Παιδικές δραστηριότητες: «Ανοιξιάτικες» ιδέες για δημιουργικό ελεύθερο χρόνο

Γνωρίζοντας την αγάπη των μικρών μας φίλων για οποιαδήποτε δραστηριότητα ξεπερνά τους τέσσερεις τοίχους ενός δωματίου, επιλέγουμε να υποδεχτούμε την – παιδική – άνοιξη με βόλτες σε αθηναϊκά πάρκα, περιηγήσεις σε ζωολογικούς κήπους, περιπέτειες σε Luna parks, αλλά και extreme υδάτινα παιχνίδια.
Παιδικές δραστηριότητες: «Ανοιξιάτικες» ιδέες για δημιουργικό ελεύθερο χρόνο
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Αν κάτι τρελαίνει τα πιτσιρίκια- πέρα από την αναισθητική ένεση του οδοντιάτρου - είναι αναμφίβολα οι πάσης φύσεως υπαίθριες δραστηριότητες. Από την βόλτα σε πάρκα και ζωολογικούς κήπους, μέχρι τα διασκεδαστικά παιχνίδια των λούνα πάρκς και τα υδάτινα σπορ, οι επιλογές που έχετε για να φτιάξετε τη μέρα τους – και την δική σας - είναι αρκετές, τόσο στο κέντρο της Αθήνας, όσο και στα περίχωρα αυτής. Εκμεταλλευτείτε λοιπόν, τον «ανοιχτό» καιρό των ημερών και χαρίστε τους ένα μοναδικό Σαββατοκύριακο.

Βόλτες στα πάρκα της Αθήνας 
Τα πάρκα στην Αθήνα όχι μόνο υπάρχουν, αλλά μπορούν να «γεμίσουν» ευχάριστα τη μέρα των παιδιών. Ο Εθνικός Κήπος στην καρδιά της πόλης είναι ιδανικός για περίπατο με τα παιδιά, με highlights την λιμνούλα με τις πάπιες, την παιδική χαρά και έναν μίνι ζωολογικό κήπο. Η είσοδος σε αυτόν είναι ελεύθερη και λειτουργεί από την ανατολή μέχρι και την δύση του ηλίου.

Εξίσου όμορφος και με πλούσια βλάστηση που περιλαμβάνει 560 είδη φυτών, είναι ο Βοτανικός Κήπος Υμηττού στο καλαίσθητο δάσος Καισαριανής, ο οποίος είναι ανοιχτός στους επισκέπτες και διαθέτει φροντισμένη παιδική χαρά για τα πιτσιρίκια. Αν το πράσινο σας ανοίξει την όρεξη, τότε υπάρχουν αρκετά ταβερνάκια γύρω του με εξαιρετικά μεζεδάκια.

Αν μένετε κοντά στα βόρεια προάστια, τότε θα σας «βολέψει» περισσότερο το άλσος Συγγρού, το οποίο επίσης εντυπωσιάζει με το φυσικό του τοπίο και διαθέτει, συν τοις άλλοις, μια μικρή παιδική χαρά, γήπεδα μπάσκετ και ένα χωμάτινο στίβο, σε περίπτωση που ο μικρός θέλει να δοκιμάσει τις αντοχές του. Βρίσκεται στα όρια των δήμων Αμαρουσίου, Μελισσίων και Κηφισίας και παραμένει ανοικτό μέχρι την δύση του ήλιου.

Αγαπημένος προορισμός για όλη την οικογένεια, το μοναδικό ζωολογικό πάρκο της χώρας, το Αττικό ζωολογικό πάρκο βρίσκεται στην περιοχή των Σπάτων, στην Θέση Υαλού και φιλοξενεί από πύθωνες και αρκούδες μέχρι Τζάγκουαρ και καμηλοπαρδάλεις. Highlights για τα παιδιά τα σπάνια λευκά λιοντάρια, αλλά και οι διασκεδαστικές μαϊμούδες. Διαθέτει χώρους για να πικ νικ, αλλά και καφετέρια για να δροσιστείτε. Είναι ανοιχτό καθημερινά από τις εννιά το πρωί μέχρι την δύση του ήλιου. Τηλέφωνο: 210 6634724.

Extreme υδάτινες περιπέτειες
Αν δεν προλάβατε να επισκεφτείτε την Ολυμπιακή Εγκατάσταση Κανόε Καγιάκ Σλάλομ στο Ελληνικό, κατά την οργάνωση των «Ημερών Άθλησης και Ψυχαγωγίας», μην ανησυχείτε. Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος και των εκατοντάδων συμμετοχών, οι «Ημέρες» πήραν παράταση μέχρι και την Κυριακή 6 Ιουνίου. Αν λοιπόν, ψάχνατε αφορμή για να έρθετε σε επαφή με τον περιπετειώδη χαρακτήρα του Κάνοε Κάγιακ, τώρα είναι ευκαιρία να το κάνετε μαζί με τα παιδιά σας. Ο χώρος είναι ανοιχτός για το κοινό τα Σαββατοκύριακα και μπορείτε να προγραμματίσετε μια οικογενειακή επίσκεψη. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο 21098486676 ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Πάρκου Αναψυχής Ελληνικού.

Luna Park για παιδιά
Ή και για μεγάλους που νιώθουν παιδιά. Ο παιδικός Παράδεισος με όλη τη σημασία της φράσης σε αυτήν την περίπτωση, ακούει στο όνομα Allou Fun Park, το οποίο μαζί με το κοντινό «αδερφάκι» του Kidom και είναι ένας από τους δημοφιλέστερους ψυχαγωγικούς προορισμούς της πόλης. Η ευρύτερη ”γειτονιά” του περιλαμβάνει bowling center, γήπεδα mini soccer, internet café, εμπορικά καταστήματα και το δημοφιλές multiplex Village Park, ενώ οι δραστηριότητές του καλύπτουν το κοινό κάθε ηλικίας – ακόμα και τους γονείς. Μάλιστα, μέχρι και τις 2 Μαΐου, τα πιτσιρίκια που θα επισκέπτονται το Kidom θα μπορούν να φωτογραφίζονται με τον Μπόμπ τον Σφουγγαράκη και την Ντόρα την Εξερευνήτρια και να κερδίζουν πλούσια δώρα. Περισσότερα για τις ώρες λειτουργίας του Allou και του Kidom θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Allou Fun Park.

All time classic επιλογή για Luna park, είναι και «Τα Αηδονάκια», στον κόμβο της Αττικής Οδού στην Λεωφόρο Κηφισίας. Ιδανικός προορισμός για την οικογενειακή απογευματινή σας απόδραση, αλλά και τις βόλτες του Σαββατοκύριακου. Όλα τα «παραδοσιακά» παιχνίδια βρίσκονται εδώ: Πανοραμική ρόδα, συγκρουόμενα, καράβι, space loop, super frog, το σκουλήκι και το Legend θα διασκεδάσουν τα πιτσιρίκια και θα σας φέρουν στο νου αναμνήσεις από την παιδική σας ηλικία. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2106198274, 2106196941.
 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v