@HOMEΑΓΟΡΕΣ

Έργα τέχνης με στιλ και… καταγωγή

Γνωρίστε τα έργα τέχνης που «παντρεύουν» τις παραδοσιακές τεχνοτροπίες με το σύγχρονο design και φιλοδοξούν να δώσουν προσωπικότητα στον χώρο σας.

Έργα τέχνης με στιλ και… καταγωγή

Τα διακοσμητικά και τα έργα τέχνης που κοσμούν τον χώρο μας δεν είναι απλώς αντικείμενα: Είναι κομμάτια από τις ζωές των καλλιτεχνών που τα έφτιαξαν. Είναι δείγματα παραδοσιακών τεχνοτροπιών από περιοχές που δεν έχουμε δει ποτέ μας. Είναι «ζωντανοί οργανισμοί» που «αναπνέουν» την τέχνη άλλων πολιτισμών.

Αυτή είναι η λογική πίσω από τα πιο στιλάτα έργα τέχνης που συναντήσαμε τον τελευταίο καιρό στον κόσμο του διαδικτύου. Επισκεφθήκαμε το Benu Arts, ένα e-shop με καλλιτεχνήματα που υπακούν στην παραπάνω λογική και εντυπωσιαστήκαμε.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο brand που στηρίζει το έργο καλλιτεχνών, οι οποίοι ζουν σε δύσκολες συνθήκες, αλλά αφήνουν τη δημιουργικότητα και την αισιοδοξία τους να διοχετευτούν στα προϊόντα τους. Από ένα παγκόσμιο δίκτυο designers, που παντρεύει τα παραδοσιακά υλικά (πάντα φυσικά και ανακυκλώσιμα) με τις αναφορές στο σύγχρονο δυτικό design, τα έργα τέχνης φτάνουν σε εμάς τηρώντας όλες τις αρχές του Δίκαιου Εμπορίου, ενώ μέρος των εσόδων πηγαίνει σε ευπαθείς ομάδες του ελληνικού πληθυσμού.

Όσο για τα προϊόντα; Πάρτε μια γεύση από αφρικανικά καλάθια, μεταλλικά δοχεία, χρυσοποίκιλτα βάζα και άλλα καλλιτεχνήματα-statements:…και δείτε ακόμη περισσότερα στο benuarts.com και στο κατάστημα Benu (Τατοΐου 102, 1ος όροφος, Νέα Ερυθραία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Η λογική στους ερωτευμένους είναι σαν τον δαυλό μέσα στην ομίχλη. Φωτίζει, αλλά δεν διαλύει."

Φραγκίσκος Βάκων, Άγγλος φιλόσοφος

 • 1095 - Την τελευταία ημέρα του Συμβουλίου του Κλερμόν, ο Πάπας Ουρβανός Β΄ ορίζει τον επίσκοπο Αντεμάρ του Πουί και τον κόμη Ραϊμόνδο Δ' της Τουλούζης ως επικεφαλής της Α' Σταυροφορίας στους Αγίους Τόπους.
  1520 - Ο Φερδινάνδος Μαγγελάνος, περνώντας από τον πορθμό που σήμερα φέρει το όνομά του, γίνεται ο πρώτος Ευρωπαίος εξερευνητής που φτάνει στον Ειρηνικό Ωκεανό μέσω του Ατλαντικού Ωκεανού.
  1582 - Ο 18χρονος Ουίλλιαμ Σαίξπηρ και η 26χρονη Ανν Χάθαγουεϊ πληρώνουν 40 αγγλικές λίρες για να βγάλουν άδεια γάμου.
  1814 - Οι «Τάιμς του Λονδίνου» είναι η πρώτη εφημερίδα που κάνει χρήση ατμοκίνητου πιεστηρίου για την εκτύπωσή της.
  1821 - Ο Παναμάς κηρύσσει την ανεξαρτησία του από την Ισπανία.
  1895 - Διεξάγεται ο πρώτος αγώνας αυτοκινήτων στην Αμερική. Συμμετέχουν 6 αυτοκίνητα, τρέχουν για 55 μίλια, και ο νικητής αναπτύσσει μέση ταχύτητα 7 μιλίων την ώρα.
  1910 - Ο Ελευθέριος Βενιζέλος κερδίζει τις εκλογές, με 307 από τις 362 έδρες της Βουλής.
  1964 - Εκτόξευση του αμερικανικού διαστημοπλοίου Mariner 4, του πρώτου που μετέδωσε κοντινές εικόνες του πλανήτη Άρη

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v