Ocean Spray: Γεύση από… cranberry

Χυμός ή συστατικό για δροσιστικά κοκτέιλ, αποξηραμένοι καρποί, σάλτσες για τις πιο ευφάνταστες συνταγές… Το cranberry μπορεί να «ζωντανέψει» την κουζίνα, την διατροφή και την διάθεσή σας, και η Ocean Spray εξηγεί γιατί.
Ocean Spray: Γεύση από… cranberry
Αγαπήθηκε και καλλιεργήθηκε από τους πρώτους έποικους της Βόρειας Αμερικής, τόσο για τη διατροφική του αξία, όσο και για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Το cranberry είναι ένα νόστιμο γλυκόξινο φρούτο, γνωστό από το 1500, από την εποχή των Ινδιάνων της περιοχής.

Λέγεται ότι το χρησιμοποιούσαν ως βασικό συστατικό για να θεραπεύσουν τις πληγές τους από τα δηλητηριώδη βέλη. Το πλούσιο κόκκινο χρώμα του cranberry χρησίμευε ως φυσική χρωστική ουσία για κουβέρτες, χαλιά και είδη ένδυσης. Το cranberry αποτελούσε και σύμβολο της ειρήνης μεταξύ των Ινδιάνων του Delaware στο New Jersey.

Πρόκειται για μία από τις πιο πλούσιες τροφές σε βιταμίνη C, πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικά. Λόγω των θρεπτικών συστατικών που περιέχει, θεωρείται «φάρμακο της φύσης». Το cranberry εξουδετερώνει τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες οξυγόνου που παράγονται στο ανθρώπινο σώμα, παρέχοντας αυξημένη προστασία έναντι των λοιμώξεων και αναστέλλοντας την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων.

Τα προϊόντα cranberry διατίθενται από την Ocean Spray σε διάφορες μορφές.

Ο χυμός cranberry αποτελεί μια απολαυστική και υγιεινή επιλογή. Πίνεται σκέτος, αναμεμειγμένος με άλλους χυμούς φρούτων ή σαν βασικό συστατικό ενός δροσιστικού κοκτέιλ, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Οι αποξηραμένοι καρποί με υπέροχο φυσικό χρώμα και ζουμερή υφή, αποτελούν ένα υγιεινό και χορταστικό snack ή χρησιμοποιούνται σαν συνοδευτικά σε σαλάτες. Ένα ακόμη νόστιμο και θρεπτικό υλικό για τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική είναι οι σάλτσες cranberry που κυκλοφορούν σε 2 υπέροχες γεύσεις.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v