Γυμναστήριο στο σπίτι: Εύκολα και οικονομικά!

Θέλετε να φτιάξετε το δικό σας χώρο γυμναστικής στο σπίτι, χωρίς να πληρώσετε μια περιουσία; Δείτε πώς θα τα καταφέρετε.
Γυμναστήριο στο σπίτι: Εύκολα και οικονομικά!
Η γυμναστική στο σπίτι δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την γυμναστική στο γυμναστήριο. Αλήθεια.

Σκεφτείτε το. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια επένδυση για βασικό εξοπλισμό, ο οποίος δεν θα σας κοστίσει πολύ και θα σας γλιτώσει από την ταλαιπωρία του πήγαινε – έλα στο γυμναστήριο και την ταλαιπωρία του να βρείτε άδειο πάγκο σε ώρες αιχμής. Μάλιστα αυτήν την περίοδο που ο κόσμος θυμάται να γυμναστεί για να «βγει παραλία», η κατάσταση στα δημοφιλή γυμναστήρια είναι απελπιστική. 

Τι θα χρειαστείτε; Όχι πολλά. Ας δούμε τα απολύτως απαραίτητα, για αρχή, και πόσο κοστίζουν.

* Ένα ζευγάρι «βιδωτούς» αλτήρες. Έχουν δύο σφιγκτήρες που βιδώνουν και ξεβιδώνουν και μπορούν να πάρουν επιπλέον δίσκους κιλών, τους οποίους αγοράζετε ξεχωριστά. Το κόστος για ένα ζευγάρι αλτήρων ξεκινά από 14€, ενώ για κάθε δίσκο κιλών υπολογίστε περί τα 1,50€ ανά κιλό.

Αν είστε αρχάριοι στη γυμναστική, τότε 4 δίσκοι των 0,5 κιλών, 4 των 2,5 κιλών και 2 των 5 κιλών (σύνολο περίπου 30€ δηλαδή) είναι ό,τι πρέπει. Σκεφτείτε ότι δε χρειάζεται να κατανέμετε τους δίσκους ομοιόμορφα και στις δύο πλευρές κάθε αλτήρα.

Με αλτήρες μπορείτε να κάνετε – μεταξύ άλλων – πιέσεις, καθίσματα, κάμψεις δικεφάλων, εκτάσεις τρικεφάλων, ανοίγματα στήθους, απαγωγές ώμων, προβολές… τα πάντα!

* Ένα σετ λάστιχων. Αντικαθιστούν οποιαδήποτε άσκηση μπορείτε να κάνετε σε τροχαλία στο γυμναστήριο, αλλά και πολλές ακόμα. Είναι ελαφριά, μπορείτε να τα πάρετε μαζί οπουδήποτε και αν πάτε και είναι πιο ήπια με τις αρθρώσεις. Το κόστος τους ξεκινά από 50€ για ένα βασικό σετ, όπως αυτό εδώ από τα Bodylastics

Αυτά!

Τι; Μόνο αυτά;

Ναι. Μόνο αυτά, αρκούν για να εκτελέσετε βασικές ασκήσεις και να δείτε διαφορά στο σώμα σας, χωρίς γυμναστήριο. Αρκεί να ακολουθήσετε, βέβαια, το κατάλληλο πρόγραμμα – δείτε εδώ μερικές χρήσιμες συμβουλές επ’ αυτού. 

Ο λογαριασμός; Κάτι λιγότερο από 100€ για τους πρώτους μήνες, μέχρι να δυναμώσετε και να χρειαστεί να πάρετε έξτρα δίσκους κιλών (5 ή και 10 κιλών).

Προαιρετικά, αν σας το επιτρέπει το μπάτζετ σας, μπορείτε να πάρετε:

 * Έναν πάγκο που να ρυθμίζεται σε διάφορες μοίρες (από 90€).

* Ένα μονόζυγο πόρτας (από 10€) για να κάνετε έλξεις και κοιλιακούς.

* Ειδικό δάπεδο για προστασία πατώματος (και μείωση φασαρίας αν έχετε κακή ηχομόνωση στο σπίτι). Από 10€ το κομμάτι.

* Έναν ιμάντα ασκήσεων για να δώσετε περισσότερη ποικιλία στο ασκησιολόγιο σας (από 32€)

Voila!

Γυμναστήριο στο σπίτι, εύκολα, οικονομικά και αποτελεσματικά.

Καλές προπονήσεις!

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v