Χρυσά βραβεία σχεδιασμού iF για τη Sony

14 βραβεία σχεδίασης προϊόντων iF κατέκτησε η Sony, δύο εκ των οποίων ”χρυσά”, για την ψηφιακή φωτογραφική μηχανή Cyber-shot T7 και για τα προϊόντα της σειράς WALKMAN A Series. Τα βραβεία iF, τα οποία απονέμονται από τον οργανισμό International Forum Design κάθε χρόνο από το 1954, προσελκύουν σχεδόν 2000 συμμετοχές ετησίως, με αποτέλεσμα να προσδίδουν ιδιαίτερο κύρος στα προϊόντα στα οποία απονέμονται.
Χρυσά βραβεία σχεδιασμού iF για τη Sony

Η Sony ”σάρωσε” στην τελετή απονομής των βραβείων σχεδίασης προϊόντων iF για το 2006, η οποία έλαβε χώρα στα πλαίσια της έκθεσης CeBIT 2006 στις 9 Μαρτίου, κατακτώντας 14 βραβεία iF, στα οποία συμπεριλαμβάνονται δύο αναγνωρισμένου κύρους χρυσά βραβεία iF για την ψηφιακή φωτογραφική μηχανή Cyber-shot T7 και για τα προϊόντα της σειράς WALKMAN A Series (NW-A3000 και NW-A1000).

Επιλέγοντας μεταξύ 1.952 προϊόντων από 37 χώρες, ο οργανισμός International Forum Design απένειμε τη σφραγίδα διάκρισης iF στα παρακάτω προϊόντα της Sony στις κατηγορίες ”Καταναλωτικές ηλεκτρονικές συσκευές / Τηλεπικοινωνίες” και ”Υπολογιστές”:

Χρυσά βραβεία iF:

Cyber-shot T7 (Ψηφιακή φωτογραφική μηχανή)

WALKMAN A Series (NW-A3000, NW-A1000)

Βραβεία iF σχεδίασης προϊόντος:

HDR-HC1 (Ψηφιακή βιντεοκάμερα High-definition)

NW-E405/E407, E505/E507 (Network WALKMAN)

DAR-RH7000 (Σύστημα Home Theatre)

MDR-SA5000 (Στερεοφωνικά ακουστικά)

NAS-CZ1 (Σύστημα Hi-Fi με υποστήριξη λειτουργίας Ethernet Client)

SA-FT7ED (Σύστημα επίπεδων ηχείων 5.1)

VPL-CX20, CS20 (Βιντεοπροβολέας)

VPL-VW100 (Βιντεοπροβολέας High-definition)

MFM-HT75/95 (Οθόνη LCD)

SDM-HS75P/HS95P (Οθόνη LCD)

Sony VAIO VGN-TX (Υπολογιστής Laptop / Powerbook / Notebook)

VGC-M53 (Υπολογιστής Desktop VAIO)

”Η κατάκτηση βραβείων σχεδίασης iF σε τόσο διαφορετικές κατηγορίες αποτελεί μια τεράστια αναγνώριση”, σχολίασε ο κ. Fumitaka Kikutani, διευθυντής του Sony Design Centre στην Ευρώπη. ”Η σχεδίαση αποτελεί ισχυρό καθοδηγητικό παράγοντα στην εξέλιξη των προϊόντων της Sony. Μέσω του διεθνούς μας δικτύου κέντρων Sony Design, διατηρούμε αξίες σχεδίασης οι οποίες βοηθούν τις δραστηριότητές μας να επιτύχουν”.

Η βραβευμένη με χρυσό βραβείο iF Cyber-shot T7, το σχεδιασμό της οποίας επιμελήθηκε ο Shin Miyashita, Chief Art Director στο Creative Centre, Sony Corporation, είναι μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας, με πάχος μόλις 9,8 mm στο λεπτότερο σημείο της.

”Παρά το ότι η φωτογραφική μηχανή T7 έχει το μέγεθος μιας πιστωτικής κάρτας, δεν είναι υπερβολικά λεπτή ή μικρή και μπορείτε να την κρατήσετε άνετα στα χέρια σας”, σχολίασε η κριτής κ. Ehlén Johansson της MEJK Design με έδρα το Μάλμο. ”Ο φακός κλείνει πολύ κομψά και το κουμπί λήψης αντιδρά εξαιρετικά γρήγορα”.

Η σχεδίαση της φωτογραφικής μηχανής είναι απλή και χρησιμοποιεί χρώματα του ίδιου τόνου – η σχεδίαση επικεντρώθηκε στη δημιουργία μιας φωτογραφικής μηχανής την οποία θα ένοιωθε άνετα να μεταφέρει μαζί του κάθε ενήλικας, κάθε στιγμή. Το σώμα της φωτογραφικής μηχανής είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι.

Μιλώντας για τη σειρά WALKMAN A Series, ο κριτής κ. Dick Powell (seymorpowell, Λονδίνο) σχολίασε: ”Αυτό το MP3 player αποτελεί μια επιτυχημένη νέα εκδοχή του Sony WALKMAN, με το υψηλότερο δυνατό επίπεδο σχεδίασης”.

Για να δημιουργήσει την αίσθηση ”ροής” ήχου και αέρα, ο σχεδιαστής της WALKMAN A Series, Yujin Morisawa (Creative Director στο Creative Centre, Sony Corporation) χρησιμοποίησε συνεχείς καμπύλες γραμμές, αποφεύγοντας τις γωνίες και τις ευθείες γραμμές. Χάρη στη μεγάλου μεγέθους οργανική οθόνης EL που χρησιμοποιήθηκε, το κείμενο και τα μενού δείχνουν να πηγάζουν από το εσωτερικό της συσκευής, όταν αυτή ενεργοποιείται.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v