”Απλά” μαθηματικά μετά… πιάνου στο Megaron Plus!

Ένα από τα σημαντικότερα μαθηματικά μυαλά της εποχής, ο Αυστριακός Ρούντολφ Τάσνερ έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής αποφασισμένος να αποκαλύψει με απλό και κατανοητό τρόπο τα μυστήρια των μαθηματικών και να... παίξει πιάνο!
”Απλά” μαθηματικά μετά… πιάνου στο Megaron Plus!

Η σύγχρονη επιστημονική σκέψη και η μουσική γίνονται ”ένα” όταν ο Ρούντολφ Τάσνερ αποφασίζει– ως άλλος Πυθαγόρας- να αποκαλύψει στο ευρύ κοινό την κρυφή γοητεία των μαθηματικών.

Η ασυνήθιστη διάλεξη του κορυφαίου Αυστριακού μαθηματικού με θέμα ”Η μουσική, ο Πυθαγόρας και η επίδραση στα σύγχρονα μαθηματικά” πραγματοποιείται στο πλαίσιο του πολυ-πολιτισμικού προγράμματος Megaron Plus.

Η ιδέα της σύνδεσης των μαθηματικών και της μουσικής γεννήθηκε πριν από 26 ολόκληρους αιώνες από τον Πυθαγόρα. Ως ένας άξιος ”μαθητής” του αρχαίου έλληνα μαθηματικού και όχι μόνο, ο Αυστριακός Ρούντολφ Τάσνερ έρχεται σήμερα να μιλήσει για η σχέση των σύγχρονων – αρκετά πιο περίπλοκων - μαθηματικών με τη μουσική και γενικότερα για την εφαρμογή τους σε κάθε πτυχή της ζωής μας.

Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία μαθηματικά μυαλά του καιρού μας, το δημιουργό του περίφημου ”math.space” (ένα πρωτοποριακό επιστημονικό και πολιτιστικό ίδρυμα-σχολή που στεγάζεται εδώ και τρία χρόνια στο Συγκρότημα Μουσείων της Βιέννης), ο οποίος έχει κάνει σκοπό της ζωής του τη διάδοση της μαθηματικής επιστήμης με τρόπο απλό και κατανοητό.

Ο Ρούντολφ Τάσνερ δίνει το ”παρών” στο δεύτερο Κύκλο δραστηριοτήτων του Megaron Plus με μια διάλεξη που τιτλοφορείται ”Η μουσική, ο Πυθαγόρας και η επίδραση στα σύγχρονα μαθηματικά” και θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, στις 7 το απόγευμα στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας.

Πέρα από το επιστημονικό και γνωσιακό ενδιαφέρον της, η εκδήλωση - που διοργανώνεται σε συνεργασία με την αυστριακή πρεσβεία στην Αθήνα - επιφυλλάσσει και μια ευχάριστη έκπληξη για το κοινό του Μεγάρου, αφού, για του (μαθηματικού) λόγου το αληθές, ο Τάσνερ προτίθεται να εμπλουτίσει τη διάλεξή του με μουσική. Με τη διαφορά πως αντί για το μονόχορδο του αρχαίου ομότεχνού του, θα παίξει πιάνο!

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v