός κάθε Παρασκευή 16.00-23.00 και όλη μέρα το σαββατοκύριακο, και τα παιδιά σας θα απασχοληθούν με… μίνι εκδοχές bowling, μπιλιάρδου, αλλά και τα πιο κλασικά φουσκωτά παιχνίδια, καθώς και ομαδικές δραστηριότητες.

Η επίσκεψη θα σας κοστίσει μόνο €5 για ολόκληρη την μέρα. 

Παιχνιδαγωγείο

25ης Μαρτίου 61, Ν.Ψυχικό
2106724288

Το Παιχνιδαγωγείο φαίνεται να στηρίζεται σ’ εκείνη την ατάκα που λέει ότι «δεν σταματούμε να παίζουμε επειδή μεγαλώνουμε, αλλά μεγαλώνουμε επειδή σταματούμε να παίζουμε». Ένας χώρος που το παιχνίδι συναντά την μάθηση, και τα παιδιά μαθαίνουν για την φύση, την μουσική και τα αγγλικά. Κουκλοθέατρο και workshops μαγειρικής κάθε Σάββατο.

Το ωριαίο… παιχνιδομάθημα κοστίζει €8, το πακέτο για ένα εργαστήρι τον μήνα ανέρχεται στα €30, ενώ το φουλ πακέτο, που περιλαμβάνει όλα τα εργαστήρια, βρίσκεται στα €50.
Τα εργαστήρια ξεκινούν στις 11.00 και διαρκούν μέχρι τις 19.30. 

Καλλιτεχνούπολη 
Δημητρίου Ράλλη 104 & Αντ. Θεοχάρη, Καλλίπολη Πειραιά
2104514888

Με πολλή έμπνευση, τα παιδιά απασχολούνται με εργαστήρια λογοτεχνίας, θεάτρου, μουσικοκινητικής αγωγής, καθώς και με πολλά ομαδικά παιχνίδια. Η λογική της Καλλιτεχνούπολης είναι πως στα παιδιά πρέπει να δίνονται οι πρώτες ύλες και να αφήνονται να εκφραστούν ελεύθερα, χωρίς να περιορίζονται από την δομή του μαθήματος και την πίεση ενός καλού αποτελέσματος. 

Οι τιμές κυμαίνονται στα €12 για ένα ολοήμερο πρόγραμμα, και υπάρχουν μηνιαία πακέτα από €35. 
Η Καλλιτεχνούπολη είναι ανοιχτή καθημερινά, από τις 09.00 ως τις 21.30.

Θοδωρής Διάκος
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v