Σχολεία: Έντονες αντιδράσεις για την «λευκή εβδομάδα»

Γονείς και εκπαιδευτικοί αντιτίθενται στην πρόταση των ξενοδόχων για περισσότερες ημέρες χειμερινών διακοπών στα σχολεία, για να ενισχυθεί ο εσωτερικός τουρισμός.
Σχολεία: Έντονες αντιδράσεις για την «λευκή εβδομάδα»
Έντονες αντιδράσεις από γονείς και εκπαιδευτικούς έχει προκαλέσει η πρόταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων για την θέσπιση της εβδομάδας «Σχολικής Ανάπαυλας», τη χειμερινή περίοδο, με στόχο την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού.

Η πρόταση της Ομοσπονδίας, η οποία εξετάζεται σοβαρά από τα συναρμόδια Υπουργεία, περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας περιόδου «σχολικής ανάπαυλας» διάρκειας μιας εβδομάδας, με επίκεντρο την Καθαρά Δευτέρα. Το πιο πιθανό, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, είναι τα σχολεία να κλείσουν για δύο ημέρες μετά την Καθαρά Δευτέρα, έτσι ώστε να εφαρμοστεί η πρόταση των ξενοδόχων της χώρας για χειμερινό τουρισμό.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσυφάκης, η πρόταση αποτελεί μια «πραγματική μεταρρύθμιση, όπου τα επιχειρηματικά συμφέροντα επικαθορίζουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα».

Από την πλευρά τους οι γονείς, εκφράζουν την επιφύλαξή τους για το μέτρο, αφού η οικονομική στενότητα δεν τους έπιτρέπει να οργανώσουν τέτοιες "εξορμήεις".

Να σημειωθεί ότι η χειμερινή «λευκή εβδομάδα» είναι μια πολιτική που εφαρμόζεται σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις οποίες η σχολική ανάπαυλα βοηθάει στη διοργάνωση εκδρομών στα χιόνια.

Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v