Μια βραδιά στο Island Athens Riviera

Gastronomy Wednesdays στο Island με guest chef τον Jean-Charles Métayer!
Μια βραδιά στο Island Athens Riviera

Το Island της Αθηναϊκής Ριβιέρας δίνοντας έμφαση για άλλη μια χρονιά στην υψηλή  γαστρονομία, αφιερώνει μια Τετάρτη κάθε μήνα σε ένα βραβευμένο chef.  Τη Τετάρτη 15 Ιουλίου φιλοξενεί τον βραβευμένο Γάλλο chef,  Jean - Charles Métayer.

O Jean-Charles Métayer γεννήθηκε και μεγάλωσε στα δυτικά της Γαλλίας, στην περιοχή Pays de la Loire, γνωστή διεθνώς για το φαγητό και το κρασιά της. Αποφοιτά από τη σχολή μαγειρικής “Mont Saint Michel Mercure” στη Γαλλία (1998) και στη συνέχεια εργάζεται στο Fleur de Sel (1998-1999), ένα γαλλικό εστιατόριο στη Μεγάλη Βρετανία, που έχει διακριθεί με αστέρι Michellin. Εκεί, μαθητεύει δίπλα στον Michel Perraud, έναν από τους λίγους σεφ που τους έχει απονεμηθεί το “MOGB” (Meilleur Ouvrier de Grande Bretagne). Από το 2001 έως το 2002, εργάζεται ως sous-chef στο Coach House, στο Romford, στην Αγγλία.

Σταθμός στην καριέρα του η συνεργασία με τον Jacques Le Divellec, πολυβραβευμένο σεφ θαλασσινών στη Γαλλία και η μαθητεία του ως sous-chef (1999-2001) στο βραβευμένο με δύο αστέρια Michellin εστιατόριο του Divellec στο Παρίσι.

Το 2002, υπό την καθοδήγησή του, ως executive chef στο Καλυψώ του Peninsula All-Suite Hotel στην Ελούντα της Κρήτης, το εστιατόριο λαμβάνει πολλές διακρίσεις. Ακολουθεί η συνεργασία με τον βραβευμένο με αστέρι Michelin Λευτέρη Λαζάρου, ιδιοκτήτη του Βαρούλκο. Εκεί, αποκτά βαθιά γνώση των ελληνικών θαλασσινών προϊόντων και εξειδικεύεται σε νέες τεχνικές.

Στη συνέχεια ο Jean θήτευσε ως Executive Chef σε προορισμούς υψηλού κύρους και υψηλής γαστρονομικής σημασίας, σε κουζίνες βραβευμένων εστιατορίων σε Γαλλία, Βρετανία, Ελβετία και Ελλάδα. Το χρονικό διάστημα 2012-2017 εργάστηκε ως executive chef στο εστιατόριο το Premiere. Η επιτυχημένη του προϋπηρεσία κορυφώνεται στο  εστιατόρια του Grischa Hotel στο Νταβός που εργάστηκε ως executive chef για 3 χρόνια.

Από το 2019 έως και σήμερα ο Jean-Charles Métayer  επιστρατεύει το χάρισμα, τις εμπειρίες και τις γνώσεις του στο νέο του ρόλο ως Consultant Executive Chef στο εστιατόριο Santoro του Grace Hotel Santorini, Auberge Resorts Collection.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν τις δημιουργίες του διακεκριμένου chef σε ένα ξεχωριστό μενού ειδικά διαμορφωμένο για το Gastronomy Wednesdays στο Island.

Tην μουσική επιμέλεια της βραδιάς θα ντύνει μελωδικά με ένα live performance η Rossana Mailan. Το Gastronomy Wednesdays του Island επιμελείται ο Νίκος Δαδίτσιος με τη Square 22 και τα κρασιά είναι ευγενική χορηγία της Trinity Wines.

 


MENU

Amuse Bouche

τάρτα με μοσχάρι tartare και wasabi

μίνι brios με καβούρι

τραγανή αθηναϊκή σαλάτα με ταραμά

Amalia Brut Τσέλεπος (Π.Ο.Π. Μαντινεία,Μοσχοφίλερο)

Starters

καλοκαιρινός κήπος με αρακά, chips παστινάκι ,καρότα, τραγανό αυγό ορτυκιού, μαύρη τρούφα

Κτήμα Τέχνη οίνου Τέχνη αλυπίας (Π.Γ.Ε. Δράμα , Sauvignon blanc-Aσύρτικο)

Main Course

Μπαρμπούνι, κανελόνι γεμιστό με tartare σαρδέλας, σάλτσα δενδρολίβανο

Whispering Angel  Chateau d'Esclans (Α.Ο.C. Cotes de Provence-France,Grenache-Rolle-Cinsault-Syrah)

Main Course

αρνί με chiffon φέτας, αγγούρι τουρσί ,σφουγγάρι ντομάτας και ελιές tartare

Nάουσα Alta Θυμιόπουλος (Π.Ο.Π. Νάουσα,Ξινόμαυρο)

Dessert

μαρέγκα matcha με κρέμα λεμονί

Μαλαγουζιά όψιμου τρύγου Γεροβασιλείου (Μαλαγουζιά)

menu: 60,00 euro

with wine pairing: 75,00 euro

Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Για κρατήσεις καλέστε: +30 210 96 53 563 – 564.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v