5 εθιστικές σειρές για να καούμε το φθινόπωρο

Επιτέλους, τώρα που μαζευόμαστε σιγά-σιγά όλοι πίσω στα σπίτια μας, ήρθε η ώρα να ξαναρχίσουν οι τηλεοπτικοί μαραθώνιοι. Και έχουμε τις καλύτερες σειρές για να… καείτε.
5 εθιστικές σειρές για να καούμε το φθινόπωρο
Διακοπές τέλος, ζέστη τέλος, παραλίες τέλος… Ο Σεπτέμβριος μπορεί να φέρνει το φινάλε του καλοκαιριού, αλλά όχι και της διασκέδασης. Απλώς αυτή αλλάζει μορφή. Και μετατρέπεται σε σούπερ παρεΐστικες βραδιές γύρω από την οθόνη του σαλονιού μας, με πίτσες, μπύρες, ποπ κορν και σούπερ σειρές για να «καούμε» όλο το φθινόπωρο.

Όχι όποιες κι όποιες όμως: Παρακάτω συγκεντρώνουμε μερικές από τις σειρές που απέσπασαν τις περισσότερες υποψηφιότητες για τα τηλεοπτικά βραβεία Emmy, με άλλα λόγια τις καλύτερες σειρές της περσινής χρονιάς. Απολαύστε τους παλαιότερους κύκλους τους σε μορφή μαραθωνίων και «κρατηθείτε ζεστοί», καθώς οι περισσότερες από αυτές επιστρέφουν με ολοκαίνουρια επεισόδια.

Westworld

Σε ένα δυστοπικό μέλλον, επισκέπτες καταφθάνουν σε ένα θεματικό πάρκο αναψυχής για να συμμετάσχουν σε παιχνίδι ρόλων με ανθρωπόμορφα ρομπότ, προγραμματισμένα να εκπληρώνουν όλες τις επιθυμίες των ανθρώπων. Τι συμβαίνει όμως όταν τα ρομπότ αυτά αρχίζουν να έχουν βίαιη συμπεριφορά και… ίχνη συνείδησης; Ο Τζόναθαν Νόλαν συνεργάζεται με τον Τζέι Τζέι Άμπραμς και φέρνει στην οθόνη μεγάλα ονόματα όπως οι Άντονι Χόπκινς, Εντ Χάρις και Έβαν Ρέιτσελ Γουντ, στην ίσως πιο πετυχημένη sci-fi σειρά του HBO μέχρι σήμερα. Η πρώτη σεζόν έχει δέκα επεισόδια, ενώ η δεύτερη αναμένεται το 2018. Μάλιστα, συγκέντρωσε υποψηφιότητες-ρεκόρ στα φετινά Emmy, 22 τον αριθμό, μεταξύ των οποίων και αυτή στην κατηγορία των καλύτερων δραματικών σειρών. Την πολυβραβευμένη σειρά απολαμβάνουμε στη Nova όποτε το επιθυμούμε, εντελώς δωρεάν μέσω της υπηρεσίας Nova On Demand όλο τον Σεπτέμβριο. 

Big Little Lies

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες σκηνοθέτες της έβδομης τέχνης, ο Ζαν Μαρκ Βαλέ, το «έριξε» στην τηλεόραση, και μας χάρισε φέτος μία από τις καλύτερες μίνι σειρές της χρονιάς. Τα «Μυστικά και Ψέματα» με τους Ρις Γουίδερσπουν, Νικόλ Κίντμαν και Αλεξάντρ Σκάρσγκαρντ, ακολουθούν τη ζωή αφοσιωμένων μητέρων σε μια ήσυχη παραθαλάσσια πόλη της Καλιφόρνια, μέχρι που αποκαλύπτεται ότι τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται στις «τέλειες» ζωές τους. Οι ανατροπές, οι προκλητικές σκηνές και το κράμα δράματος και μαύρης κωμωδίας χάρισε στη σειρά δέκα υποψηφιότητες για Emmy. Ανακαλύψτε το παρακολουθώντας την στο Nova On Demand, όσες φορές θέλετε από 1 ως 30 Σεπτεμβρίου.

This is Us

Η πιο συγκινητική σειρά της περασμένης σεζόν ακολουθεί τις ζωές τριών αδερφιών, με τα δικά του υπαρξιακά ζητήματα ο καθένας, ενώ παράλληλα παρακολουθούμε και το παρελθόν τους – συγκεκριμένα, τη ζωή των γονιών τους πριν και μετά την γέννησή τους. Μεγάλο φαβορί για το Emmy καλύτερης δραματικής σειράς, το This Is Us με τους Μάντι Μουρ, Μάιλο Βεντιμίλια, Τζάστιν Χάρτλι κ.α. μας χάρισε 18 εκπληκτικά επεισόδια, ενώ ο δεύτερος κύκλος της ξεκινά στα τέλη Σεπτεμβρίου. Συμβουλή: Εξοπλιστείτε με πολλά χαρτομάντιλα.

Divorce

Τι μπορεί να συμβεί όταν ένα ζευγάρι αποφασίζει να πάρει διαζύγιο; Πολλά και επεισοδιακά, όπως αποδεικνύει αυτή η κωμική σειρά του HBO με πρωταγωνίστρια την Σάρα Τζέσικα Πάρκερ και τον Τόμας Τσερτς στο πλευρό της. Η διάσημη για τον ρόλο της Κάρι Μπράντσο ηθοποιός βραβεύτηκε για την ερμηνεία της στο Divorce με Χρυσή Σφαίρα Α’ Γυναικείου Ρόλου σε κωμική σειρά, ενώ στα φετινά Emmy, η σειρά είναι υποψήφια στην κατηγορία της Καλύτερης Κινηματογράφησης. Οι συνδρομητές Nova την απολαμβάνουν όποτε θέλουν, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση, στο Nova On Demand, και μπορούν να παρακολουθήσουν στις 17/9 ζωντανά αν θα κερδίσει το βραβείο, στην τελετή των Emmy Awards.  

The Handmaid’s Tale

Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Μάργκαρετ Άτγουντ, η σειρά Handmaid’s Tale μας μεταφέρει σε ένα δυστοπικό μέλλον, όπου η μόλυνση του περιβάλλοντος, οι σεξουαλικώς μεταδιδόμενες ασθένειες και ο ολοκληρωτισμός μιας θεοκρατικής εξουσίας είναι η καθημερινότητα. Η υπογεννητικότητα οδηγεί τους ανθρώπους της εξουσίας στην υποταγή των τελευταίων γόνιμων γυναικών, που εξαναγκάζονται να μείνουν με πλούσια αντρόγυνα και να γεννήσουν τα παιδιά τους. Μία από αυτές τις γυναίκες, η Offred, ανέχεται τις τραγικές συνθήκες, με την ελπίδα κάποτε να επανενωθεί με την κόρη της. Ο πρώτος κύκλος της σειράς ολοκληρώθηκε σε 10 επεισόδια, ενώ ο δεύτερος αναμένεται μέσα στο 2018. Έντεκα υποψηφιότητες Emmy, μεταξύ των οποίων αυτές για την καλύτερη δραματική σειρά, α’ και β’ γυναικεία ερμηνεία, βάζουν τη σφραγίδα στην ποιότητα αυτού του σκοτεινού τηλεοπτικού δράματος.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v