4χρονη με το IQ του Αϊνστάιν γίνεται μέλος της Mensa

Με IQ κατά τι μικρότερο από αυτό του Αϊνστάιν, η 4χρονη Heidi Hankins έγινε το νεώτερο μέλος της Mensa. Στις ιδιαίτερες ικανότητές της περιλαμβάνεται η εξαιρετική μνήμη της σε αριθμούς και λεπτομέρειες.
4χρονη με το IQ του Αϊνστάιν γίνεται μέλος της Mensa
Είναι δυνατόν ένα 4χρονο κορίτσι να έχει IQ κατά έναν μόλις βαθμό μικρότερο από αυτό των Stephen Hawking και Albert Einstein; Κι όμως, για τη μικρή Heidi Hankins, από το Winchester της Αγγλίας, η θεωρία της σχετικότητας δεν διαφέρει πολύ από τα Lego.

H Hankins, το νεώτερο μέλος του οργανισμού διανοούμενων Mensa, έχει IQ 159. Καθώς δεν υπάρχουν συγκεκριμένα τεστ IQ για παιδιά κάτω των 10 ετών, το δικό της χρειάστηκε να υπολογιστεί με ψυχολογικά κριτήρια, ενώ παράλληλα εκτιμήθηκαν οι ικανότητές της. Ενδεικτικά, η Heidi στην ηλικία των 2 ετών μπορούσε ήδη να διαβάζει όπως ένα 8χρονο.
Ωστόσο, πριν την Heidi, το 2009 η Mensa δέχτηκε ένα ακόμα μικρότερο μέλος: Τον δίχρονο τότε Oscar Wrigly, o οποίος με IQ 160 έγινε το νεώτερο μέλος της Mensa όλων των εποχών. Για την ιστορία, το μέσο IQ του συνολικού πληθυσμού είναι περίπου 100.

Η Mensa «στρατολογεί» αποκλειστικά μέλη των οποίων το IQ ανήκει στο 2% του συνολικού πληθυσμού του πλανήτη. Σύμφωνα με την εφημερίδα Toronto Star η Heidi είναι ένα από τα περίπου 90 παιδιά, ηλικίας κάτω των 10 ετών, που είναι μέλη στο βρετανικό τμήμα της Mensa.

Τι την κάνει, σύμφωνα με τον πατέρα της, τόσο ξεχωριστή; «Θυμάται χρονολογίες και γεγονότα και πράγματα που εμείς δεν έχουμε καν προσέξει. Έχει εκπληκτική μνήμη σε ό,τι έχει να κάνει με αριθμούς, με μέρη και με λεπτομέρειες.»

Μένει να δούμε πώς θα εξελίξει αυτές της τις ικανότητες στο μέλλον.

Πηγή: Time.com
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v