Τέσσερις νέοι πεζόδρομοι στο κέντρο της Αθήνας

Τέσσερις ολοκαίνουριους πεζόδρομους αποκτά το Εμπορικό Τρίγωνο, και ο Δήμος Αθηναίων το γιορτάζει με ένα μεγάλο street party την Πέμπτη 6 Ιουλίου.
Τέσσερις νέοι πεζόδρομοι στο κέντρο της Αθήνας
Μετά τις οδούς Βύσσης, Καΐρη, Καρόρη και Αγάθωνος που ήταν οι πρώτοι τέσσερις δρόμοι που πεζοδρομήθηκαν στο πλαίσιο του Προγράμματος Αναβάθμισης του Εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας, σειρά έχουν τώρα οι οδοί Χρυσοσπηλιωτίσσης, Νικίου, Βλαχάβα και Πολυκλείτου.

Αυτή την Πέμπτη 6 Ιουλίου ο δήμος Αθηναίων παραδίδει στο κοινό τους τέσσερις καινούριους πεζόδρομους του εμπορικού τριγώνου, με μια γιορτή ανοιχτή για όλους.

Την αρχή θα κάνει το parklet που θα εγκαινιαστεί στις 12.30 το πρωί στην οδό Πολυκλείτου. Το εργαστήρι Αστικής Οικολογίας του Τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής του ΤΕΙ Αθήνας, δημιουργεί́ το πρώτο parklet της Αθήνας Re Energy Parklet. Το parklet είναι μια επέκταση του πεζοδρομίου, ένα μικρό παρκάκι – δημόσιος χώρος, που μετατρέπει έναν χώρο στάθμευσης σε μικρό αστικό πάρκο. Εκτείνεται έξω από το πεζοδρόμιο αλλά στο ίδιο επίπεδο με αυτό και μπορεί να σχεδιαστεί είτε ως μόνιμη είτε ως εφήμερη κατασκευή.

Την ίδια ώρα στο πλαίσιο του Athens Intersection το Εμπορικό Τρίγωνο γεμίζει με τέχνη: Πέντε καλλιτέχνες (Sally Heard, Χρήστος Κουρτίδης, Ελένη Καστρινογιάννη, Εύη Ρουμάνη, Ζώης Καραμπότσιος) θα τοποθετήσουν έργα τους σε βιτρίνες καταστημάτων στους νέους πεζόδρομους.

Η Πέμπτη θα είναι επίσης η τελευταία μέρα λειτουργίας της έκθεσης Reminders, που ξεκίνησε στις 22 Ιουνίου: Ένα ιστορικό κτίριο της δεκαετίας του ’20, μια παλιά αποθήκη χάρτου στην οδό Χρυσοσπηλιωτίσσης, άνοιξε μετά από 17 χρόνια φιλοξενώντας έντεκα καλλιτέχνες (Ανδρέας Βούσουρας, Γιώργος Γαϊτάνος, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, Χριστόφορος Δουλγέρης, Μπάμπης Καραλής, Γιάννης Λασηθιωτάκης, Θεοδώρα Μαλάμου, Δημήτρης Μεράντζας, Φρύνη Μουζακίτου, Νατάσσα Πουλαντζά, Γιώργος Τσεριώνης, Ευσεβία Μιχαηλίδου). Η έκθεση θα είναι ανοιχτή από τις 12.00 το πρωί ως τις 14.00 το μεσημέρι και ξανά από τις 18.30 το απόγευμα.

Στις 20.00 η Athens Big Band του δήμου Αθηναίων θα συνοδεύσει τους Rhythm Hoppers, μια ομάδα που δημιουργήθηκε με σκοπό τη διάδοση των αυθεντικών Swing χορών που αναπτύχθηκαν τις δεκαετίες μεταξύ 20s-40s στην Αμερική στο σταυροδρόμι των οδών Αιόλου και Χρυσοσπηλιωτίσσης.

Από τις 21.00 και μετά σε μια πρωτότυπη πρόβα τζενεράλε για το γενικότερο εξοπλισμό που θα παραγγελθεί για το Εμπορικό Τρίγωνο θα δούμε την φωτιστική εγκατάσταση “Φωτίζοντας το πράσινο”, από τον Θάνο Ντανίλοφ και την εταιρία Νea Polis lighting. Την ίδια ώρα στην οδό Πολυκλείτου θα δούμε προβολές ταινιών των φοιτητών του ΤΕΙ Αθηνών.

Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ και στο σχετικό event στο Facebook.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v