7 λόγοι για να χαρείς που αλλάζει η ώρα

Η μεγαλύτερη αλλαγή της χρονιάς σιμώνει και έχουμε αρκετούς λόγους για να (κατά) χαιρόμαστε που θα πάμε μια ώρα μπροστά τα ρολόγια μας.
7 λόγοι για να χαρείς που αλλάζει η ώρα
Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει. Κυρίες και κύριοι, ξημερώματα Κυριακής γυρνάμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά (κανείς ποτέ, όλα αυτόματα θα αλλάξουν αλλά λέμε τώρα) και υποδεχόμαστε μετά τιμών την... μεγέθυνση της ημέρας. 

Αυτή η αλλαγή μας αρέσει πολύ η αλήθεια είναι. Γιατί;

H μέρα γίνεται μεγαλύτερη, το φως της διαπερνά τις ψυχές μας και με τον ήχο των πουλιών που τιτιβίζουν μας κάνει να νιώθουμε κάθε πρωινό σαν να’ ναι ευλογημένο. Μην το ψάξετε σε ποιητική συλλογή το παραπάνω, βγήκε σε 3’ μπροστά από μια οθόνη.


Έχουμε όλη την (μεγαλύτερη) ημέρα μπροστά μας να κάνουμε βόλτες, να βγούμε για ουζάκι, να ψωνίσουμε, να πάμε σινεμά, να να να να να…

Είναι ο πιο επίσημος και κυριλέ τρόπος της φύσης να μας πει «το καλοκαίρι πλησιάζει!» και όλοι ξέρουμε πόσο καλά ηχεί αυτό στα αυτιά μας: διακοπές, μπάνια, χωριάτικη σαλάτα με κόκκινες και όχι πράσινες ντομάτες, ψαράκι και άλλα τέτοια όμορφα και μελωδικά.


Το ότι μεγαλώνει η μέρα και ξημερώνει νωρίτερα, σημαίνει ότι ξυπνάμε με φυσικό φως (αν έχουμε ανοικτά τα παντζούρια) και σύμφωνα με έρευνες, έτσι «ξυπνάει» και ο εγκέφαλος μας γρηγορότερα. Εν ολίγοις μπορεί να μην μας είναι αναγκαίος (πολύ) ο πρωινός καφές και να μην χρειαστεί να βρίσκουμε με το καλημέρα τον πρώτο που θα βρούμε μπροστά μας. Κάτι είναι και αυτό.

Το σκοτάδι που άπλωνε το πέπλο του από τις 17.00 το απόγευμα και μας έκανε να θέλουμε να βάλουμε τα κλάματα στο γραφείο δεν θα μας σκοτεινιάσει την ψυχή ποτέ ξανά. Μέχρι του χρόνου. Μπουχουχού.

Η μέρα όντας μεγαλύτερη μας φέρνει αντιμέτωπους με περισσότερο ήλιο. Περισσότερος ήλιος μας βοηθά να παράξουμε στο σώμα περισσότερη βιταμίνη D. Περισσότερη βιταμίνη D = καλύτερη απορρόφηση θρεπτικών συστατικών, σωστή ανάπτυξη οστών, καλύτερο ανοσοποιητικό, μείωση κινδύνου καρδιοπάθειας και ένα σωρό ακόμα «καλύτερα» πράγματα. 



Τέλος οι βροχές και τα χιόνια. Η άνοιξη είναι εδώ ρε! Αντίο καλοριφέρ, αδιάβροχο, ομπρέλα, γαλότσες και γυμνοσάλιαγκες στους δρόμους.

Το φως που παραμένει τα απογεύματα μάς δίνει την ευκαιρία για after office καφέ ή ποτάκι χωρίς να περπατάμε στο σκοτάδι 18.00 το απόγευμα σαν τα βαμπίρ.

Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v