Βόλτες με παιδιά: 5 προτάσεις για πρωινές αποδράσεις

Παιχνίδι και ποδήλατο σε καταπράσινα άλση, βόλτα σε Μαρίνες, κουκλοθέατρο και καλλιτεχνικά εργαστήρια. Δείτε πέντε ενδιαφέρουσες προτάσεις για βόλτα με τα παιδιά.
Βόλτες με παιδιά: 5 προτάσεις για πρωινές αποδράσεις
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Η χαρά του παιδιού δεν είναι ιδιαίτερα… απαιτητική. Δώστε του έναν ανοικτό χώρο, παιχνίδια, κούνιες και αυτόματα δημιουργήσατε για εκείνο έναν επίγειο παράδεισο. Σε αντίστοιχο κλίμα, αλλά και με ιδιαίτερη «μέριμνα» για εσάς τους γονείς, βρήκαμε πέντε προτάσεις για Σαββατιάτικη (ή Κυριακάτικη) έξοδο με το πιτσιρίκι, οι οποίες θα κάνουν και εκείνα χαρούμενα, αλλά και εσάς.

Περίπατος και παιχνίδι στη Μαρίνα Φλοίσβου

Αληθινός παράδεισος για τα πιτσιρίκια, ιδιαίτερα τις ημέρες που ο καιρός θα μας κάνει την χάρη να έχει λιακάδα, η Μαρίνα Φλοίσβου είναι ό,τι πρέπει για βόλτα, καφέ, ποδηλατάδα και … οργιώδες παιχνίδι στον διπλανό, μεγάλο, παιδότοπο ο οποίος έχει τα πάντα και συμφέρει (κούνιες, πλαστικά καράβια, τσουλήθρες κτλ.) Ενημερώνουμε, για να μην λέτε ότι δεν σας ειδοποιήσαμε, ότι τις Κυριακές επικρατεί πανδαιμόνιο. Επίσης, ιδανική επιλογή για after βόλτα φαγητό είναι τα Friday’s μέσα στην Μαρίνα.

Τα παιδία βολτάρει στο Ζάππειο

Το ιδανικό μέρος για να απολαύσετε την βόλτα σας στο κέντρο της πόλης, χωρίς να νοιώθετε ότι βρίσκεστε σε αυτήν είναι το Ζάππειο Μέγαρο και φυσικά ο Εθνικός Κήπος. Στην παιδική χαρά δίπλα υπάρχουν κούνιες για τα πιτσιρίκια και άφθονο πράσινο για οφθαλμόλουτρο, ενώ ακριβώς δίπλα βρίσκεται η δημοφιλής Αίγλη για χαλαρό καφεδάκι και λαχταριστά γλυκά. Ο Εθνικός Κήπος αποτελεί σταθερή αξία για παιδικό παιχνίδι και γνωριμία με τα ζωάκια που βρίσκονται εκεί, ενώ μέσα στον Κήπο βρίσκεται και η παιδική βιβλιοθήκη όπου συχνά –πυκνά διοργανώνονται θεματικά events για πιτσιρίκια.

Το απέραντο Άλσος Βεΐκου

Πόσα πιτσιρίκια άραγε να έχουν τρέξει, παίξει, διασκεδάσει, λαχανιάσει στην τεράστια έκταση αυτού του πανέμορφου Πάρκου στο Γαλάτσι; Δεν γνωρίζουμε ακριβώς, όμως αυτό που σίγουρα γνωρίζουμε είναι ότι στο Άλσος Βεΐκου θα χορτάσετε πράσινο, ενώ εκείνα θα χορτάσουν παιχνίδι στην αχανή του έκταση η οποία είναι γεμάτη με γήπεδα, παιδικές χαρές και πλανόδιους που πωλούν μαλλί της γριάς και τα θρυλικά γλειφιτζούρια – κοκοράκι. Μέσα στο άλσος υπάρχουν και δύο καφέ κάτω από την σκιά των πεύκων.

Στην ίδια περιοχή, περίπου δέκα λεπτά απόσταση από το Άλσος Βεΐκου, βρίσκεται το Αττικό Άλσος, πάνω σε λόφο με εξαιρετική θέα στην Αθήνα, παιδική χαρά και μπόλικα παιχνίδια, σε περίπτωση που ψάχνετε εναλλακτική. Μέσα στο άλσος βρίσκονται οι Υάδες, ένα ικανοποιητικό καφέ/εστιατόριο με πολύ ωραία θέα για να ξαποστάσετε μετά την βόλτα.

Κουκλοθέατρο και εναλλακτικές βόλτες στην Ακαδημία Πλάτωνος

Μπορεί να μην είναι το ομορφότερο της Αθήνας, όμως το γεγονός ότι το πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος είναι από λιγότερο… διάσημα και πιο εναλλακτικά της πόλης πιθανώς να σας ιντριγκάρει. Μάλιστα, αυτήν την περίοδο έχετε μια ακόμα πολύ καλή αφορμή να το επισκεφθείτε με τα πιτσιρίκια. Μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου, στο συνεργατικό καφενείο της Ακαδημίας, θα παρουσιάζονται παραστάσεις κουκλοθέατρου για μικρούς και μεγάλους από διαφορετικούς θιάσους. Έτσι για παράδειγμα, στις 16 Φεβρουαρίου στις 10 μ.μ. θα παιχτεί «Ο Κατακλυσμός από την Χώρα του Παραμυθιού στον Κόσμο των Ανθρώπων», της ομάδας Καραβάν, ενώ στις 27/2, στις 10 μ.μ., σειρά έχει η ομάδα Πύραυλος με την παράσταση «Κακούλα Παλούκ». Η είσοδος στις παραστάσεις θα είναι ελεύθερη, ενώ για την πληρωμή των κουκλοπαιχτών δίνετε… ότι έχετε ευχαρίστηση.

Καλλιτεχνική εξόρμηση στο Γουδί

Το πανέμορφο πάρκο στο Γουδί, δίπλα στο θέατρο Badminton, συνδυάζει τα πάντα για μια ιδανική βόλτα με τα πιτσιρίκια: παιχνίδια στη φύση, ποδήλατο, παιδική χαρά και χώρο για καφέ. Σε όλα αυτά προσθέστε και το νέο παιδικό εργαστήρι της Εθνικής Πινακοθήκης και έχετε μια πολύ καλή πρόταση για Σαββατιάτικη εξόρμηση με τα παιδιά στο πάρκο. Κάθε Σάββατο του Φεβρουαρίου 11 με 2 το μεσημέρι, παιδιά προσχολικής ηλικίας μέσα από το παιχνίδι και τη συνεργασία, γνωρίζουν τα χρώματα, το σχέδιο, ζωγραφίζουν και δημιουργούν κατασκευές με διάφορα υλικά. Τηλέφωνο για περισσότερες πληροφορίες: 2107235937.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v