Σημάδια που δείχνουν ότι είστε έτοιμοι να γίνετε γονείς

Πόσο έτοιμοι είστε να αποκτήσετε παιδί; Αυτά είναι τα σημάδια που θα σας δώσουν το «πράσινο φως» για να γίνετε γονείς.
Σημάδια που δείχνουν ότι είστε έτοιμοι να γίνετε γονείς
Το θέλετε κι οι δυο
Αν λέτε μέσα σας ότι «εγώ είμαι έτοιμος/η, ο άλλος δεν είναι, αλλά θα το συνηθίσει», μάλλον δεν είστε έτοιμοι ακόμα σαν ζευγάρι.

Δεν το κάνετε για να σώσετε τη σχέση σας
Δεν βλέπετε ένα παιδί σαν σανίδα σωτηρίας μιας σχέσης σε κρίση ή σε… βάλτο, κι αυτό σημαίνει ότι σκέφτεστε να κάνετε παιδί για τους σωστούς λόγους.

Έχετε φοβερή υπομονή με τα παιδιά των άλλων
Αν κρατάτε τα παιδιά φίλων ή συγγενών σας και τα πάτε υπέροχα μαζί τους, χωρίς να εκνευριστείτε με τις σκανταλιές τους, είστε σε καλό δρόμο.

Έχετε χορτάσει τα πάρτι και τα ξενύχτια έξω
Δεν θα σας λείψουν και τόσο οι έξοδοι πλέον. Αντίθετα, νιώθετε πιο σπιτόγατοι πια, και ότι πλησιάζει η πιο οικογενειακή φάση της ζωής σας. Όσο για τα ξενύχτια, μην ανησυχείτε, θα έχετε πολλά από αυτά – αλλά για διαφορετικούς λόγους.

Είστε διατεθειμένοι να κάνετε θυσίες για κάποιον άλλον πέρα από τον εαυτό σας
Ένα παιδί αλλάζει τις προτεραιότητες. Για την ακρίβεια, γίνεται η πρώτη προτεραιότητα σχεδόν για πάντα, γι’ αυτό πρέπει να είστε έτοιμοι να το αποδεχθείτε. Διαφορετικά, θα είστε από εκείνους τους γονείς που μέσα τους αμφιβάλλουν και μετανιώνουν την απόφαση να κάνουν οικογένεια, με δυσάρεστες συνέπειες για όλους.

Έχετε ένα «σύστημα υποστήριξης»
Πέρα από ένα αγαπημένο ζευγάρι, χρειάζεται και ένα δίκτυο ανθρώπων που θα βοηθήσει. Δεν λέμε ότι είναι ακατόρθωτο να μεγαλώσεις παιδί, αν δεν υπάρχει, αλλά σίγουρα βοηθά πολύ: Παππούδες για συμβουλές, αδέρφια για baby sitting, φίλοι με κατανόηση για τις αλλαγές που περνάτε είναι παράγοντες που θα κάνουν πιο εύκολη την καθημερινότητά σας.

Είστε έτοιμοι να αναλάβετε ευθύνες
Κανένας γονιός δεν είναι ποτέ 100% σίγουρος ότι κάνει το σωστό για το παιδί του. Αλλά για ένα πλασματάκι που έρχεται στον κόσμο, κάποιος πρέπει να είναι υπεύθυνος. Κάποιος πρέπει να παίρνει δύσκολες αποφάσεις, ακόμα κι όταν δεν είναι σίγουρος ότι κάνει το σωστό. Αν σας τρομάζει απόλυτα η ιδέα μιας τέτοιας ευθύνης για έναν άλλο άνθρωπο που είναι «στο απόλυτο έλεός» σας, ίσως τότε πρέπει να δουλέψετε πρώτα με τον εαυτό σας.

Το νιώθετε μέσα σας
Βλέπετε φωτογραφίες μωρών και λιώνετε, παίρνετε αγκαλιά παιδιά γνωστών σας και αισθάνεστε πιο πλήρεις, σκέφτεστε τη ζωή σας και κάτι μέσα σας «φωνάζει» ότι ήρθε η ώρα. Με λίγα λόγια, ένα από τα πιο σημαντικά σημάδια ότι είστε έτοιμοι να γίνετε γονείς είναι το ένστικτό σας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v