6 summer camps για σούπερ διασκεδαστικές καλοκαιρινές διακοπές

Το κλείσιμο των σχολείων εν όψει των διακοπών πλησιάζει και έχει έρθει η στιγμή να βρείτε πώς θα γεμίσετε τον απεριόριστο ελεύθερο χρόνο του παιδιού με ψυχαγωγικές ή και εκπαιδευτικές δραστηριότητες που θα κάνουν το καλοκαίρι του ακόμα πιο απολαυστικό.
6 summer camps για σούπερ διασκεδαστικές καλοκαιρινές διακοπές
της Έλενας Μπούλια

Για τους περισσότερους εργαζόμενους γονείς το κλείσιμο των σχολείων, στα μέσα Ιουνίου, φαντάζει τρομακτικό: Τι θα κάνουν τα παιδιά μέχρι την ημέρα των οικογενειακών διακοπών; Η κατασκήνωση και τα summer camps διάφορων εκπαιδευτηρίων αποτελούν ιδανικές εναλλακτικές για διάστημα μίας έως τριών εβδομάδων, ενώ σε πολλές περιπτώσεις πρόκειται και για την οικονομικότερη λύση, αφού, στις περισσότερες κατασκηνώσεις -τουλάχιστον- το κόστος καλύπτεται επί μέρους ή εξ ολοκλήρου από τα περισσότερα ασφαλιστικά ταμεία των γονιών.

Παρακάτω παρουσιάζουμε έξι διαφορετικές ιδέες κατασκηνώσεων και camps, που απευθύνονται σε παιδιά από 4 έως 17 ετών, και λαμβάνουν χώρα εντός και εκτός Αττικής, για να επιλέξετε αυτήν που ταιριάζει καλύτερα στο πρόγραμμά σας και τα ενδιαφέροντα του παιδιού σας.

Olympia Basket Camp 2012 στην Αρχαία Ολυμπία

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, πραγματοποιείται το Olympia Basket Camp, μία κατασκήνωση που συνδυάζει την διασκέδαση των παιδιών με άθληση, στο μέρος όπου γεννήθηκαν τα ιδεώδη του αθλητισμού. Το Camp αυτό απευθύνεται σε παιδιά που αγαπούν το Basket, ηλικίας από 7 έως 17 ετών και θα πραγματοποιείται σε επταήμερους ή δεκαεξαήμερους «κύκλους» από τις 23 Ιουνίου έως και τις 16 Ιουλίου.

Το συνολικό κόστος, με διαμονή και διατροφή, του επταήμερους κύκλου είναι 320 ευρώ + 13% Φ.Π.Α., ενώ του δεκαεξαήμερου είναι 600 ευρώ + 13% Φ.Π.Α. Τα περισσότερα ασφαλιστικά ταμεία καλύπτουν μέρος ή όλο το κόστος.

Μάθετε περισσότερα για το Oympia Basket Camp σε παλαιότερο δημοσίευμα του In2life.

Καλοκαιρινά Camps δραστηριοτήτων στην Φύση από την Trekking Hellas

Πέντε διαφορετικές προτάσεις έχει ετοιμάσει η Trekking Hellas για φέτος το καλοκαίρι, οι οποίες αφορούν παιδιά διαφορών ηλικιών, από 8 έως 17 ετών, τα οποία έχουν την δυνατότητα για μερικές ημέρες να βρεθούν στο βουνό ή την θάλασσα και να συμμετέχουν σε σούπερ-διασκεδαστικές δραστηριότητες. Πιο συγκεκριμένα:

*Τα Outdoor Activity Adventure Camps, σε Ευρυτανία & Περτούλι, απευθύνονται σε παιδιά από 8 έως 15 ετών και έχουν διάρκεια 2 εβδομάδων (κόστος: 830 ευρώ) ή 3 εβδομάδων (κόστος: 1.050 ευρώ).
*Το Achievement & Leadership Mountain Olympus Challenge απευθύνεται σε παιδιά από 12 έως 17 ετών και έχει διάρκεια 4 ημερών (κόστος: 410 ευρώ).
*Το Περιβαλλοντικό Κέντρο Πάρνηθας, Mountain Parnitha Eco Sport Camp, απευθύνεται σε παιδιά από 8 έως 15 ετών και έχει διάρκεια 10 ημερών (κόστος: 550 ευρώ).
*Το International Adventure Sea Kayaking Camp, στην Σαντορίνη, απευθύνεται σε παιδιά 13-17 ετών και έχει διάρκεια 9 ημερών (κόστος: 1.100 ευρώ).
*Το Summer Dance Camp, στο Περτούλι, απευθύνεται σε παιδιά 8-15 ετών και έχει διάρκεια 2 εβδομάδων (κόστος: 890 ευρώ).

Στις παραπάνω τιμές περιλαμβάνονται το κόστος των δραστηριοτήτων, η διαμονή και η διατροφή. Περισσότερες πληροφορίες για το τι περιλαμβάνει το κάθε camp καθώς και για τις ημερομηνίες που θα πραγματοποιηθεί θα βρείτε στο www.trekking.gr.

Παιδική κατασκήνωση «Αχαϊκό Χωριό»

Το Αχαϊκό Χωριό, στον Αγ. Παντελεήμονα Αιγίου, είναι μία παιδική κατασκήνωση που δημιουργήθηκε από μία οικογένεια παιδαγωγών μέσα στη φύση, με σκοπό να φέρει τα παιδιά πιο κοντά στο ορεινό περιβάλλον, στα ζώα αλλά και στις δραστηριότητες που μπορούν να πραγματοποιηθούν εκεί (ορειβασία, ποδόσφαιρο, βόλεϊ, ιππασία, τοξοβολία, ποδηλασία βουνού αλλά και καλλιτεχνικές δραστηριότητες). Στο πανέμορφο αγρόκτημα, χτισμένο σε υψόμετρο 1.350 μέτρων, με τις φινλανδικού στιλ κατοικίες, μπορούν να παραθερίσουν για 3 εβδομάδες παιδιά ηλικίας από 6 έως 15 ετών.

Οι φετινές περίοδοι λειτουργίας της κατασκήνωσης είναι:
Α.
Από 17 Ιουνίου έως και 8 Ιουλίου (κόστος: 590 ευρώ)
Β. Από 10 Ιουλίου έως και 31 Ιουλίου (κόστος: 590 ευρώ)
Γ. Από 2 Αυγούστου έως και 23 Αυγούστου (κόστος: 490 ευρώ)

Τα περισσότερα ασφαλιστικά ταμεία καλύπτουν μέρος ή όλο το κόστος της κατασκήνωσης.
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο www.κατασκήνωση.gr.

Camps σε Ιδιωτικά Σχολεία:

Εκπαιδευτήρια Δούκα – Summer Camp 2012

Από την λήξη του σχολικού έτους, ήτοι από τις 18 Ιουνίου, έως τις οικογενειακές διακοπές, στα μέσα Ιουλίου, και από Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00 με 16.00, τα Εκπαιδευτήρια Δούκα περιμένουν παιδιά ηλικίας από το Προνήπιο έως και το Λύκειο για να περάσουν από μία έως και τέσσερις εβδομάδες ψυχαγωγίας και αθλητικών δραστηριοτήτων. Το πρόγραμμα του camp χωρίζεται σε έξι θεματικές:

Kids Fun & Sports, για παιδιά 3-5 ετών και παιδιά 5-8 ετών
Football, για αγόρια από 8 χρονών
Dance, για κορίτσια από 8 χρονών
Sports Girls, για κορίτσια από 8 χρονών
Adventure, για αγόρια και κορίτσια 8-12 χρονών
Teens, για αγόρια και κορίτσια Γυμνασίου και Λυκείου

Η κάθε μία από αυτές περιλαμβάνει διαφορετικές δραστηριότητες, εκδρομές στην θάλασσα -και όχι μόνο- και πολύ παιχνίδι. Το ραντεβού θα δίνεται κάθε πρωί στις 9.00 στα Εκπαιδευτήρια Δούκα ενώ τα παιδιά κάθε μεσημέρι θα επιστρέφει με σχολικό λεωφορείο στο σπίτι του. Επίσης, στο ημερήσιο πρόγραμμα θα περιλαμβάνεται και φαγητό.

Το κόστος συμμετοχής στην κάθε εβδομάδα του camp έχει ως εξής:
Εβδομάδα 18 Ιουνίου – 22 Ιουνίου: 370 ευρώ
Εβδομάδα 25 Ιουνίου – 29 Ιουνίου: 630 ευρώ
Εβδομάδα 2 Ιουλίου – 6 Ιουλίου: 770 ευρώ
Εβδομάδα 9 Ιουλίου – 13 Ιουλίου: 890 ευρώ

Για κάθε αδελφάκι που θα συμμετέχει υπάρχει έκπτωση -10%.
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο site των Εκπαιδευτηρίων Δούκα.

Γερμανική Σχολή Αθηνών – Smile Summer Camp 2012

Από τις 25 Ιουνίου έως και τις 13 Ιουλίου 2012 η Γερμανική Σχολή Αθηνών περιμένει κάθε παιδί από 4,5 έως 11 ετών, είτε φοιτά στο σχολείο αυτό είτε όχι, που ενδιαφέρεται να περάσει τρεις εβδομάδες στις εγκαταστάσεις της και να συμμετέχει σε ένα πλούσιο εκπαιδευτικό αλλά και ψυχαγωγικό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει τριβή με την γερμανική γλώσσα, μουσική, αθλητισμό, τέχνες, εκδρομές και γαστρονομικές περιπλανήσεις.

Το κόστος συμμετοχής στο camp για τις τρεις αυτές εβδομάδες, για ένα ημερήσιο πρόγραμμα από νωρίς το πρωί έως το απόγευμα, είναι 790 ευρώ (συν 230 ευρώ για όσα παιδιά χρειάζονται καθημερινή μεταφορά με σχολικό λεωφορείο) και η τελευταία ημέρα των εγγραφών στο Camp είναι στις 14 Ιουνίου. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Summer Camp στο PIERCE - The American College of Greece

To θερινό πρόγραμμα του Pierce College θα λαμβάνει χώρα από 18 Ιουνίου έως 20 Ιουλίου 2012, καθημερινά από τις 9.00 το πρωί έως τις 16.30 το μεσημέρι και απευθύνεται σε παιδιά 6 έως 12 ετών. Πρόκειται για ένα πλούσιο και ισορροπημένο εκπαιδευτικό, εικαστικό και αθλητικό πρόγραμμα, το οποίο υποστηρίζει ενεργά τη φιλοσοφία του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος εμπνευσμένη από το αρχαίο ρητό «Νους Υγιής εν Σώματι Υγιεί».

Σε αυτό συνδυάζεται η καλλιέργεια αθλητικών και καλλιτεχνικών δεξιοτήτων των παιδιών, μέσα από ένα σύνολο ποικίλων δραστηριοτήτων όπως τέννις, κολύμβηση, καράτε, μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Hip-Hop, Αγγλικά, Η/Υ, ζωγραφική, γλυπτική, χορός, μαγειρική, κ.α. και στοχεύει στην ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών και την κοινωνικότητα τους. Οι δραστηριότητες αυτές πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου.

Το κόστος του προγράμματος έχει ως εξής:
1 εβδομάδα: 290 ευρώ
2 εβδομάδες: 480 ευρώ
3 εβδομάδες: 640 ευρώ
4 εβδομάδες: 770 ευρώ
5 εβδομάδες: 860 ευρώ
Η μεταφορά με πούλμαν κοστίζει επιπλέον 80 ευρώ, ενώ για δεύτερο παιδί της ίδιας οικογένειας υπάρχει έκπτωση 10%.

Το Σάββατο 26 Μαΐου 2012, 11:00 - 14:00, στο Pierce College θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του Summer Camp, στην οποία μπορούν να συμμετέχουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο www.pierce.gr.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v