Και επίσημα, ανοίγουν στις 12 Απριλίου τα Λύκεια

Δύο υποχρεωτικά self test την εβδομάδα, αντί για ένα που είχε αρχικά ανακοινωθεί, για όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Και επίσημα, ανοίγουν στις 12 Απριλίου τα Λύκεια
Μετά τη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, η Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε και επίσημα το άνοιγμα και των τριών τάξεων του Λυκείου σε όλη την χώρα, την Δευτέρα 12 Απριλίου.

Τα μέτρα προστασίας που ίσχυαν και πριν κλείσουν τα σχολεία στο δεύτερο λοκντάουν θα ισχύουν και πάλι, με επιπρόσθετο μέτρο το υποχρεωτικό self test για όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Το νέο, σε σχέση με όσα έχουν γίνει γνωστά από το πρωί της Τετάρτης 7 Απριλίου, είναι πως το τεστ θα γίνεται υποχρεωτικά δύο φορές την εβδομάδα, και όχι μία όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Στα υπόλοιπα μέτρα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η χρήση μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους, τα διαφορετικά διαλείμματα ανά τάξη, οι σταθερές ομάδες μαθητών σε δραστηριότητες, ο σχολαστικός καθαρισμός και ο τακτικός αερισμός των χώρων.

Τα τεστ προμηθεύονται οι γονείς των μαθητών και οι εκπαιδευτικοί με το ΑΜΚΑ τους δωρεάν από τα φαρμακεία, δύο φορές την εβδομάδα. Γίνονται αποκλειστικά και μόνο στο σπίτι, 24 έως 48 ώρες πριν το μάθημα, και είναι απαραίτητα για την προσέλευση στο σχολείο κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.

Για την διαδικασία διενέργειας του τεστ, και δήλωσης των αποτελεσμάτων στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, δείτε εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v