Το Aliento experience έγινε Workshop στο Γαλάτσι

Το Aliento Experience μας καλεί να ζήσουμε μια ξεχωριστή εμπειρία στην ξύλινη μπάρα μπροστά στην κουζίνα, στα στιλάτα τραπέζια ή στην ανοιχτή αυλή...
Το Aliento experience έγινε Workshop στο Γαλάτσι
Αυτή την δύσκολη περίοδο για την εστίαση είναι πολύ ευχάριστο και αισιόδοξο να πραγματοποιούνται καινούργιες μαγειρικές προτάσεις. Μια τέτοια περίπτωση είναι το Aliento Experience, που μας καλεί να ζήσουμε μια ξεχωριστή βιωματική εμπειρία στην ξύλινη μπάρα μπροστά στην κουζίνα, στα στιλάτα τραπέζια ή στην ανοιχτή ατμοσφαιρική αυλή με τις πράσινες και φυσικές πινελιές…

Ποιο είναι το Workshop by Aliento;

Μια νέα γαστρονομική πρόταση υλοποιείται από τους πρωτοπόρους Σταμάτη Τσίλια και Τάσο Ντούμα. Ο Σταμάτης συνήθης ύποπτος για τις αριστοτεχνικές ιαπωπερουβιανές γεύσεις του και ο Τάσος προικισμένος με την επιτυχημένη πορεία του εστιατορίου «Λεύκες» δίνουν σάρκα και οστά σε μια καινοτόμα Nikkei προσέγγιση.

Στο Γαλάτσι ( πολύ κοντά στις Λεύκες) έχουν μετατρέψει την γωνία Πυθαγόρα και Ιπποκράτους, απέναντι από το Δημαρχείο σε μια αναπάντεχη εξωτική και κομψή όαση. Εκεί στεγάζουν την εξελιγμένη πλέον ιδέα του Aliento.

Aliento σημαίνει ανάσα και μέσα στην ανοιχτή κουζίνα του εστιατορίου, παίρνουν νέα πνοή οι ιαπωνικές και περουβιανές γεύσεις, με υλικά και τεχνικές, που σέβονται το περιβάλλον και του αφήνουν τις ανάσες που χρειάζεται. Καμία λειτουργία του εστιατορίου δεν επιβαρύνει το περιβάλλον, ενώ η συντονισμένη μαγειρική ομάδα ανακυκλώνει το κάθε υλικό με δημιουργικό τρόπο αποφεύγοντας κάθε απώλεια.
Οι επισκέπτες θα μυηθούν σε εντυπωσιακά και ραφιναρισμένα ιαπωπερουβιανά πιάτα, με συστατικά που «μαγειρεύονται», « ζυμώνονται» και αναπτύσσονται με φυσικό τρόπο από τους σεφ καθημερινά και εμπλουτίζουν την Nikkei κουζίνα με φρέσκια και δροσερή ανάσα.

Για να πάρετε μια γεύση οι σεφ προτείνουν το λαβράκι Χιλής με γλάσο από miso, aji Amarillo και τελευταία πινελιά το σπιρτόζικο λάιμ. Οπωσδήποτε το signature cheviche με λαβράκι μαριναρισμένο σε tiger milk, choclo και γλυκοπατάτα, που δένει με την σάλτσα κριόλα. Best seller είναι η πειραγμένη μελιτζάνα. Μια παραδοσιακή ιαπωνική συνταγή, που ο Σταμάτης έχει ανανεώσει μπερδεύοντας την με την Περουβιανή φιλοσοφία. Πρόκειται για το πιάτο Nebeshigi, όπου η μελιτζάνα μαγειρεύεται σε σάλτσα miso , soya και mirin και σβήνεται με φρέσκο κόλιανδρο και κρεμμύδι. Ανάρπαστα είναι τα rolls γαρίδας τεμπούρα με σπαράγγι, αβοκάντο, φιλέτα από λαβράκι και από πάνω tiger milk και αφυδατωμένο κρεμμύδι.

Τα πιάτα συνοδεύονται από εξίσου ευρηματικές και συναρπαστικές μείξεις, που φέρουν την υπογραφή του πολυτάλαντου Άρη Χατζηαντωνίου ( Momix bar). O Άρης ακολουθώντας την φιλοσοφία του Aliento έχει δώσει με τη σειρά του ανάσα Nikkei σε κλασικές συνταγές. Όλα τα cocktail μαγειρεύονται με την αρχή της sustainability. Για παράδειγμα στο σήμα κατατεθέν το Pisco ετοιμάζεται μια νόστιμη ιταλική μαρέγκα αντί για ασπράδι. Πολύ εντυπωσιακή και διαδραστική είναι η λευκή sangria, που αρωματίζεται μπροστά στον πελάτη με μια φούσκα, η οποία περιέχει αρώματα λίτσι.

Μια ακόμα καινοτομία είναι ότι όλα τα cocktails «ανακατεύονται» από την μαγειρική ομάδα του Aliento. Οι μάγειρες καταλαμβάνουν όλες τα πόστα του μαγαζιού, τις παραγγελίες, το σερβίρισμα, την κουζίνα και την μπάρα κάνοντας την εμπειρία για τον επισκέπτη ακόμα πιο ολοκληρωμένη και δυνατή.
Στο Workshop by Aliento έχει γίνει έντονη προετοιμασία και δουλειά και ακόμα μας περιμένουν πολλές προχωρημένες εκπλήξεις. Αξίζει να μείνετε συντονισμένοι.

Θα μας βρείτε Πυθαγόρα 3-5 & Ιπποκράτους 11, Γαλάτσι | 2102921907
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v