Οι καλύτερες ευκαιρίες του Ιανουάριου

Ο Ιανουάριος είναι ένας από τους πιο φιλικούς προς το budget μας μήνες. Και να το γιατί.
Οι καλύτερες ευκαιρίες του Ιανουάριου

Γενάρης. Ο πρώτος μήνας του έτους συνεχίζει την παράδοση των γιορτών από τον… γέρο χρόνο που μας άφησε και αποτελεί μια πρώτης τάξης αφορμή για να σκαρώσετε ταξιδάκια, αποδράσεις στο βουνό και εξορμήσεις σε καταστήματα και εμπορικά.

Τα πιο φθηνά αεροπορικά

Τα βρίσκουμε – κατά κύριο λόγο - αυτήν την περίοδο και μας… αρέσουν πολύ. Οι αεροπορικές, μετά το πανηγύρι των Χριστουγέννων, περνούν μια μεγάλη περίοδο αδράνειας η οποία ρίχνει τις τιμές τους στα χαμηλότερα επίπεδα της (κάθε) χρονιάς. Για παράδειγμα, η Aegean βάζει πτήσεις για Άμστερνταμ από 97€ μέχρι τις 19 Ιανουαρίου, ενώ αν κλείσετε από τώρα για Πάσχα με την Ryanair στην Ιταλία, τα ναύλα έρχονται περίπου στα 80€ μετ’ επιστροφής.

Η Easyjet από την άλλη πλευρά, έχει εδώ και μέρες ξεκινήσει προσφορές στα εισιτήρια για πόλεις της Ευρώπης, με τιμές μειωμένες έως και 25%. Δείτε εδώ, για παράδειγμα, τις χαμηλές τιμές που προσφέρει αυτήν την περίοδο για αναχωρήσεις Μαΐου προς Μπρίστολ, Νάπολη, Γενεύη, Μιλάνο, Βερολίνο και Παρίσι. 

Σε γενικές γραμμές, αν έχετε αποφασίσει να κάνετε ταξιδάκια στο εσωτερικό για το 2018, με ορίζοντα δύο μηνών και βάλε (βλ. Πάσχα ή καλοκαιράκι), τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να τσιμπήσετε τις καλύτερες δυνατές τιμές στα αεροπορικά. 



Προσφορές σε οργανωμένα ταξίδια

Αν θέλετε να επενδύσετε σε ένα οργανωμένο ταξίδι, τότε και πάλι ο Γενάρης προσφέρεται για προσφορές. Τα γραφεία οργανωμένου τουρισμού ρίχνουν τις τιμές αυτήν την περίοδο για να προσελκύσουν τους επίδοξους travelers. Η Pyramis Travel για παράδειγμα προσφέρει πακέτο για Παρίσι 4 ημερών από 375€ (Ιανουάριος – Μάρτιος) και πενταήμερη απόδραση στη Ρώμη και το Βατικανό από 240€ , ενώ η Versus προσφέρει ατομικά ταξίδια σε Βελιγράδι από 350€, Βιέννη από 368€ | Μάλτα από 250€, Πράγα από 425€ και Βενετία από 399€. 

Οι ξενώνες ρίχνουν τις τιμές

Αν αποφασίσατε να πάρετε τα βουνά εν όψει νέου έτους, τότε ο Ιανουάριος είναι η κατάλληλη περίοδος για να κλείσετε τα weekends σας. Οι ξενώνες της ορεινής Ελλάδας προσφέρουν άκρως ελκυστικές τιμές διανυκτέρευσης, τιμές που προ μερικών ημερών φάνταζαν ψέμα χριστουγεννιάτικης νυκτός. Στον ξενώνα Αστρομέρια, για παράδειγμα στο Πήλιο, βρήκαμε δωμάτια με 40€ για ένα δίκλινο, ενώ στον Αρκτούρο στο Μονοδένδρι από 37€. Στα ξύλινα καταλύμματα του Αλαγονία στον Ταΰγετο βρήκαμε σαλέ δύο ατόμων με 55€, ενώ στο Morfi Hotel στο κέντρο του χωριού Κερκίνη η διανυκτέρευση σε διαμέρισμα 4 ατόμων ανέρχεται στα 45€. 



Και… ξανά εκπτώσεις

Με νωπές ακόμα τις μνήμες από την Black Friday, οι εκπτώσεις ξανάρχονται.  Από την ερχόμενη Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου, έρχονται δυναμικά και θα διαρκέσουν έως και 28 Φεβρουαρίου. Την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων μάλιστα, στις 14 Ιανουαρίου τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοικτά από τις 11.00 μέχρι τις 20.00.

Προσφορές σε γυμναστήρια

Τα new years resolution που αφορούν το στοίχημα για νέο σώμα τίθενται σιγά σιγά σε εφαρμογή, και τα γυμναστήρια τα "εκμεταλλεύονται" για να ρίξουν ξανά τις τιμές τους. Η ετήσια συνδρομή στα Yava για παράδειγμα κοστίζει 79€,  ενώ στα Planet Fitness and More μπορείτε να ετοιμαστείτε για το καλοκαίρι με 49€ συνδρομή για έξι μήνες και δώρο την εγγραφή. Δείτε περισσότερες προσφορές γυμναστηρίων εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v