Ένας γιγαντιαίος... Φαραώ ανακαλύφθηκε στην Αίγυπτο!

Ένα γιγαντιαίο άγαλμα του Φαραώ Ραμσή Β' ανακαλύφθηκε έπειτα από ανασκαφές σε φτωχογειτονιά στο Κάιρο. Δείτε τις φωτογραφίες.
Ένας γιγαντιαίος... Φαραώ ανακαλύφθηκε στην Αίγυπτο!

Ένα τεράστιο άγαλμα ύψους οκτώ μέτρων βρέθηκε βυθισμένο μέσα σε υπόγεια νερά σε φτωχογειτονιά του Καΐρου από Αιγύπτιους και Γερμανούς αρχαιολόγους.

Το άγαλμα πιθανότατα απεικονίζει τον Φαραώ Ραμσή τον Β', τον εμβληματικό βασιλιά που κυβέρνησε τη φαραωνική Αίγυπτο πριν από περίπου 3.000 χρόνια. Ο Ραμσής ο Β’ ή Οσυμανδύας όπως τον αποκαλούσαν οι αρχαίοι Έλληνες, είχε παντρευτεί την περίφημη βασίλισσα Νεφερτάρι και άλλες επτά γυναίκες, κάνοντας πάνω από 100 παιδιά.

Ο υπουργός Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου Χάλεντ αλ Ανάνι ανέφερε πως «την περασμένη Τρίτη με κάλεσαν για να μου ανακοινώσουν τη μεγάλη ανακάλυψη του κολοσσού ενός βασιλιά, πιθανότατα του Ραμσή Β’». Βρέθηκε το στήθος του αγάλματος και το κάτω μέρος του κεφαλιού. Ακόμη εντοπίστηκε το στέμμα, το δεξί αυτί και ένα τμήμα από το δεξί μάτι.

Η ανάσυρση του αγάλματος ήδη θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά ευρήματα όλων των εποχών για την Αίγυπτο.

Ο φαραώ Ραμσής Β’, ήταν ο κατά σειρά τρίτος της 19ης δυναστείας και κυβέρνησε για πάνω από 60 χρόνια, από το 1279 μέχρι το 1213 π.Χ. Επί ηγεμονίας του, επεκτάθηκαν τα  σύνορα του βασιλείου από τη σημερινή Συρία στα ανατολικά μέχρι τη Νουβία, στο σημερινό Σουδάν.

Δείτε τις φωτογραφίες από τον χώρο της ανασκαφής:

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v