17 σούπερ ενδιαφέρουσες άχρηστες πληροφορίες

Στα πάρτι που θα πας, μέρες που είναι, να έχεις μερικούς (εντάξει, λίγο περίεργους) άσους στο μανίκι για να ανοίξεις κουβέντα…
17 σούπερ ενδιαφέρουσες άχρηστες πληροφορίες
Το ΥΚΚ που γράφουν τα φερμουάρ μας είναι τα αρχικά του Yoshida Kogyo Kabushikigaisha, ήτοι Βιομηχανική Συμμετοχική Εταιρεία Yoshida, του ιαπωνικού ομίλου που τα κατασκευάζει.

-40 βαθμοί Κελσίου και -40 βαθμοί Φαρενάιτ είναι ακριβώς η ίδια θερμοκρασία –και η μόνη στην οποία τα δύο θερμόμετρα συναντιούνται.

Το Cookie Monster του Sesame Street έχει όνομα. Το όνομά του είναι Sid.

Για να πας από τη Βόρεια Κορέα στη Νορβηγία, χρειάζεται να διασχίσεις μόνο μία χώρα.

Οι πάπιες της Αργεντινής (επιστημονική ονομασία Oxyura vittata) αυτές με το μπλε ράμφος έχουν πέος ίσο σε μήκος με το υπόλοιπο σώμα τους.

Ολόκληρη η Αυστραλία χωρά μέσα στη Σαχάρα –και περισσεύει και χώρος.

Το μέλι είναι η μόνη τροφή που δεν χαλάει ποτέ. Το μέλι με το οποίο θάφτηκαν οι φαραώ στις Πυραμίδες είναι μια χαρά φαγώσιμο αυτή τη στιγμή.

Το δευτερόλεπτο λέγεται έτσι γιατί είναι ο δεύτερος τρόπος να διαιρέσεις την ώρα διά του εξήντα –ο πρώτος είναι το λεπτό.

Ο Ατλαντικός Ωκεανός έχει περισσότερο αλάτι από τον Ειρηνικό.

Ο Τραμπ, ο Μπους (ο νεότερος) και ο Κλίντον γεννήθηκαν όλοι το ίδιο καλοκαίρι –σε διαφορετικούς μήνες.

Οι πειρατές φορούσαν αυτούς τους μαύρους επιδέσμους στο ένα μάτι, ώστε να είναι μόνιμα προσαρμοσμένο στο σκοτάδι, και να μην χάνουν χρόνο περιμένοντας να προσαρμοστεί η όρασή τους αν χρειαζόταν να κάνουν επιδρομή, πχ, σε ένα σκοτεινό αμπάρι.

Ο Φρόιντ πίστευε πως η κοκαΐνη ήταν, μεταξύ άλλων πραγμάτων, η καταλληλότερη θεραπεία ενάντια στον εθισμό στη μορφίνη.

Μπορείς να βρεις την θερμοκρασία του περιβάλλοντος μετρώντας πόσα «τρρ» κάνει ένα τριζόνι σε ένα λεπτό, προσθέτοντας 10 και διαιρώντας διά τέσσερα.

Παρεμπιπτόντως, αυτό το «τρρ» που κάνει το τριζόνι λέγεται «τερέτισμα». Το ρήμα είναι «τερετίζω».

Αφότου κάθε παίκτης στο σκάκι κάνει τρεις κινήσεις, υπάρχουν 121 εκατομμύρια διαφορετικές εκδοχές για το πώς θα μπορούσε να εξελιχθεί το παιχνίδι.

Το αγγλικό ρήμα για το «τρέχω», run, έχει σύμφωνα με έναν από τους επιμελητές του Oxford English Dictionary 645 διαφορετικές έννοιες.

Οι καμήλες έχουν τρία βλέφαρα (τα δύο εκ των οποίων με βλεφαρίδες) για να προστατεύονται τα μάτια τους από την άμμο.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v