Η ιστορία του Λονδίνου σε 3 λεπτά!

Δείτε 400 αιώνες λονδρέζικης Ιστορίας σε ένα υπέροχο video που αποδίδει όλες τις τελευταίες και άκρως ενδιαφέρουσες αρχαιολογικές ανακαλύψεις… κάτω από το Λονδίνο.
Η ιστορία του Λονδίνου σε 3 λεπτά!
Το Λονδίνο βρίσκεται σε μία άνευ προηγουμένου φάση ανοικοδόμησης, και ο οργασμός μεγάλων κατασκευαστικών έργων δεν αλλάζει μόνο το πρόσωπο της σύγχρονης πόλης. Αποκαλύπτει ταυτόχρονα τα πολλά πρόσωπα του παρελθόντος της βρετανικής πρωτεύουσας.

Συγκεκριμένα, το National Geographic υποστηρίζει πως οι αρχαιολόγοι αποκαλύπτουν ολοένα και βαθύτερα «στρώματα» Ιστορίας ανά την πόλη, με ευρήματα που χρονολογούνται χιλιάδες χρόνια πίσω, από ρωμαϊκά φρέσκο μέχρι μεσαιωνικά κτίσματα.

«Ως μία από τις παλαιότερες πρωτεύουσες της Ευρώπης, το Λονδίνο αποτέλεσε αδιάκοπα οικιστική περιοχή και χτίστηκε ξανά και ξανά διαδοχικά από τους Ρωμαίους, του Σάξονες, τους Νορμανδούς και τους ανθρώπους της εποχής των Τυδώρ, της Γεωργιανής και της Βικτωριανής Εποχής, με κάθε περίοδο να προσθέτει κάτι στον “σωρό”», αναφέρει δημοσίευμα του National Geographic.

Το γνωστό περιοδικό, στο φως αυτών των ανακαλύψεων, έδωσε στη δημοσιότητα ένα υπέροχο video, στο οποίο αποδίδεται με χάρτινες φιγούρες σε λιγότερο από τρία λεπτά ολόκληρη η Ιστορία 400 αιώνων, τμήματα της οποίας έκρυβε καλά το Λονδίνο.

Το βίντεο ονομάζεται «Under London» (Κάτω από το Λονδίνο), σκηνοθετήθηκε από τον Hans Weise και αποδίδει τις ιστορικές ανακαλύψεις κάτω από το λονδρέζικο έδαφος, καλύπτοντας μια περίοδο από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι τη Βιομηχανική Επανάσταση. Απολαύστε το παρακάτω:



Πηγή
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v