@HOMEΠΑΙΔΙ

Μάιος στον Ελληνικό Κόσμο: Οι μικροί εξερευνητές παίζουν και μαθαίνουν

Ταξίδια στον χρόνο με την αρχαιοελληνική τριακόντορο, αρχαιολογικές ανασκαφές και μαθήματα κηπουρικής περιμένουν τον Μάιο τους μικρούς εξερευνητές που θα δηλώσουν συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ελληνικού Κόσμου.

Μάιος στον Ελληνικό Κόσμο: Οι μικροί εξερευνητές παίζουν και μαθαίνουν

Κηπουρική, ανασκαφές, παραμύθια του Αισώπου, ζωγραφική αλλά και ταξίδια στον χρόνο με την αρχαιοελληνική τριακόντορο, περιλαμβάνει το πρόγραμμα των εκπαιδευτικών Σαββατοκύριακων του Ελληνικού Κόσμου, για παιδιά προσχολικής ηλικίας, νήπια και μαθητές δημοτικού.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο 7/5/2011 - Στη γειτονιά της κούκλας... χρωματίζουμε με το σώμα
(Προσχολικό πρόγραμμα Σαββάτου)
Ένα δωμάτιο γεμάτο κούκλες γίνεται η αφορμή για τα παιδιά και τους γονείς τους να εκφράσουν αισθήματα και συναισθήματα με το σώμα τους, να παίξουν και να δημιουργήσουν. Οι εικόνες της φαντασίας τους θα αποκτήσουν χρώμα και σχήμα και θα αποδοθούν στο χαρτί.
Ώρα έναρξης: 11:30
Για δηλώσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα τηλεφωνήστε στο 212 254 0646.

Ο Αίσωπος στον «Ελληνικό Κόσμο»
(Προσχολικό πρόγραμμα Σαββάτου)
Δεκαπέντε μύθοι του Αισώπου, όπως «ο τζίτζικας κι ο μέρμηγκας», «ο κόρακας και η αλεπού», «ο ξυλοκόπος κι ο Ερμής», «το λιοντάρι και το κουνούπι», ζωντανεύουν με κούκλες από τo θίασο «Αθηναϊκές Μαριονέττες». Μια διασκεδαστική βιωματική παράσταση που συνδυάζει τεχνικές κουκλοθέατρου και μαύρου θεάτρου, για τους μικρούς και τους μεγάλους φίλους μας.
Ώρα έναρξης: 13:00
Για δηλώσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα τηλεφωνήστε στο 212 254 0640.


Κυριακή 8/5/2011 - Το γάλα μου όλο θα το πιω!
Το γάλα, από το άρμεγμα μέχρι την κατανάλωσή του. Μαθαίνουμε για τα προϊόντα του, τον τρόπο παρασκευής τους και τα... απολαμβάνουμε. Καθημερινά απολαμβάνουμε το γάλα, το τυρί, το γιαούρτι. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα, αναπόσπαστο κομμάτι μιας ισορροπημένης διατροφής, γίνονται αφορμή για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με δραστηριότητες που μας παρακινούν να ανακαλύψουμε τον τρόπο παραγωγής του γάλακτος και των προϊόντων του, την προέλευσή του και παράλληλα να αντιληφθούμε τη θρεπτική του αξία. Ανακαλύπτουμε τον κόσμο των γαλακτοκομικών προϊόντων με εργαλεία τη γεύση, την όσφρηση και το παιχνίδι.
Για νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού. Για δηλώσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα τηλεφωνήστε στο 212 254 0600 (κωδικός 0627) ή στο 212 254 0627.

Κυριακή 15/5/2011 - Ένας κήπος, μια πόλη!
Χώμα, κλαδιά και φύλλα κάνουν τον κήπο ζωγραφιά. Ομορφαίνουμε τη ζωή μας φυτεύοντας. Πόσο ενδιαφέρουσα και δημιουργική είναι η δουλειά ενός κηπουρού; Οι εργασίες –όπως το σκάλισμα ή το πότισμα– στο φυσικό περιβάλλον μπορούν να γίνουν ένα διαφορετικό παιχνίδι για όλους μας και το αποτέλεσμα να είναι αναζωογονητικό τόσο για την πόλη όσο και για εμάς τους ίδιους. Μέσα από τις δραστηριότητες αυτού του εκπαιδευτικού προγράμματος τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με τις βασικές κατηγορίες των φυτών και τις ιδιότητές τους, το χώμα αλλά και τη διαδικασία της φύτευσης.
Νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού. Για δηλώσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα τηλεφωνήστε στο 212 254 0600 (κωδικός 0628) ή στο 212 254 0628.

Κυριακή 22/5/2011 - Ταξιδευτές μιας άλλης εποχής
Το καράβι μας, η τριακόντορος, σαλπάρει. Αρμενιστές, κωπηλάτες, πηδαλιούχοι, στις θέσεις σας. Το σεντούκι του καπετάνιου μάς αποκαλύπτει ό,τι χρειαζόμαστε για ένα καλό ταξίδι. Με βάση την τριακόντορο- πιστό αντίγραφο αρχαίας τριακόντορου σε φυσικό μέγεθος- που έχει αράξει μόνιμα στο χώρο του «Ελληνικού Κόσμου», τα παιδιά μαθαίνουν την ιστορική εξέλιξη των πλοίων, ανακαλύπτουν πώς ήταν η ναυτική ζωή στην αρχαιότητα και αντιλαμβάνονται τους λόγους που οδήγησαν σε ναυτικά ταξίδια. Στόχος του προγράμματος είναι να γνωρίσουν τα παιδιά την ιστορία ενός αρχαίου πλοίου, τη ζωή πάνω σε αυτό αλλά και τη ναυτιλία στην αρχαία Ελλάδα.
Νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού. Για δηλώσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα τηλεφωνήστε στο 212 254 0600 (κωδικός 0629) ή στο 212 254 0629.

Κυριακή 29/5/2011 - «Ξεφόρτωσέ την την ελιά, να σε φορτώσει λάδι...»
... και όχι μόνο! Ένα δέντρο, μια ιστορία, απίστευτοι μύθοι και... πολύτιμα αγαθά. Ας ακολουθήσουμε τη διαδρομή της ελιάς από τον ελαιώνα στο πιάτο μας. Η ελιά έχει μακραίωνη ιστορία, της οποίας οι απαρχές χάνονται στα βάθη του χρόνου. Η ελιά και τα προϊόντα της δέθηκαν με την ελληνική ιστορία, την θρησκεία, τον αθλητισμό, την καθημερινότητα. Μέσω των δραστηριοτήτων αυτού του εκπαιδευτικού προγράμματος, τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με το δέντρο της ελιάς, τον καρπό, την ιστορία και τους μύθους, τη διαδικασία παραγωγής του λαδιού, θα επισκεφτούν ένα εικονικό ελαιοτριβείο και θα πειραματιστούν κατασκευάζοντας αρωματικό λάδι.
Νήπια και παιδιά Α’ και Β’ Δημοτικού. Για δηλώσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα τηλεφωνήστε στο 212 254 0600 (κωδικός 0630) ή στο 212 254 0630.

Με σκουπάκι και μυστρί, συμπληρώνουμε το παζλ της ιστορίας
Γρήγορα στο σκάμμα όλοι και ας μοιραστούν οι ρόλοι. Στην ανασκαφή μας κάποιοι είναι οι αρχαιολόγοι, άλλοι οι εργάτες, οι συντηρητές και οι φωτογράφοι. Κοινό όλων η ομαδικότητα και η χαρά της ανακάλυψης. Μέσα από το πρόγραμμα αυτό, τα παιδιά θα ζήσουν τη μοναδική εμπειρία της ανασκαφής και θα πάρουν μέρος σε ένα εργαστήρι συντήρησης και συναρμολόγησης ευρημάτων. Δουλεύοντας με εργαλεία μέσα στο σκάμμα και παρακολουθώντας εικονικές αναπαραστάσεις συντήρησης αγγείων, καθώς και μια πραγματική τοιχογραφία που θα στηθεί στον «Ελληνικό Κόσμο», θα νιώσουν για λίγο πραγματικοί αρχαιολόγοι.
Παιδιά από Γ’ έως ΣΤ’ Δημοτικού. Για δηλώσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα τηλεφωνήστε στο 212 254 0600 (κωδικός 0630) ή στο 212 254 0630.

Γενικές πληροφορίες για τα Κυριακάτικα Προγράμματα του «Ελληνικού Κόσμου»
- Το κόστος συμμετοχής είναι 8,50 ευρώ για κάθε παιδί ανά πρόγραμμα. Στα μέλη της παιδικής λέσχης «Τα ΙΜΕάκια», καθώς και της λέσχης των «Ερευνητών», παρέχεται ειδική έκπτωση.
- Ώρες προσέλευσης: 10:00 και 12:00. Ώρες έναρξης: 10:30 και 12:30.
- Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 (& τον αντίστοιχο κωδικό) σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.
- Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στον «Ελληνικό Κόσμο», το Κέντρο Πολιτισμού του ΙΜΕ, Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ. 212 254 0000.
- Διατίθεται δωρεάν υπόγειος χώρος στάθμευσης.

Γενικές πληροφορίες για τα οικογενειακά προσχολικά εκπαιδευτικά προγράμματα του «Ελληνικού Κόσμου»
- Το κόστος συμμετοχής είναι 12 ευρώ για ένα παιδί και το συνοδό του.
- Διάρκεια: μία ώρα.
- Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.
- Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στον «Ελληνικό Κόσμο», το Κέντρο Πολιτισμού του ΙΜΕ, Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ. 212 254 0000.
- Διατίθεται δωρεάν υπόγειος χώρος στάθμευσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v