Σημάδια ότι έχεις υψηλότερο IQ απ’ τον μέσο όρο

Επιστημονικές έρευνες έδειξαν ότι οι παρακάτω συνήθειες ή συμπεριφορές είναι χαρακτηριστικά των πιο έξυπνων ανθρώπων. Πόσα αναγνωρίζετε στον εαυτό σας;
Σημάδια ότι έχεις υψηλότερο IQ απ’ τον μέσο όρο
Οι πιο έξυπνοι άνθρωποι, σύμφωνα με έρευνες, μελέτες και στατιστικές…

…δεν κάνουν περιστασιακό σεξ
Αυτό αφορά τους άντρες: Η μονογαμία δείχνει, σύμφωνα με τους μελετήτές, ικανότητα υποταγής των αρχέγονων ενστίκτων κι αυτό συνδέεται με πιο ανεπτυγμένη ευφυΐα.

…δεν πιστεύουν στο θεό
Η αμφισβήτηση παλαιών δοξασιών και η απομάκρυνση από την ανάγκη ερμηνείας της πραγματικότητας με μεταφυσικό τρόπο είναι ένδειξη ευφυΐας, λένε οι μελετητές.

…είναι τα μεγαλύτερα παιδιά μιας οικογένειας
Το πρώτο παιδί κάθε οικογένειας έχει υπολογιστεί ότι έχει ελαφρώς μεγαλύτερο IQ από τα επόμενα αδέρφια του, όχι για γενετικούς λόγους, αλλά εξαιτίας του ψυχολογικού υπόβαθρου που σχηματίζεται από τους γονείς όταν πρωτοαποκτούν παιδί.

…αργήσαν να χάσουν την παρθενιά τους
Σε μελέτη βρέθηκε ότι οι έφηβοι που δεν έχουν κάνει σεξ έχουν κατά μέσο όρο μεγαλύτερο IQ από αυτούς που έχουν κάνει.

…δεν καπνίζουν
Σε έρευνα βρέθηκε ότι όσοι καπνίζουν ένα πακέτο τσιγάρα την ημέρα είχαν κατά μέσο όρο 7,5 μονάδες του δείκτη IQ λιγότερες από κάποιον που δεν καπνίζει.

…δεν χρησιμοποιούν συχνά το κινητό τους
Μελετητές υποστηρίζουν ότι το να πληκτρολογείς συνέχεια στο κινητό σου και να έχεις ασταμάτητα το μυαλό σου στις ηλεκτρονικές συσκευές σου μπορεί να βλάψει τον τρόπο που σκέφτεσαι, την ευφυΐα σου.

…είναι αριστερόχειρες
Οι αριστερόχειρες μπορούν να διαχειριστούν περισσότερες πληροφορίες και ερεθίσματα που λαμβάνονται άναρχα από το μυαλό. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας του τρόπου που αναπτύσσεται ο εγκέφαλος του εμβρύου: Συνήθως το δεξί ημισφαίριο είναι πιο ισχυρό. Στους αριστερόχειρες, το αριστερό γίνεται κυρίαρχο, αλλά επιτρέπει στο δεξί να γίνει… ίσος συνέταιρος.

…είναι «νυχτοπούλια»
Όσοι δεν κοιμούνται τα βράδια και προτιμούν να το κάνουν τη μέρα, στην ουσία αντιστέκονται στην αρχέγονη ροή των πραγμάτων – να δρουν δηλαδή με το φως της μέρας και να αναζητούν καταφύγιο τη νύχτα. Το να πάει κανείς κόντρα σε αυτή την ιστορική τάση είναι δείγμα ευφυΐας, σύμφωνα με ερευνητές.

…έχουν γαλάζια μάτια
Μελέτες έδειξαν ότι όσοι έχουν ανοιχτόχρωμα μάτια είναι εξυπνότεροι από αυτούς με πιο σκουρόχρωμα μάτια. Συγκεκριμένα, είναι ικανότεροι σε διαδικασίες που απαιτούν ρυθμό και υπομονή.

Πηγή 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v