Να γιατί η νέα χρονιά ξεκινάει τον Σεπτέμβρη

Ο Σεπτέμβρης είναι ο νέος Γενάρης λέει ένα αρχαίο ρητό. Βρήκαμε τους λόγους που συμβαίνει αυτό και η νέα  χρονιά ξεκινά… νωρίς.
Να γιατί η νέα χρονιά ξεκινάει τον Σεπτέμβρη

Πάει το καλοκαίρι…

Ε και, τι έγινε;

Η νέα χρονιά (ή νέα σεζόν αν θέλετε) τώρα ξεκινά και τα… σημάδια είναι παντού. Αναρωτιέστε πού και τι;

Οι προσφορές των γυμναστηρίων είναι εδώ

Θυμάστε εκείνο το στοίχημα που είχατε βάλει για τον νέο χρόνο – νέος εγώ; Ε λοιπόν, δεν χρειάζεται να περιμένετε την 1/1/2018 για να το βάλετε σε εφαρμογή. Τα γυμναστήρια υποδέχονται τη νέα σεζόν με πλήθος προσφορών που θα κάνουν το πορτοφόλι σας να πει ευχαριστώ και το σώμα σας να γραμμώσει.

Η μουσική σεζόν τώρα ξεκινά

Και ο Σεπτέμβρης είναι αρχή για πλήθος συναυλιών σε κάθε πιθανό και απίθανο μέρος της πόλης με κάθε πιθανό και απίθανο άκουσμα: κλασικό ροκ, τραγούδια του κόσμου, όπερες, κλασική μουσική, χορευτική και ένα σωρό ακόμα. Καιρός να ξεχυθούμε στους συναυλιακούς χώρους λοιπόν.

Η θεατρική το ίδιο

Και μπαίνει εξίσου δυναμικά με τη μουσική καθώς τα θέατρα προθερμαίνουν τις θέσεις τους και ετοιμάζουν «δυνατές» παραστάσεις. Φεστιβάλ έρχονται με επίκεντρο το σανίδι και όλοι εμείς που χάσαμε κάπου στην πορεία τους δεσμούς μας με το θέατρο έχουμε κάθε καλή αφορμή για επανένωση.

Επιστροφή στα θρανία – wait, what?

Το μυαλό μας έχει «προγραμματιστεί» από το σχολείο, να θεωρεί τον Σεπτέμβρη την αρχή της χρονιάς. Μη γελάτε, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι ανάμεσά μας που θα σου πουν τον Νοέμβριο «πέρυσι» και θα εννοούν τον προηγούμενο Μάρτιο, επειδή μετρούν με σχολικές χρονιές. Κι εμείς το κάνουμε.

Μαμά, πετάω!

Τώρα είναι η καλύτερη εποχή για να κλείσουμε φτηνά αεροπορικά εισιτήρια και να οργανώσουμε –έστω, να ονειρευτούμε– τα ταξίδια των επόμενων μηνών.

Ξέρεις από πλέξιμο;

Έχετε γραφτεί ποτέ σε κανένα μάθημα ξένης γλώσσας/ χορού/ μουσικής/ πλεξίματος, που να ξεκινούσε Ιανουάριο; Όχι, ούτε εμείς. Η φάση στο «μάθε τέχνη κι άστηνε» ξεκινάει τώρα και οι αφορμές για τέχνες είναι δεκάδες.

Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα

Δεν είναι λογικό, όταν ξεκινάει κάτι νέο, να υπάρχει και κάποια αλλαγή (στη θερμοκρασία ας πούμε, στο πόσο διαρκεί η μέρα, στην αύξηση της κίνησης στους δρόμους); Έχετε δει καμία αλλαγή από τον Δεκέμβρη στον Ιανουάριο;

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v