Τι σημαίνει όταν πετάει το μάτι/ βουίζει το αυτί;

Αλαφροΐσκιωτες ερμηνείες για καθημερινά σημάδια της μοίρας, όπως θα τα ορμήνευαν οι γιαγιάδες μας. Καλή τους ώρα.
Τι σημαίνει όταν πετάει το μάτι/ βουίζει το αυτί;
Μπορεί να τα πιστεύεις, μπορεί και όχι, πάντως να αρνηθείς ότι κάνουν ωραία και διασκεδαστικά θέματα για κουβέντα δεν μπορείς. Να, λοιπόν, τι θα έλεγαν οι γιαγιάδες μας αν τους παραπονιόμασταν ότι…

…Πετάει το μάτι μου: Κάποιον θα συναντήσεις –τυχαία. Για να ξέρεις και αν θα τον συναντήσεις μόνος/η ή με παρέα, ρωτάς όποιον βρίσκεται μαζί σου εκείνη τη στιγμή «ποιο μάτι πετάει;». Αν μαντέψει σωστά, θα συναντήσετε κάποιον μαζί.

…Βουίζει το αυτί μου: Νέα θα ακούσεις σύντομα. Καλά νέα, αν βουίζει το δεξί αυτί. Κακά νέα αν βουίζει το αριστερό.

…Με τρώει η μύτη μου: Ξύλο θα φας.

…Με τρώει το χέρι: Αριστερό ή δεξί; Στην πρώτη περίπτωση θα πάρεις λεφτά, στη δεύτερη –και πιθανότερη, συγνώμη– θα δώσεις.

…Πονάει το κεφάλι μου: Ματιασμένος είσαι. (Περισσότερα συμπτώματα εδώ)

…Είδα στον ύπνο μου χιόνι: Κάτι πολύ καλό θα σου συμβεί σύντομα. Περισσότερες ερμηνείες ονείρων σύμφωνα με τις παλιές δοξασίες, εδώ

…Φταρνίζομαι: Κάποιος σε μελετάει. Για να μάθεις ποιος, ζητάς να σου πουν έναν τριψήφιο αριθμό, αθροίζεις τα ψηφία ένα-ένα, και ψάχνεις ονόματα που αρχίζουν από το γράμμα ή τα γράμματα που αντιστοιχούν στον μονοψήφιο ή διψήφιο αριθμό που βρήκες.

…Καίνε τα αυτιά μου: Κάποιος μιλάει για σένα. Σε κουτσομπολεύει, αν καίει ή σε τρώει το αριστερό αυτί. Λέει καλά πράγματα, αν είναι το δεξί.

…Καίνε τα μάγουλά μου: «Σε σκέφτεται». Δεν έχει «ποιος;». Ξέρεις εσύ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v