SPECIALSΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Ο πιο ψηλός ουρανοξύστης… θα κρέμεται απ’ τον ουρανό

Αρχιτεκτονική εταιρία ετοιμάζεται να χτίσει ουρανοξύστη που θα… κρέμεται από έναν αστεροειδή και θα βρίσκεται σε τροχιά πάνω από τη Γη.

Ο πιο ψηλός ουρανοξύστης… θα κρέμεται απ’ τον ουρανό

Την πιο πρωτοποριακή και… sci fi αρχιτεκτονική πρόταση παρουσίασε ένα αρχιτεκτονικό γραφείο της Νέας Υόρκης, που φιλοδοξεί να σχεδιάσει τον πρώτο ουρανοξύστη που θα… κρέμεται πάνω από τη γη.

Συγκεκριμένα, o Πύργος Analemma, όπως τον ονόμασαν, θα κρέμεται από έναν αστεροειδή σε τροχιά 50.000 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια της Γης. Το κτίριο θα κινείται σε τροχιά… που κάνει «οχτάρια» σύμφωνα με την κίνηση του αστεροειδή και θα μετακινείται καθημερινά μεταξύ βόρειου και νότιου ημισφαιρίου, περνώντας από τη Νέα Υόρκη, την πόλη του Παναμά, την Αβάνα και την Ατλάντα. Το σχέδιο της εταιρίας προβλέπει την κατασκευή του πύργου στο Ντουμπάι, περιοχή όπου οι ουρανοξύστες… ξεφυτρώνουν καθημερινά και υπάρχει μεγάλη τεχνογνωσία στο ένα πέμπτο του κόστους σε σχέση με τη Νέα Υόρκη.

Το κτίριο, σύμφωνα με το σχέδιο, θα έχει ηλιακά πάνελ για παραγωγή ενέργειας, ενώ το νερό που χρειάζεται θα συλλέγεται από τα νέφη και τις βροχές. Το αρχιτεκτόνημα θα χωρίζεται σε διάφορους τομείς, κατάλληλους για επαγγελματική χρήση, για θρησκευτικούς χώρους, για εστιατόρια, για ψώνια και διασκέδαση.

Το «κρέμασμα» του ουρανοξύστη θα καταστεί εφικτό χάρη σε ένα σύστημα που ονομάζεται UOSS και θα χρησιμοποιεί ένα σύρμα υψηλής αντοχής που θα ενώνει με ασφάλεια τον αστεροειδή και το κτίριο.

Σημειώνεται ότι η ίδια αρχιτεκτονική εταιρία (Clouds Architecture Office) έχει παρουσιάσει προτάσεις για τη δημιουργία σπιτιού στον Άρη και μιας πόλης στα σύννεφα.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τις εντυπωσιακές μακέτες του Analemma εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2