Παιδί θαύμα από την Κάλυμνο έχει IQ 200

Δείτε τον 10χρονο έλληνα ομογενή που στα 10 του χρόνια βρίσκεται ήδη στο δεύτερο έτος των σπουδών του και κάνει περήφανη την πατρίδα του την Κάλυμνο.
Παιδί θαύμα από την Κάλυμνο έχει IQ 200
Είναι μόλις 10 ετών, αλλά ήδη αποφοίτησε από το Λύκειο και έγινε δεκτός σε πολλά αμερικανικά Πανεπιστήμια: Ο Ουίλιαμ (Βασίλειος) Μαΐλλης, είναι ένα παιδί θαύμα της ομογένειας, με καταγωγή από την Κάλυμνο, του οποίου το IQ υπολογίζεται στα 200.

Ο μικρός Ουίλιαμ μιλούσε ήδη από τους πρώτους επτά μήνες της ζωής, στους 12 μήνες μπορούσε να πει το αλφάβητο… ακόμα κι απ’ την ανάποδη, ενώ πριν κλείσει τα δύο χρόνια ήταν σε θέση να διαβάζει Ιστορία και να γράφει σύντομα διηγήματα. Έχει φωτογραφική μνήμη, παίζει στα δάχτυλα την Άλγεβρα και τη Γεωμετρία από πέντε ετών, και ο κοσμήτορας του Community College of Allegheny County, όπου ο 10χρονος έγινε δεκτός για σπουδές, ήταν αυτός που υπολόγισε το IQ του στα 200.

Τα μαθήματα του μικρότερου πρωτοετή φοιτητή του Ιστ Πίτσμπουργκ (και ίσως όλων των ΗΠΑ) περιλαμβάνουν Άλγεβρα, Αγγλική φιλολογία, Ιστορία του 20ου αιώνα, Ανθρωπολογία και Φιλοσοφία της Θρησκείας, ενώ ο ίδιος δηλώνει πως θέλει να γίνει αστροφυσικός.

Συμπεριφέρεται στα αμφιθέατρα όπως οι υπόλοιποι φοιτητές, ενώ στον ελεύθερο χρόνο του παίζει βιντεοπαιχνίδια, διαβάζει βιβλία και τις Κυριακές υπηρετεί στο ναό της Υπαπαντής όπου ο πατέρας του, Παντελεήμων Μαΐλλης, λειτουργεί ως ιερωμένος. Εκείνος γεννήθηκε στην Κάλυμνο την δεκαετία του ’60, αλλά οι γονείς του αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν στην Πενσυλβανία των ΗΠΑ την ίδια περίπου εποχή.

Πηγή: National Herald
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v