Πολυθρόνες: 10 μοντέλα σε πρωταγωνιστικό ρόλο

Η πολυθρόνα είναι ίσως το μοναδικό έπιπλο με πραγματικά διαχρονική αξία. Κι αυτό γιατί δεν προσφέρει απλά στιλ στον χώρο μας και χαλάρωση στον ελεύθερο χρόνο μας, αλλά μπορεί να αποτελέσει επένδυση και για τις επόμενες γενιές. Ξεχωρίσαμε δέκα υπέροχες πολυθρόνες από 350 έως 3.500 ευρώ.
Πολυθρόνες: 10 μοντέλα σε πρωταγωνιστικό ρόλο
της Έλενας Μπούλια 

Ανάμεσα σε όλα τα έπιπλα ενός σπιτιού η πολυθρόνα ανέκαθεν κατείχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην διακόσμηση. Αν η τοποθέτηση αυτή σας φαίνεται αυθαίρετη, δεν έχετε παρά να αναρωτηθείτε γιατί υπάρχουν αμέτρητοι τύποι πολυθρόνας, όπως η μπρεζέρα, η πολυθρόνα τύπου loveseat και η κουνιστή. Πολλοί από τους τύπους αυτούς έχουν ονόματα που χαρακτηρίζουν το σχέδιό τους, όπως είναι οι «Λουδοβίκου 16ου» ή οι φουτουριστικές πολυθρόνες των Rietveld και Philippe Starck. Η σημασία της πολυθρόνας δεν είναι μεγάλη επειδή η ιστορία της διακόσμησης της επεφύλαξε λαμπρή ιστορία, αλλά για έναν άλλο πιο προσωπικό λόγο: Ο ατομικός της χαρακτήρας σε συνδυασμό με την ανάπαυση που υπόσχεται, την καθιστά ίσως το πιο οικείο και αγαπημένο έπιπλο στο σπίτι. Αν μάλιστα σε αυτό τύχει να προστεθεί και το δέσιμο μιας προσωπικής ανάμνησης ο έρωτας κινδυνεύει να είναι αιώνιος.

Μπορεί να είναι ογκώδεις, μπορεί να είναι ακριβές αναλογικά με τον καναπέ, αλλά είναι αξίζουν. Μην ξεχνάτε: είναι ίσως το πιο «δικό» σας έπιπλο. Δείτε δέκα άκρως ερωτεύσιμες, δερμάτινες ή μη πολυθρόνες που κυκλοφορούν αυτήν την στιγμή στην αγορά.

Amadeus από την Divani & Divani by Natuzzi
Αρχική τιμή: 2.180 ευρώ
Θα την βρείτε: Δείτε τις ακριβείς διευθύνσεις των καταστημάτων Divani & Divani by Natuzzi εδώ.
Σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Η υψηλή αισθητική και η ιταλική φινέτσα της Natuzzi συναντούν τη μαγεία της έβδομης τέχνης στη νέα ταινία του Pedro Almodóvar “Ραγισμένες Αγκαλιές”, με την πολυθρόνα Amadeus να παρουσιάζεται σε μíα από τις πιο δραματικές και έντονες σκηνές της. Τα κύρια χαρακτηριστικά της Amadeus - το εκλεπτυσμένο δερμάτινο κάλυμμα της, το αξεπέραστο design, η κομψότητα και η άνεση - αναδεικνύονται με ιδιαίτερο τρόπο μέσα από τα πλάνα της ταινίας, ενώ υπόσχονται να αναδείξουν τον χώρο σας όσο λίγα έπιπλα μπορούν.

Kings Queen Anne από το House of Chesterfields
Τιμή: 3.500 ευρώ
Θα την βρείτε: Λεωφ. Κηφισίας 159, Μαρούσι, τηλ. 210 6143910 και Λεωφ. Μεσογείων 61, Μαρούσι, τηλ. 211 4008153
Ο ορισμός της αρχοντιάς. Η μπρεζέρα δημιουργείται αποκλειστικά από το House of Chesterfields στην Αγγλία, ενώ είναι επενδυμένη με αντικέ δέρμα βουργουνδίας σε σκούρο κοντράστ. Το κάθισμά της μπορεί να γεμίσει με συμβατικό μαξιλάρι, με πούπουλα, με μαλακές ίνες ή να διακοσμηθεί με κουμπιά, ενώ τα κουμπιά μπορούν να αφαιρεθούν από την πλάτη εφόσον το επιθυμείτε. Οι διαστάσεις της είναι: 85 x 90 x 110 εκ.

Bérénice από το Roche Bobois
Αρχική τιμή: 2.500 ευρώ
Θα την βρείτε: Λεωφ. Ποσειδώνος 55, Άλιμος, τηλ. 210 9859040, Λεωφ. Κηφισίας 248, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6711700 και στην Θεσσαλονίκη (Αδριανουπόλεως 22, Καλαμαριά, τηλ. 2310 486 624.
Η πολυτέλεια του διαχρονικού. Η Bérénice ανήκει στην συλλογή Les Provinciales της εταιρίας, αποτελώντας ένα από τα εντυπωσιακότερα μοντέλα της. Η συλλογή εμπνέεται από τους παλιούς Γάλλους τεχνίτες, επαναπροσδιορίζοντας την χάρη του παρελθόντος «α λα φρανσέζ» και προσαρμόζοντάς την στον σύγχρονο τρόπο ζωής. Στην φωτογραφία βλέπουμε την Bérénice, η οποία είναι ουσιαστικά μπρεζέρα-γόνδολα σε σχέδιο Λουδοβίκου XVI, και έχει επενδυθεί με ύφασμα Kenzo Maison, ενώ το ξύλο της είναι πατιναρισμένη οξιά.

Brandon δερμάτινη πολυθρόνα από τα Laura Ashley
Αρχική τιμή: 1.200 λίρες (περίπου 1.330 ευρώ)
Θα την βρείτε: Δείτε τις ακριβείς διευθύνσεις των καταστημάτων Laura Ashley εδώ.
Κλασική αξία. Αναπαυτική και μοντέρνα, η πανέμορφη δερμάτινη Brandon υπόσχεται την τέλεια θέση για χαλάρωση, ενώ το σχέδιό της είναι τόσο ευπροσάρμοστο που είναι σχεδόν αδύνατο να μην ταιριάξει στον δικό σας χώρο, όσο ιδιαίτερος κι αν είναι. Μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε δέκα διαφορετικές αποχρώσεις και τύπους δέρματος. Το κάθισμα είναι γεμισμένο με αφρώδες υλικό και οι διαστάσεις της είναι: 83 x 77 x 89 εκ.

Wyland Chair από τα Ralph Lauren Home
Αρχική τιμή: 2.630 ευρώ (για υφασμάτινη ταπετσαρία)
Θα την βρείτε: Στο κεντρικό κατάστημα Άβαξ, Λεωφ. Κηφισίας 36, Μαρούσι και Αδριανουπόλεως 22, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη.
Μία πολυθρόνα για δύο. Έχετε ακούσει για τα loveseats; Είναι τα καθίσματα, οι φαρδιές πολυθρόνες για την ακρίβεια, που μπορούν να χωρέσουν -στριμωχτά- δύο άτομα, αποτελώντας από μόνα τους αφορμή για αγκαλιές. Η Wyland του Ralph Lauren δείχνει να υπόσχεται αναπαυτικές αγκαλιές σε κάντρι στιλ, ενώ διατίθεται και σε δέρμα. Προτιμήστε την, όμως, στο καρό της φωτογραφίας που την κάνει οπωσδήποτε πιο ζεστή και casual, αν ενδιαφέρεστε για νεανικό σπίτι.

Veneto Chair από τα Bo Concept
Αρχική τιμή: 1.163 ευρώ
Θα την βρείτε: Στο κεντρικό κατάστημα Bo Concept, Λ. Κηφισίας 168, Μαρούσι, τηλ. 210 8767000, και σε άλλα 13 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα (δείτε εδώ)
Μοντέρνες αντιλήψεις. Η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη πολυθρόνα δεν ταιριάζει σε όλα τα στιλ σπιτιού και αυτό γιατί το δέρμα σε συνδυασμό με το μέταλλο την κάνουν πιο ξεχωριστή και ιδιαίτερη, πιο ταιριαστεί σε πιο μοντέρνα και νεανικά σπίτια. Είναι διαθέσιμη, επίσης, σε μονόχρωμο ή εμπριμέ ύφασμα, το οποίο της προσδίδει έναν πιο 60’s και διαχρονικό χαρακτήρα. Επίσης, λόγω του μικρού συγκριτικά με άλλες μεγέθους της (72 x 78 x 79 εκ.) προτείνεται να την τοποθετήσετε μαζί με το ζευγάρι της, απέναντι από έναν διθέσιο καναπέ.

Ella από τα Habitat
Αρχική τιμή: 699 λίρες (περίπου 780 ευρώ)
Θα την βρείτε: Στο Habitat του Notos Galleries Home και στο Notoshome του Golden Hall, στην Γλυφάδα, Πλατεία Εσπερίδων 2Α, τηλ. 210 8983662 και από τις 27/11 στην Θεσσαλονίκη, στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos.
Στιλ και προσιτές τιμές. Τo Habitat αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα καταστήματα οικιακού εξοπλισμού και επίπλων στην Ελλάδα, χάρη στο άκρως ευέλικτο αλλά και casual στιλ των επίπλων του αλλά και τις προσιτές του τιμές. Η Ella, όπως την είδαμε στο βρετανικό site της εταιρίας, είναι φτιαγμένη από ύφασμα 75% cotton (διατίθεται και σε τρικολόρε ιταλικό δέρμα) και ο σκελετός της είναι από ξύλο πεύκου, ενώ αποτελεί μέρος μιας ολόκληρης συλλογής σαλονιού με καναπέ και σκαμπό. Σε σχέδιο μοντέρνο αλλά διαχρονικό υπόσχεται άνεση και στιλ είτε στο καθιστικό ή ακόμα και στην κρεβατοκάμαρά σας.

Utrecht από το Homad
Αρχική τιμή: 626 ευρώ
Θα την βρείτε: Στα καταστήματα Homad, Κηφισίας 71, Μαρούσι, τηλ. 210 6107049 και Αλίμου 79, Άλιμος, τηλ. 210 9961350.
Για… μποέμ καταστάσεις. Όσο μοντέρνο κι αν είναι το design της, πρόκειται για μία πολυθρόνα που θα μπορούσαμε να δούμε σε ένα σπίτι της δεκαετίας του ’70, όταν η καινοτομία αποτελούσε βασικό παράγοντα στην έμπνευση των επιπλοποιών. Ο σκελετός της από μασίφ δρυ ή μασίφ καρυδιά, σε συνδυασμό με το δέρμα της, ωστόσο, της προσδίδουν ένα ύφος διαχρονικό, ενώ την κάνουν εξαιρετικό ταίρι για έναν απλό, κλασικό καναπέ. Το κάθισμα είναι κατασκευασμένο από αφρό πολυουρεθάνης επενδεδυμένο με ακρυλική βάτα, ενώ η επένδυσή της μπορεί να είναι και υφασμάτινη.

Πολυθρόνα Relax από τα Neoset
Αρχική τιμή: 349 ευρώ
Θα την βρείτε: Δείτε τις ακριβείς διευθύνσεις των καταστημάτων Neoset εδώ.
Relax and Enjoy. Τα καταστήματα Neoset δείχνουν να έχουν βρει την μαγική φόρμουλα να κατασκευάζουν ποιοτικά, χρηστικά και ενδιαφέροντα σχεδιαστικά έπιπλα, διατηρώντας χαμηλές τις τιμές τους αλλά υψηλή την διάρκεια ζωής τους. Η πολυθρόνα Relax, την οποία είδαμε στον χειμερινό κατάλογο της εταιρίας, δείχνει να συνδυάζει μοντέρνα αλλά και country στοιχεία, χάρη στο φίνο βελούδινο ύφασμά της, ενώ με διαστάσεις 70 x 80 εκ. είναι ιδιαίτερα βολική τόσο για το καθιστικό όσο και για την κρεβατοκάμαρα. Διατίθεται σε αμέτρητα χρώματα (και εμπριμέ) και σε διάφορους τύπους υφασμάτων.

Πολυθρόνες σε σχέδιο Tord Björklund από τα IKEA
Τιμή: 315 ευρώ η σκουρόχρωμη και 275 ευρώ η εμπριμέ
Θα την βρείτε: Στα καταστήματα ΙΚΕΑ (Αεροδρόμιο, Κηφισός, Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία).
Cheap and Fun. Εντάξει, ίσως να μην είναι η πολυθρόνα που σκοπεύετε να κληροδοτήσετε στα παιδιά σας κάποτε, ούτε αυτή που θα αξιολογηθεί ποτέ ως αντίκα και θα εκτεθεί στα παζάρια της πλατείας Αβησσυνίας. Είναι, όμως, μια μοντέρνα, αναπαυτικότατη και ιδιαίτερα «χαρούμενη» πολυθρόνα, η οποία μπορεί να διακοσμήσει αξιοζήλευτα έναν χώρο και μάλιστα με ασύγκριτα χαμηλό κόστος. Πρότασή μας είναι, μάλιστα, για να την αναδείξετε ακόμα περισσότερο, να την τοποθετήσετε μόνη της δίπλα ή απέναντι από έναν καναπέ, ενώ αν ο καναπές αυτός είναι μονόχρωμος, σας προτείνουμε να επιλέξετε αυτήν με το εμπριμέ ύφασμα που θα φέρει αυτόματα στον χώρο σας νεανική και κεφάτη ατμόσφαιρα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v