6 σούπερ συμβουλές για μία ολοκληρωμένη ανακαίνιση σπιτιού

Όλα τα πότε, πώς και γιατί για εκείνες τις φορές που ο χώρος σου ζητά απεγνωσμένα ανακαίνιση, κι εσύ δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις.
6 σούπερ συμβουλές για μία ολοκληρωμένη ανακαίνιση σπιτιού
Δεν έχει σημασία αν κατοικείς σε μεγάλη μονοκατοικία ή μικρό διαμέρισμα. Όπου και να είσαι, έρχεται πάντα η ώρα που το σπίτι σου ζητάει απεγνωσμένα ανανέωση. Η γενική ανακαίνιση σπιτιού, μπορεί να σου φαίνεται βουνό και να την αναβάλεις κάθε χρόνο, όμως με τις παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουμε να αρχίσεις από αύριο κιόλας.

1. Φαντάσου το νέο σου σπίτι

Μένοντας σε έναν χώρο για πολλά χρόνια αρχίζεις να καταλαβαίνεις ποια χαρακτηριστικά του σε χαλάνε και ποια θες να αναδείξεις. Είναι εκείνος ο τοίχος που θες να ρίξεις; Ή μήπως τα σπασμένα πλακάκια που θες να αλλάξεις στο μπάνιο;

2. Κάνε λίστες

Ετοίμασε μία λίστα με όλες τις εργασίες που θες να κάνεις στο σπίτι σου, ώστε να σε κατευθύνει στα επόμενα βήματα. Ακόμα, βάλ’τες σε σειρά προτεραιότητας ανάλογα με το ποιες εργασίες θες να κάνεις πρώτες-πρώτες και ποιες αργότερα.

3. Σπάσε τον κουμπαρά

Υπολόγισε τα συνολικά χρήματα που θέλεις να αφιερώσεις στην ανακαίνιση σπιτιού και μετά οργάνωσέ τα και ανά χώρο. Για παράδειγμα ποιο είναι το budget για την ανακαίνιση κουζίνας και πόσα χρήματα θέλεις να ξοδέψεις για την ανακαίνιση μπάνιου;

Συμβουλέψου έμπειρους επαγγελματίες του είδους για να βγάλεις ένα ρεαλιστικό πλάνο. Αυτό θα σε βοηθήσει να έχεις έλεγχο και να μην ξοδέψεις αλόγιστα.

4. Βάλε μπροστά την άνεση

Μη θυσιάσεις τη λειτουργικότητα στον βωμό της εμφάνισης. Γιατί όχι; Γιατί μπορείς να τα συνδυάσεις και τα δύο! Για παράδειγμα, μπορεί να θες να συμπεριλάβεις μία πολυτελή μπανιέρα στην ανακαίνιση μπάνιου, αλλά ο χώρος να μην σου το επιτρέπει. Τι κι αν σου λέγαμε ότι στη θέση της μπορείς να βάλεις μία άνετη και εντυπωσιακή ντουζιέρα η οποία θα εξοικονομήσει χώρο από το υπόλοιπο μπάνιο;

Μία άλλη ιδέα είναι ότι μπορείς με γυψοσανίδα ή ξύλο, να δημιουργήσεις ανοιχτά ράφια και όμορφους αποθηκευτικούς χώρους σε μία κατά τα άλλα, μικρή κουζίνα.

Τέλος, σκέψου το ενδεχόμενο να ενώσεις δύο μικρά δωμάτια για να αποκτήσεις ένα μεγάλο.

Το νέο σου σπίτι εκτός από καλαίσθητο, χρειάζεται να είναι και λειτουργικό. Η άνεση δεν ήταν κάτι που είχε προτεραιότητα στα παλαιότερα σπίτια, αλλά δεν είναι αργά να προστεθεί στην ανακαίνιση του σπιτιού σου.

5. Πάρε όσες πιο πολλές ιδέες μπορείς

Ποιος είπε ότι δεν μπορείς να έχεις το σπίτι που βλέπεις στα περιοδικά διακόσμησης; Ευτυχώς ζούμε σε μία εποχή που οι σύγχρονες τάσεις ανακαίνισης έρχονται κατευθείαν στον υπολογιστή σου. Επισκέψου όσα περισσότερα sites με ιδέες διακόσμησης μπορείς και συγκέντρωσε αυτές που ταιριάζουν στο δικό σου σπίτι.

Εξειδικευμένοι επαγγελματίες θα σου πουν ποιες από αυτές μπορούν να εφαρμοστούν στο δικό σου χώρο, χωρίς να ξεφύγεις από το budget σου.

6. Επένδυσε στο σπίτι σου

Αν έχεις μπει στη λογική ανανέωσης σπιτιού, είναι μία καλή ευκαιρία να γίνουν και εργασίες που είναι απαραίτητες για την καλή του λειτουργία. Μερικές από αυτές είναι και οι παρακάτω:

● Αντικατάσταση κουφωμάτων με ενεργειακά
● Αντικατάσταση υδραυλικών εγκαταστάσεων
● Συντήρηση ή αντικατάσταση μόνωσης
● Αντικατάσταση ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων

Οι παραπάνω εργασίες δε συμμετέχουν άμεσα στη βελτίωση της εμφάνισης του χώρου, αλλά η ανακαίνιση σπιτιού είναι μία καλή ευκαιρία να γίνουν.

Τέτοιες εργασίες, χρειάζονται μεγάλες αλλαγές στον χώρο για να πραγματοποιηθούν αλλά είναι αναγκαίες για την καλή λειτουργία του σπιτιού σου.

Αν πρόκειται για παράδειγμα να αλλάξεις τα πλακάκια στο μπάνιο σου, είναι μία καλή ευκαιρία για να αντικαταστήσεις τις υδραυλικές εγκαταστάσεις, χωρίς επιπλέον γκρεμίσματα και μερεμέτια.

Θέλεις να κάνεις μερικές μικρές ή μεγάλες αλλαγές που θα μεταμορφώσουν τον χώρο σου; Καταχώρησε την εργασία σου στο Douleutaras.gr και πάρε άμεσα προσφορές για να κάνεις όλες τις επιθυμίες σου πραγματικότητα, εύκολα, γρήγορα και αξιόπιστα!

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v