Τα πιο τρομακτικά στοιχειωμένα μέρη του πλανήτη

Ανεξιχνίαστα εγκλήματα, φαντάσματα που ψιθυρίζουν, κούκλες κρεμασμένες σε κλαδιά δέντρων… Αυτά είναι τα πιο τρομακτικά επισκέψιμα μέρη του πλανήτη.
Τα πιο τρομακτικά στοιχειωμένα μέρη του πλανήτη
Θα πηγαίνατε σε ένα ερειπωμένο νησί, γεμάτο κούκλες κρεμασμένες στα κλαδιά των δέντρων; Θα τριγυρνούσατε στα δωμάτια ενός σανατόριου εγκαταλελειμμένου από τον προηγούμενο αιώνα; Αν νιώθετε γενναίοι, τα πιο στοιχειωμένα μέρη του πλανήτη σας περιμένουν…

Το Νησί Poveglia – Βενετία, Ιταλία



Η ιστορία: Το εγκαταλελειμμένο σήμερα νησί «φιλοξενούσε», τον 19ο αιώνα, τα θύματα της πανούκλας –τα οποία στέλνονταν εδώ κυρίως για να πεθάνουν, και όχι όπως νόμιζαν για να θεραπευτούν. Ο θρύλος θέλει έναν γιατρό που αυτοκτόνησε πέφτοντας από το καμπαναριό να στοιχειώνει μέχρι σήμερα το νησί.

Επισκέψιμο; Ναι, αν το θέλετε πολύ. Θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε την ιταλική γραφειοκρατία, που επιβάλλει μια χρονοβόρα διαδικασία προκειμένου να χορηγήσει άδειες επίσκεψης, και να πληρώσετε γύρω στα 200€ σε έναν πρόθυμο βαρκάρη, καθότι δεν υπάρχουν κανονικά (βλέπε νόμιμα) δρομολόγια από και προς το νησί. Περισσότερα εδώ.

Το Δάσος Hoia Baciu— Cluj-Napoca, Τρανσυλβανία, Ρουμανία



Η ιστορία: Λέει ότι αυτοί που μπαίνουν δεν επιστρέφουν ποτέ. Όσοι το έχουν επισκεφθεί κάνουν λόγο για «έντονη αίσθηση ανησυχίας, που προκαλείται από την εντύπωση πως κάποιος σε παρακολουθεί διαρκώς». Άλλα περιστατικά που έχουν αναφερθεί περιλαμβάνουν φώτα που εμφανίζονται και εξαφανίζονται μυστηριωδώς, ανεξήγητες γρατζουνιές και απόκοσμες γυναικείες φωνές.

Επισκέψιμο; Βέβαια. Είναι απλώς (;) ένα δάσος.

Το Bobby Mackey’s — Wilder, Kentucky, ΗΠΑ



Η ιστορία: Σήμερα είναι ένα συνηθισμένο club, το 1850 όμως στέγαζε ένα σφαγείο. Όταν αυτό εγκαταλείφθηκε, τη δεκαετία του 1890, έγιναν εδώ σατανιστικές τελετές οι οποίες περιλάμβαναν θυσίες ανθρώπων και ζώων.

Επισκέψιμο; Σαφέστατα. Κατ’ αρχάς είναι ένα συνηθισμένο club, και επίσης διοργανώνει “haunted tours” κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ.

Το Κάστρο Preston— Ione, Καλιφόρνια, ΗΠΑ



Η ιστορία: Το Κάστρο χτίστηκε το 1890, ως αναμορφωτήριο, με σκοπό να επαναφέρει στον «ίσιο δρόμο» αγόρια με ψυχολογικά και άλλα προβλήματα, μέσα από βάναυσες τιμωρίες. Οι επισκέπτες σήμερα αναφέρουν πόρτες που κλείνουν ξαφνικά με θόρυβο, φωνές και ανεξήγητη σωματική επαφή. 

Επισκέψιμο; Ναι. Διοργανώνονται ξεναγήσεις κάθε μήνα.

Το Villisca Axe Murder House — Villisca, Iowa, ΗΠΑ



Η ιστορία: Το 1912, τα πτώματα έξι παιδιών και δύο ενηλίκων βρέθηκαν στα κρεβάτια τους, στο σπίτι αυτό. Το έγκλημα δεν εξιχνιάστηκε ποτέ.

Επισκέψιμο; Ναι. Διοργανώνονται ξεναγήσεις, κατόπιν συνεννόησης 

Οι Κρύπτες του Εδιμβούργου — Εδιμβούργο, Σκωτία



Η ιστορία: Τμήμα των υπόγειων στοών της πόλης, που ολοκληρώθηκαν στα τέλη του 18ου αιώνα, οι κρύπτες του Εδιμβούργου έχουν κατά καιρούς φέρει στο φως μερικά μακάβρια πράγματα –όπως τα πτώματα των θυμάτων κατά συρροή δολοφόνων, που χρησιμοποιούνταν εκεί κάτω για «ιατρικά πειράματα», κατά την επίσημη μεν αμφισβητούμενη δε εκδοχή. Οι επισκέπτες έχουν κατά καιρούς αναφέρει πως ακούν φωνές, ενώ ένα συγκεκριμένο φάντασμα λέγεται ότι σπρώχνει ή πετά πέτρες στους επισκέπτες.

Επισκέψιμο; Ναι, μέσα από οργανωμένες ξεναγήσεις.

Οι Galleries of Justice — Nottingham, Αγγλία



Η ιστορία: Μεσαιωνική φυλακή που λειτούργησε για πρώτη φορά το 1440, είναι σήμερα ένα διάσημο μουσείο, το οποίο θεωρείται και ένα από τα πιο στοιχειωμένα μέρη στη Μεγάλη Βρετανία. Τα υπερ-δραστήρια φαντάσματά του λέγεται πως είναι τα πνεύματα των κρατουμένων που υπέστησαν σωματικά βασανιστήρια εδώ.

Επισκέψιμο; Ναι. Διοργανώνονται ξεναγήσεις, συναντήσεις ομάδων που ερευνούν παραφυσικά φαινόμενα, ακόμα και… γαμήλιες δεξιώσεις

Το νησί με τις κούκλες — Xochimilco, Πόλη του Μεξικού



Η ιστορία: Ένα κοριτσάκι βρέθηκε πνιγμένο υπό μυστηριώδεις συνθήκες κοντά στο περίφημο νησί με τις κούκλες. Λίγο καιρό αργότερα, ο επιστάτης του νησιού κρέμασε σε ένα δέντρο μια κούκλα, λέγοντας πως του είχε ζητήσει να το κάνει το πνεύμα του κοριτσιού. Καθώς περνούσαν οι μέρες, εκείνος επέστρεφε και κρεμούσε στα δέντρα όλο και περισσότερες κούκλες, λέγοντας πως είχε καταληφθεί από το πνεύμα του κοριτσιού το οποίο «δεν μπορούσε να ηρεμήσει». Οι επισκέπτες του νησιού έχουν αναφέρει πως οι κούκλες ανοιγοκλείνουν τα μάτια τους, κουνάνε χέρια και πόδια, ακόμα και ότι ψιθυρίζουν μεταξύ τους.

Επισκέψιμο; Ναι, αρκεί να βρείτε έναν βαρκάρη να σας μεταφέρει στο νησί. Θα χρειαστεί να πληρώσετε γύρω στα 30€ για ένα ταξίδι δύο ωρών στα κανάλια νότια της Πόλης του Μεξικού, μέχρι να φτάσετε εκεί.

Πηγή: Buzzfeed

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v