Φιγούρες του ελληνικού καλτ που πρέπει να δείτε

Δεκαπέντε φιγούρες της ελληνικής καλτ σφαίρας που αξίζει να γνωρίσουν οι καινούριοι ή να θυμηθούν οι πιο… ψαγμένοι.
Φιγούρες του ελληνικού καλτ που πρέπει να δείτε
Τραγουδάρες. Εκπομπάρες. Τρελά σίριαλ. Avantgarde video clips. Περσόνες που έχουν το κάτι ιδιαίτερο. Ή αλλιώς, το καλό ελληνικό καλτ, μέσα από 15 απολαυστικές στάσεις.

Angie – Φοβάμαι

Όχι η Σαμίου. Άλλη Άντζι. Η καλλιτέχνης που κυκλοφόρησε το smash hit «Φοβάμαι» στα τέλη των ‘80s, με τον επικό στίχο «ο μπαμπάς σκυλάδικο, η μαμά ροκάδικο, έτσι άφησα κι εγώ, τούτο το τρελάδικο – για να μην τρελαθώ». Εδώ την βλέπετε να προωθεί την τραγουδάρα σε πρωινή εκπομπή της εποχής, κάνοντας moonwalking ενώ κάποιος από πίσω ζωγραφίζει σε καβαλέτο(!)

Ελευθερία Καραδήμου – Τα σίριαλ της Καβάλας

Η Ελευθερία Καραδήμου γράφει, σκηνοθετεί, κρατά κάμερα, κάνει μοντάζ και πρωταγωνιστεί, αυτή και ολόκληρη η οικογένειά της, στα πιο απολαυστικά σίριαλ που έχουμε δει από ελληνικά χέρια τα τελευταία χρόνια. Από τα αγαπημένα μας είναι η «Σκιά της τρέλας» και το «Σύμπλεγμα της αράχνης», από όπου και το παραπάνω απόσπασμα επικής μονομαχίας μεταξύ δύο αντρών. Spoiler alert: Θα δείτε τον θάνατο του Φίλιππου.

Extra bonus καβαλιώτικο:

Ένα άγριο πέσιμο δύο αγνώστων που διδάσκουν παθιασμένο φλερτ στην παραλία.

Η πορτοκαλάδα του Αλέξανδρου

Αυτός ο πιτσιρικάς έκανε το καλύτερο tutorial που ανέβηκε ποτέ στο Youtube. «Πώς να πίνετε πορτοκαλάδα». Μια παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές της ανθρωπότητας.

Η Λιλιάνα Χιώτη

Η γυμνή, βρόμικη πατούσα της Λιλιάνας δεν είναι απλώς στίχος. Είναι τέχνη. Όπως κάθε δημιούργημά της. Απλώς πατήστε play και βουτηχτείτε στην μαγεία της avant-garde.

Τζένη Αλεξίου

Αυτή η καλτ φιγούρα έγινε γνωστή για την μεγάλη της μαρτυρία: «Με βίασε κουνούπι». Το ανατριχιαστικό χρονικό που περιλαμβάνει «φουλτούκιασμα μέσα από το baby doll», στο παραπάνω βίντεο.

Η Violeta Kafourides

Έγινε διάσημη στο (μη) ευρύ κοινό για την περίφημη Κόμπρα της, αλλά η πορεία της συνεχίστηκε ακόμη πιο ψαγμένα. Δείτε εδώ για παράδειγμα ένα «κλιπ χωρίς λούστρο» όπως το αποκαλεί η ίδια, με το τραγούδι «Ναρκωτικά παράτησα – Gave up narcotics», εμπνευσμένο από φαν της που της ζήτησε βοήθεια για να ξεφύγει από τη λαίλαπα των narcotics.

Εύη Κρανιδέλη

Τι να πρωτοξεχωρίσουμε από την πορεία της Εύης; Την κομματάρα «Γκέι, μπάι και γκουντμπάι» που μπορείτε να ακούσετε στο παραπάνω βίντεο; Την συμμετοχή της στο καβαλιώτικο σίριαλ «Αγάπη μου είσαι στο fb;» στο ρόλο της συμπεθέρας; Τον καυγά της με τον Εθνικό Σταρ; Ή την συνέντευξή της στο Αννίτα SOS και το Παλαιολόγου Live Show

Οι πριτιμπρατζούδες

Από τις πιο αγαπημένες μας telemarketing πρωταγωνίστριες ever, οι ηρωίδες που γνώρισαν πρώτες την επανάσταση του σουτιέν είναι η μία καλύτερη από την άλλη, με τη δική της ξεχωριστή προσωπικότητα η καθεμιά. Δική μας αδυναμία, η λαϊκή φιγούρα της κυριούλας που «πήρε σουτιέν από τις λαϊκέsh και ξεχείλωσαν μετά από δύο πλυσίματα».

Η Χριστίνα της τελικής απόφασης

Λίγοι την ξέρουν. Αλλά όσοι την ξέρουν, τη λατρεύουν. Η Χριστίνα της «Τελικής Απόφασης» είναι μία από τις πιο καλτ φιγούρες καλεσμένων σε trash ελληνική εκπομπή. Στην εκπομπή της Σίας Λιαροπούλου βρέθηκε για να φυτιλιάσει μια τιτάνια ερωτική διαμάχη μεταξύ του Σαμίρ, του κυρίου Μάη και της πουριτανής φύσης της Χριστίνας.

Η παπαδιά, η λέρα και η καστροπία
Τα «παρατράγουδα» της Αννίτας και τα αστέρια του Je t’aime, από τον Κάτμαν και την Κυρία Ελισάβετ ως τον Παρασκευάς-βας-βας και την Γυναίκα-Επανάσταση, είναι λίγο πολύ γνωστά. Εμείς θα σταθούμε σε μερικές πιο «ψαγμένες» στιγμές των εκπομπών της, μερικές φιγούρες που θα μας μείνουν αξέχαστες, όπως…

-Η «λέρρρρρα»

Η γυναίκα αντιπρόσωπος κατηγορεί τον φίλο της ότι θέλει να την κλείσει σε φέρετρο.

-Η παπαδιά

Η Παναγιώτα είχε όνειρο ζωής να γίνει παπαδιά. Αλλά ο σύντροφός της έχει άλλα προβλήματα. Και την κάνει να κοκκινίσει σαν το παντζάρι από θυμό.

-Καστροπία

Με δυο λέξεις… «ίβατε Αννιτάκο». Οι υπότιτλοι είναι απαραίτητοι γι’ αυτό που θα αντικρίσετε.

-Βάφω τα δόντια με μανό

Αυτή η καλεσμένη βγάζει τα σώψυχά της και αποκαλύπτει το μυστικό… πίσω από τα δόντια της.

-Το τέλω

Η μαντάμ Τσβέτα το τέλει, το τέλει πολύ το τράβηγμα. Και το φωνάζει.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v