Μήπως έχεις να κάνεις με κακό άνθρωπο;

Πώς θα καταλάβετε αμέσως ότι ο άνθρωπος που έχετε απέναντί σας είναι πέρα για πέρα κακός.
Μήπως έχεις να κάνεις με κακό άνθρωπο;
Ποια είναι τα κοινά γνωρίσματα των κακών ανθρώπων; Σαφή απάντηση δεν μπορεί να δοθεί, όμως υπάρχουν κάποια "δομικά" χαρακτηριστικά που από μόνα τους είτε σε συνδυασμό θα πρέπει να «χτυπήσουν καμπανάκι».

Απολαμβάνουν την ατυχία των άλλων

Οι κακοί άνθρωποι νιώθουν καλά όταν βλέπουν τους άλλους να ταλαιπωρούνται, από μια κακή είδηση στα media μέχρι μια δραματική κατάσταση μπροστά στα μάτια τους.

Θέλουν να ελέγχουν τα πάντα

Κοινό γνώρισμα των κακών ανθρώπων είναι ο έλεγχος, όχι μόνο ο δικός σας αλλά κάθε πτυχής της ζωής τους. Χάρη σε αυτήν την εμμονή τους, μπορεί να δείχνουν ευγενικοί όμως αν έρθουν κοντά σας προσπαθούν να ελέγξουν και τη δική σας ζωή.

Λένε συνέχεια ψέμματα

Όλοι λέμε κάποια στιγμή ψεμματάκια, όμως δεν είμαστε ψεύτες. Οι κακοί άνθρωποι λένε ψέμματα από συνήθεια, ενώ ενίοτε τα ψέμματα διαμορφώνουν την ίδια την καθημερινότητά τους – και τη ζωή τους.

Παραπλανούν

Ο έλεγχος δίνει δύναμη στους κακούς ανθρώπους και μέσα από αυτόν προσαρμόζονται στις ποταπές τους επιθυμίες. Γι’ αυτό και τις περισσότερες φορές οι κακοί άνθρωποι μπορούν να σας παραπλανήσουν με τον τρόπο τους για εκείνους, για τους ανθρώπους που έχετε στη ζωή σας και ακόμα και για τον ίδιο σας τον εαυτό.

Δεν έχουν τύψεις

Είναι ψεύτες, θέλουν να ελέγχουν τα πάντα, χαίρονται για το κακό των άλλων και το χειρότερο; Δεν έχουν καμία μα καμία τύψη για όλα αυτά.

Είναι σκληροί

Μπλέκουν συνεχώς σε τσακωμούς, πληγώνουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα (συντρόφους, παιδιά, φίλους ή και ζώα) και βρίσκουν θαλπωρή στο να προκαλούν πόνο και άσχημες καταστάσεις.

Και ανεύθυνοι

Τους αρέσει να μετακυλούν τις ευθύνες σε άλλους γιατί πολύ απλά δεν ξέρουν τι σημαίνει "ζητώ συγγνώμη". Θεωρούν την συγγνώμη αδυναμία και προτιμούν να κάνουν εσάς να απολογηθείτε για τα δικά τους φάουλ.

Είναι κακοί φίλοι

Θα σας προσεγγίσουν μόνο όταν χρειαστούν κάτι ή όταν όλα στη ζωή σας πάνε καλά. Όταν αρχίσουν τα προβλήματα, γίνονται καπνός, έτσι απλά.

Είναι ρατσιστές, σεξιστές και ομοφοβικοί

Ή φανατικοί. Και με αυτά τους τα «ατού» προσπαθούν να γεννήσουν περισσότερη κακία στον κόσμο και στους γύρω τους.  

Τους αρέσει να εκμεταλλεύονται

Οι κακοί άνθρωποι μπορεί να δείξουν κάποιες φορές ένα «καλό» πρόσωπο, όμως στην πλειοψηφία των περιπτώσεων θα το κάνουν για να κερδίσουν κάτι σε αντάλλαγμα.

Και να μειώνουν

Στο κομμάτι της ψυχολογικής εκμετάλλευσης, το χειρότερο σημάδι ενός κακού ανθρώπου είναι η συνεχής προσπάθεια να μειώνει τους άλλους. Να τους κάνει να απολογούνται όταν δεν φταίνε, να χλευάζει την εξωτερική τους εμφάνιση, τα πιστεύω, τα ενδιαφέροντα, τις ελπίδες, τα χόμπι, τους φίλους και ένα σωρό ακόμα πράγματα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v