Προγράμματα δήμων για παιδιά: Μάθε, παιδί μου, τέχνη

Οικονομικότατες προτάσεις για να παίζουν και να μαθαίνουν (μουσική, ζωγραφική ή χορό) τα πιτσιρίκια σας μετά το σχολείο, έχουν έξι αθηναϊκοί δήμοι.
Προγράμματα δήμων για παιδιά: Μάθε, παιδί μου, τέχνη
Θεατρικό παιχνίδι, μαθήματα μουσικής και χορού, αλλά και τέχνες όπως ζωγραφική και χειροτεχνία είναι μερικές από τις προτάσεις των δήμων της Αθήνας για τα πιτσιρίκια σας. Με το κόστος να κυμαίνεται στα 10-15€ τον μήνα, και σημαντικές ελαφρύνσεις για τις οικογένειες των ανέργων, τα επιμορφωτικά προγράμματα των δήμων είναι μια εξαιρετική, όσο και οικονομική, πρόταση για να… παίζουν και να μαθαίνουν τα πιτσιρίκια σας.

Δήμος Αθηναίων

Στα δεκατέσσερα πολιτιστικά κέντρα του, ο Δήμος Αθηναίων φιλοξενεί προγράμματα που υπόσχονται να… συστήσουν στα πιτσιρίκια σας τέχνες όπως το θέατρο, η μουσική, τα εικαστικά και οι παραδοσιακοί χοροί. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται κυρίως απογευματινές ώρες, από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο, ενώ το κόστος συμμετοχής κυμαίνεται στα 15€ εφάπαξ. Ειδικές τιμές ισχύουν για άνεργους γονείς και πολύτεκνες οικογένειες. Οι εγγραφές πραγματοποιούνται στα πολιτιστικά κέντρα του ΟΠΑΝΔΑ καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Κατεβάστε από τη δεξιά στήλη, Σχετικά Έγγραφα την λίστα με τα κατά τόπους πολιτιστικά κέντρα, καθώς και πληροφορίες για τις δραστηριότητες του κάθε κέντρου.

Δήμος Αμαρουσίου

Πρόγραμμα zumba για πιτσιρίκια από 7 έως 11 ετών, λάτιν, φλαμένκο και χιπ-χοπ χορός από 6 έως 12, ρυθμική για παιδιά από 4 ετών, μπαλέτο για όλες τις ηλικίες, παιδική ζωγραφική, εργαστήρια χειροτεχνίας, θεατρικό παιχνίδι από 4 ετών είναι μερικές μόνο από τις ενδιαφέρουσες προτάσεις του πλούσιου προγράμματος του Δήμου Αμαρουσίου. Οι αιτήσεις για συμμετοχή στα τμήματα γίνονται στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού (Βασιλίσσης Σοφίας 85) ενώ το κόστος συμμετοχής για δημότες ξεκινά από 10€ ανά μήνα, συν 20€ εφάπαξ για την εγγραφή. Δείτε αναλυτικά όλα τα προγράμματα, και τις ώρες που πραγματοποιούνται, εδώ.

Δήμος Πειραιά

Μαθήματα ζωγραφικής για παιδιά από 5 ετών και άνω προτείνει ο Δήμος Πειραιά, σε τέσσερις πολιτιστικούς χώρους, στο κέντρο του Πειραιά, την Καλλίπολη, τα Καμίνια και την Αγία Σοφία. Η εγγραφή στις περισσότερες περιπτώσεις είναι δωρεάν (εκτός από την περίπτωση του κέντρου Πειραιά, όπου ανέρχεται στα 10€) και η μηνιαία συνδρομή κυμαίνεται στα 10-15€. Δείτε εδώ αναλυτικά τις διευθύνσεις των πολιτιστικών κέντρων, και τις ώρες που πραγματοποιούνται τα μαθήματα.Δήμος Ηλιούπολης

Ζωγραφική για παιδιά από 5 ετών, θεατρικό εργαστήρι από 6 έως 12 και από 12 έως 17 ετών, παιδική χορωδία από 7 έως 14 ετών, και μουσικό εργαστήρι λαϊκών οργάνων, με μαθήματα μπουζουκιού για παιδιά από 10 έως 16 ετών διοργανώνει ο Δήμος Ηλιούπολης. Η ετήσια συνδρομή για την παρακολούθηση των μαθημάτων ανέρχεται στα 50€ τον χρόνο, ενώ υπάρχουν ειδικές εκπτώσεις για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 210 9940699. Περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα θα βρείτε στο site του Δήμου Ηλιούπολης

Δήμος Νέας Σμύρνης

Μπαλέτο, παραδοσιακοί χοροί, ζωγραφική, κιθάρα, φλογέρα, πιάνο και θεατρικό παιχνίδι είναι τα μαθήματα που πραγματοποιεί ο Δήμος Νέας Σμύρνης, σε αρκετά διαφορετικά τμήματα αναλόγως την ηλικία των παιδιών. Το κόστος για τους δημότες είναι 30€ τον μήνα για ένα μάθημα, ή 20€ ανά μάθημα ανά μήνα, για δύο μαθήματα και πάνω. Για τις πολύτεκνες οικογένειες και τις οικογένειες με έναν άνεργο ισχύει έκπτωση 50%, ενώ αν και οι δύο γονείς είναι άνεργοι η παρακολούθηση των προγραμμάτων είναι δωρεάν. Δείτε αναλυτικά τα τμήματα και τις ώρες διεξαγωγής των μαθημάτων εδώ.

Δήμος Ζωγράφου

Ο… μικρός σας ζωγράφος μαθαίνει να ζωγραφίζει στον Δήμο Ζωγράφου, με τα μαθήματα που πραγματοποιούνται πρωινές και απογευματινές ώρες. Η εγγραφή κοστίζει 30€ εφάπαξ, και δεν υπάρχει άλλη μηνιαία επιβάρυνση. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των μαθημάτων εδώ.

Η.Κ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v