@HOMEΑΓΟΡΕΣ

"h": Οδηγός εσωτερικής διακόσμησης με... εγγύηση Δελούδη

Είκοσι ανθολογημένα εσωτερικά σπιτιών, υπογεγραμμένα από γνωστά αρχιτεκτονικά γραφεία, σχεδιαστές εσωτερικών χώρων και διακοσμητές. Η έκδοση της πολυτελούς φίρμας επίπλων Γ. Δελούδης σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Παπασωτηρίου αποτελεί έναν καλόγουστο "οδηγό" γιαόσους ψάχνουν την οικιακή ανανέωση με άποψη.     

Προαστιακές επαύλεις, μονοκατοικίες, αστικά διαμερίσματα, κυκλαδίτικες κατοικίες, chalets στις πλαγιές του Παρνασσού, διαμορφωμένα lofts… Η πολυτελής, δίγλωσση έκδοση «h» (από το houses) φιλοξενεί μία επιλογή από 20 σύγχρονα interiors, με τις υπογραφές γνωστών αρχιτεκτονικών γραφείων, σχεδιαστών εσωτερικών χώρων και διακοσμητών, τα οποία καταγράφουν μία σειρά από ρεύματα και τάσεις – που άλλαξαν και αλλάζουν ριζικά και εντυπωσιακά τους τρόπους διαβίωσης στην χώρα μας.

20 interiors τα οποία ταυτόχρονα αναδεικνύουν την σύγχρονη, κοσμοπολίτικη αισθητική που χαρακτηρίζει το νέο, ελληνικό «κατοικείν». Εσωτερικά πολυτελή ή άκρως προσωπικά, κομψά εσωτερικά ενός μητροπολιτικού ύφους ή με έντονο το τοπικό στοιχείο (vernacular), εσωτερικά που εξελίσσουν τους κανόνες του μοντερνισμού ή συνδυάζουν ευρηματικές, ιστορικές αντιπαραθέσεις, εσωτερικά όπου τα έργα τέχνης συνυπάρχουν αρμονικά με τα design-αντικείμενα…

Interiors, που τελικά παρουσιάζουν με τον πιο έκδηλο τρόπο και όλη την πρόσφατη ιστορία του επίπλου, αυτού του ιδιαίτερου αντικειμένου, που σε όλες τις εκδοχές του – κλασικό, μοντέρνο, σύγχρονο, συλλεκτικό- αποτελεί και το βασικό «υλικό» για την διαμόρφωση ενός εσωτερικού χώρου, μεταμορφώνοντάς τον σε ένα καθρέφτη εκείνων που κατοικούν. Ή όπως ο Alessandro Mendini σημειώνει στα «Γραπτά» του –δανείζοντας και στο «h» το κεντρικό μότο του:

«Τα έπιπλά μας και η διαρρύθμισή τους είναι μία πνευματική κατάσταση, μία αποκαλυπτική ενόραση του εαυτού μας… Δημιουργώντας τους εσωτερικούς χώρους μας, γονιμοποιούμε τα αντικείμενα που μας περιβάλλουν, φτιάχνοντας έτσι ένα είδος μίας μεγάλης και ασφαλούς ζώνης, γύρω από τους εαυτούς μας».

Συντελεστές:
Concept:
Κωνσταντίνος Δελούδης
Σχεδιαστικό concept: Σταύρος Παπαγιάννης, Βασίλης Παπαδόπουλος [Stage Design Office]
Κείμενα: Αντώνης Κατσούρης
Μετάφραση: Νίκος Μάρας
Εκδόσεις Παπασωτηρίου (σε συνεργασία με την εταιρεία Γ. Δελούδης)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2