Εκπαιδευτικά σαββατοκύριακα στον Ελληνικό Κόσμο

Μάθετε για τα προγράμματα που θα γεμίσουν τα σαββατοκύριακα των παιδιών σας με παιχνίδι και γνώση στον Ελληνικό Κόσμο αυτόν τον Νοέμβριο.
Εκπαιδευτικά σαββατοκύριακα στον Ελληνικό Κόσμο
Τα σαββατοκύριακα του Νοεμβρίου, ο «Ελληνικός Κόσμος» γίνεται ο απόλυτος προορισμός για παιδιά κάθε ηλικίας, με προγράμματα γεμάτα παιχνίδι και γνώσεις. Tα Σαββατιάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας (από 3 ετών και άνω), τα οποία συνοδεύονται από τους γονείς τους. Tα Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα απευθύνονται σε νήπια και παιδιά του Δημοτικού.

*Σαββατιάτικα Οικογενειακά Εκπαιδευτικά Προγράμματα
(Για παιδιά προσχολικής ηλικίας με τους γονείς τους)Μικροί καλλιτέχνες στα μονοπάτια της γνώσης (Σάββατο 2/11/2013)
Με πινέλα στα χέρια οι μικροί μας φίλοι αποτυπώνουν ιστορίες πάνω στο χαρτί. Πειραματίζονται με ποικίλα υλικά και χρώματα και δημιουργούν τα δικά τους αριστουργήματα. Μέσα από παραμυθένιες ιστορίες και με βοηθό τη φαντασία τους, ανακαλύπτουν τη ζωγραφική, παίζουν με τις μπογιές, συνεργάζονται με τους μεγάλους και εκφράζονται ελεύθερα. Στο τέλος, ταξιδεύουν στο «δάσος χωρίς χρώματα» και τρυπώνουν στο Λαβύρινθο των χρωμάτων.

Είμαι η Ιμελία και δε με μέλει που είμαι γεμάτη μέλι! (Σάββατο 9/11/2013)
Μια γλυκύτατη μελισσούλα «πετάει» στον «Ελληνικό Κόσμο». Είναι κοινωνική και πολυλογού. Έχει τόσα να πει: για την οικογένεια της, το σπίτι της και για… το μέλι. Η Ιμελία συστήνει στα παιδιά την οργανωμένη κοινωνία των μελισσών, μέσα αλλά και έξω από το μελίσσι. Οι μικροί της φίλοι θα γνωρίσουν το χορό των μελισσών, τις συνήθειές τους, τους ρόλους τους μέσα στο μελίσσι αλλά και το αγαθό που παράγουν, το μέλι. Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα όπου τα παιδιά ανακαλύπτουν το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον, παρατηρούν, περιγράφουν και εκφράζονται μέσα από το λόγο, την κίνηση και τη δημιουργία.

Αέρας…ο παιχνιδιάρης! (Σάββατο 16/11/2013)
Το στοιχείο της φύσης που μας ακολουθεί παντού: Ο αέρας ταξιδεύει, τρυπώνει παντού, κινεί πολλά αντικείμενα και είναι απαραίτητο συστατικό της ζωής. Τον αισθανόμαστε αλλά δεν μπορούμε να τον δούμε. Ένα ταξιδιάρικο πούπουλο υποδέχεται γονείς και παιδιά για να τους γνωρίσει με έναν καινούριο αόρατο φίλο, τον Αέρα. Τα παιδιά ανακαλύπτουν από πού ξεκινά τα ταξίδια του, τρέχουν, παίζουν και χορεύουν μαζί του. Παιχνίδια, πειράματα και απλές κατασκευές οδηγούν τους μικρούς μας φίλους σε μερικές από τις πιο απίθανες κρυψώνες του.

Ο ποντικός και η θυγατέρα του - λαϊκό παραμύθι (Σάββατο 23/11/2013)
Οι μικροί μας φίλοι θα προσεγγίσουν τη λαϊκή μας παράδοση μέσα από ένα παραμύθι που «ζωντανεύει» με τη βοήθεια ποικίλων δραστηριοτήτων και πολύ παιχνίδι. Μέσα από το λαϊκό παραμύθι «Ο ποντικός και η θυγατέρα του» ξεδιπλώνεται ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο έχει σκοπό γονείς και παιδιά να γνωρίσουν μια ιστορία που συνδέεται με τη λαϊκή παράδοση και να έρθουν σε επαφή με τα έθιμα του τόπου μας. Τα παιδιά εκφράζονται μέσα από τον αυτοσχεδιασμό και τη σωματική κίνηση και αναπτύσσουν τον προφορικό λόγο.

Μια σταγόνα ταξιδεύει… (Σάββατο 30/11/2013)
Νερό, σύννεφο, πάγος, βροχή… Τα παιδιά ακολουθούν το ταξίδι του νερού μέσα από νεροϊστορίες, παίζουν και πειραματίζονται με πρωταγωνιστή το υγρό στοιχείο. Πειράματα, θεατρικό παιχνίδι και μια σειρά από δραστηριότητες εισάγουν μικρούς και μεγάλους σε ένα από τα πιο μαγευτικά φυσικά φαινόμενα, τον κύκλο του νερού.

Γενικές πληροφορίες για τα Σαββατιάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του «Ελληνικού Κόσμου»
- Για παιδιά 3-5 ετών
-Ώρα έναρξης: 11:30
-Διάρκεια προγραμμάτων: 70 λεπτά
- Κόστος συμμετοχής: 8 ευρώ το παιδί, 4 ευρώ ο ενήλικας (είναι απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα)
- Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.
- Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», στην οδό Πειραιώς 254, στον Ταύρο.
- Διατίθεται δωρεάν υπόγειος χώρος στάθμευσης.

*Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά προγράμματα
(Για παιδιά από 5 έως 12 ετών)Κι έτσι σιωπηλά ξεκίνησε η 7η τέχνη! (Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013)
Στο πρόγραμμα αυτό, ο βουβός κινηματογράφος ξεδιπλώνει τα μυστικά του και γεμίζει τα παιδιά χαρά, γέλιο, γνώση και παιχνίδι. Ο πιο αγαπημένος κινηματογραφικός χαρακτήρας, ο «Σαρλό», ταξιδεύει τους μικρούς «σινεφίλ» στα πρώτα βήματα του κινηματογράφου. Η αισθητική, η αντίληψη και η ιστορία της μεγάλης οθόνης παρουσιάζονται σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που προτρέπει τα παιδιά να ανακαλύψουν τα ποικίλα εκφραστικά μέσα του βουβού κινηματογράφου και την ασπρόμαυρη μαγεία του.

Αργοναυτική εκστρατεία (Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013)
Ένας μύθος που, όσες φορές και αν τον ακούσουμε, πάντα καθηλώνει. Τα παιδιά γίνονται οι Αργοναύτες και με αρχηγό τον Ιάσονα ξεκινούν από τη μυθική «Αργώ» για τη δική τους εκστρατεία. Σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι να ανακαλύψουν τα παιδιά πτυχές από το μαγικό κόσμο της ελληνικής μυθολογίας, με κεντρικό άξονα τις περιπέτειες του Ιάσονα και την πορεία των Αργοναυτών. Αφού παρακολουθήσουν την εξιστόρηση του μύθου, οι μικροί φίλοι μας θα συμμετάσχουν ενεργά στην εκστρατεία μέσω δραματοποίησης και θα δημιουργήσουν το δικό τους τρισδιάστατο χάρτη με την πορεία των Αργοναυτών.

Σαπούνι απ’ τα χεράκια μας (Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013)
Μέλι, βότανα, μπαχαρικά και όλων των λογιών τα μυρωδικά «στο σαπούνι θα βουτήξουν και τα χέρια μας θα καθαρίσουν». Πότε γεννήθηκε το πρώτο σαπούνι; Τι συστατικά περιλαμβάνει; Τα παιδιά δημιουργούν το δικό τους σαπούνι γλυκερίνης και η διαδικασία τα συναρπάζει. Μέσα από παιχνίδια ανακάλυψης και πειραματισμού, παρουσιάζονται οι ευεργετικές ιδιότητες των βοτάνων και των άλλων συστατικών που εμπεριέχονται σε ένα σαπούνι καθώς και οι μύθοι γύρω από τη δημιουργία του.

Ινδιάνοι, Αφρικανοί, Αβοριγίνες… (Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013)
Τα παιδιά ταξιδεύουν σε άγνωστους μακρινούς κόσμους και ανακαλύπτουν τον πολιτισμό τους. Με προορισμό την Αμερική, την Αφρική και την Αυστραλία τα παιδιά γνωρίζουν τους πολιτισμούς που άνθισαν εκεί, μέσα από ακούσματα, οπτικά ερεθίσματα, νοοτροπίες, ιστορίες και παραμύθια. Ποιες ομοιότητες και ποιες διαφορές θα εντοπίσουν; Ποια ήπειρος και ποια ιστορία λαού είναι πιο συναρπαστική;

Γενικές πληροφορίες για τα Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του «Ελληνικού Κόσμου»
- Για Νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού
- Ώρες προσέλευσης: 10:00 και 12:00. Ώρες έναρξης: 10:30 και 12:30. Διάρκεια προγραμμάτων 90 λεπτά.
- Κόστος συμμετοχής: 8,50 ευρώ
- Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.
- Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» στην οδό Πειραιώς 254 στον Ταύρο.
- Διατίθεται δωρεάν υπόγειος χώρος στάθμευσης
.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v