Τι είναι πιο βίαιο, το Κοράνι ή η Βίβλος;

Αμερικανός προγραμματιστής έφτιαξε λογισμικό που μέτρησε τις βίαιες λέξεις στη Βίβλο και το Κοράνι, και το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που φαντάζεστε.
Τι είναι πιο βίαιο, το Κοράνι ή η Βίβλος;
Με αφορμή την διαρκώς αυξανόμενη ισλαμοφοβία, και την άποψη που θέλει το Ισλάμ να είναι «βίαιη θρησκεία», ένας αμερικανός προγραμματιστής, ο Tom Anderson, έφτιαξε ένα λογισμικό που μέτρησε την βία στα δύο ιερά βιβλία.

Το λογισμικό του Anderson κατέταξε κάθε λέξη στη Βίβλο και το Κοράνι σε μια από τις εξής οκτώ κατηγορίες συναισθημάτων: Χαρά, Αναμονή, Θυμός, Αηδία, Θλίψη, Έκπληξη, Φόβος/Άγχος και Εμπιστοσύνη.

Από τα οκτώ συναισθήματα, οι περισσότερες λέξεις της Βίβλου βρέθηκαν στην κατηγορία Θυμός, και οι λιγότερες στην Χαρά. Μάλλον αναμενόμενα, η Παλαιά Διαθήκη είναι αρκετά πιο βίαιη από την Καινή.

«Οι δολοφονίες και η καταστροφή αναφέρονται λίγο περισσότερο στην Καινή Διαθήκη (2,8%) σε σχέση με το Κοράνι (2,1%). Η Παλαιά Διαθήκη όμως προηγείται εμφανώς –σχεδόν με διπλάσια ποσοστά σε σχέση με το Κοράνι- όσον αφορά τις αναφορές σε καταστροφές και δολοφονίες με ποσοστό 5,3%», επισημαίνει ο Anderson.

Πηγή: Independent

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v