Με τι καιρό θα σουβλίσουμε;

Αν ακούσατε τα προγνωστικά για βροχές και καταιγίδες και ανησυχήσατε για το πασχαλινό τετραήμερο, έχουμε καλά και κακά νέα.
Με τι καιρό θα σουβλίσουμε;
Τα κακά νέα είναι ότι όντως ο καιρός θα είναι βροχερός και σχετικά κρύος σε πολλές περιοχές της χώρας τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο. Τα καλά νέα είναι ότι θα βελτιωθεί αισθητά την Κυριακή του Πάσχα, οπότε πιθανότατα οι περισσότεροι εξ ημών θα ψήσουμε τον οβελία στη λιακάδα.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ έχει ως εξής:

Μεγάλη Παρασκευή

Καιρός: Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο θα επικρατήσουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται τοπικές νεφώσεις.

Άνεμοι: Στα βορειοανατολικά μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ ανατολικοί-βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα δυτικά και τα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε πτώση.

Μεγάλο Σάββατο

Καιρός: Στα δυτικά άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες, και βελτίωση από το βράδυ. Στα υπόλοιπα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το βράδυ και από τα βόρεια βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο πιθανώς τοπικά 7 Μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα στα Δυτικά.

Θερμοκρασία: Σε μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά.

Κυριακή του Πάσχα

Καιρός: Στα δυτικά λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 Με 6 και στο Αιγαίο τοπικά μέχρι 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε άνοδο στα δυτικά.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v