Τα εγκλήματα πάθους που συγκλόνισαν την Ελλάδα

Πέντε υποθέσεις άγριων δολοφονιών και εγκλημάτων ερωτικού πάθους που σόκαραν την ελληνική κοινή γνώμη.
Τα εγκλήματα πάθους που συγκλόνισαν την Ελλάδα
Ως πού μπορεί να οδηγήσει η ζήλια ή το ερωτικό πάθος; Πέντε υποθέσεις άγριων φόνων που έλαβαν χώρα στην Ελλάδα, αποδεικνύουν πως τα πάθη μπορούν να οδηγήσουν σε ακραίες και ανατριχιαστικές πράξεις, οι οποίες δεν συμβαίνουν μόνο στα θρίλερ του Χόλιγουντ. Παρακάτω, θυμηθείτε μαζί μας λεπτό προς λεπτό τους στραγγαλισμούς, τους τεμαχισμούς, τις απανθρακώσεις και τις φρικιαστικές τελετουργικές δολοφονίες που συγκλόνισαν την Ελλάδα τα τελευταία τριάντα χρόνια.

Ο τεμαχισμός της 18χρονης
Είναι Ιούνιος του 1987, όταν ο Παναγιώτης Φραντζής συλλαμβάνεται για τον φόνο της Ζωής Γαρμανή. Ο 27χρονος φοιτητής, από παθολογική ζήλια, όπως ειπώθηκε, είχε τεμαχίσει την 18χρονη γυναίκα του σε 16 κομμάτια, τα οποία ξεφορτώθηκε σε κάδους των Πατησίων. Ένας άντρας που έψαχνε στα σκουπίδια την ανακάλυψε – πέρασε αρχικά τα κομμάτια για χοιρινό κρέας, όπως είχε δηλώσει – και τα ίχνη οδήγησαν στον Φραντζή, ο οποίος υποστήριξε πως πάνω σε έναν καυγά, η Ζωή χτύπησε στο κρεβάτι και πέθανε, κι εκείνος τεμάχισε το πτώμα της από φόβο ότι θα κατηγορηθεί αν την βρουν νεκρή. Ο ιατροδικαστής, παρ’ όλα αυτά, διέκρινε σημάδια στραγγαλισμού. Ο 27χρονος καταδικάστηκε σε ισόβια, ομολογώντας τελικά το έγκλημά του: «Αυτό που δεν σκέφτηκε κανείς ως τώρα είναι ο δικός μου πόνος. Δολοφονήθηκε η γυναίκα μου και δεν είχα κανέναν να κυνηγήσω. Ποιον να κυνηγήσω; Εγώ τη σκότωσα», δήλωσε αργότερα.

Οι Σατανιστές της Παλλήνης

Εγκλήματα πολλών παθών έγιναν πρωτοσέλιδο στα μέσα της δεκαετίας του ’90, όταν απέκτησε δημοσιότητα το θέμα των σατανιστών της Παλλήνης. Δύο άνδρες και μία γυναίκα, παρέσυραν νεαρά κορίτσια σε τελετές μαύρης μαγείας και σεξουαλικά όργια, τα οποία ξεπερνούσαν κάθε όριο: Οι τρεις σατανιστές έδεσαν με χειροπέδες δύο θύματα, τα σκότωσαν (είτε χτυπώντας στο κεφάλι είτε με στραγγαλισμό), ασελγούσαν στα νεκρά πτώματα ή τα περιέλουζαν με βενζίνη και έβαζαν φωτιά – μάλιστα ευθύνονται και για πυρκαγιά στον Υμηττό. Αφού συνελήφθησαν, προσπάθησαν να ρίξουν την ευθύνη ο ένας στον άλλον – η δίκη τους ήταν πολύκροτη, καθώς βοήθησαν σε αυτό τα (στα φόρτε τους τότε) ιδιωτικά κανάλια και ο δικηγόρος τους, Αλέξης Κούγιας. Οι δράστες δήλωσαν ότι πραγματοποιούσαν τα σεξουαλικά όργια στο όνομα του Σατανά, μαζί με άλλους συνομιλήκους τους. Οι δύο νεαροί, που τότε υπηρετούσαν την στρατιωτική τους θητεία, καταδικάστηκαν σε δύο φορές ισόβια κάθειρξη και πρόσκαιρη κάθειρξη περί τη μία δεκαετία. Ο ένας εξ αυτών καθώς και η κοπέλα, έχουν ήδη αποφυλακιστεί.

Ο βιασμός και η απανθράκωση στην Ξάνθη

Από τα πιο πρόσφατα εγκλήματα πάθους που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη, και ιδιαίτερα την κοινωνία της Ξάνθης, είναι αυτό της 33χρονης Ζωής Δαλακλίδου το 2012. Ήταν Δεκέμβριος όταν ο 27χρονος τότε Χρήστος Παπάζογλου βίασε την κοπέλα, και στη συνέχεια την περιέλουσε με βενζίνη και την έκαψε ζωντανή για να σβήσει τα ίχνη του. Στην ομολογία του, είπε πως την συνάντησε τυχαία στον δρόμο, και όντας μεθυσμένος την πλησίασε με σεξουαλικούς σκοπούς, αλλά από ένα σημείο και μετά εκείνη δεν έφερε αντιστάσεις. Όταν όμως του είπε «θα σε κλείσω μέσα», εκείνος για να αποφύγει όπως δήλωσε τη φυλακή προχώρησε στο έγκλημα που του προσέδωσε τον τίτλο «το τέρας της Ξάνθης», όπως τον αποκαλούσε ο Τύπος της πόλης. Τον Νοέμβριο του 2013, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα απολύτως ελαφρυντικό και τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη και 25 χρόνια για την άγρια δολοφονία.

Ο αποκεφαλισμός στην Σαντορίνη

Ένας αποκεφαλισμός τάραξε τα γαλήνια νερά των Κυκλάδων, όταν το 2008 στην πολύβουη αυγουστιάτικη Σαντορίνη, ο Θανάσης Αρβανίτης μετά από άγριο καυγά με την σύντροφό του, την εκπαιδευτικό Αδαμαντία Κάρκαλη, έφτασε στο έγκλημα. Σύμφωνα με τους ντόπιους, δεν ήταν η πρώτη φορά που καυγάδιζαν ή που η 25χρονη σύζυγός του έμενε κλεισμένη στο σπίτι για να μην φαίνονται τα σημάδια από τα χτυπήματά της. Αλλά εκείνη την ημέρα τα πράγματα ξέφυγαν και σε κατάσταση αμόκ, ο Αρβανίτης αποκεφάλισε πρώτα τον σκύλο της κοπέλας, πετώντας το κουφάρι του έξω από το σπίτι, και στη συνέχεια μαχαίρωσε επτά φορές την Αδαμαντία, με πέντε διαφορετικά μαχαίρια, την αποκεφάλισε και βγήκε στα σοκάκια του νησιού κρατώντας το κεφάλι της. Είχε προχωρήσει λίγα μέτρα όταν συνελήφθη από την αστυνομία, που είχε ειδοποιηθεί μετά από την φασαρία που προκλήθηκε. Στη συνέχεια προσπάθησε να διαφύγει, αρπάζοντας το κεφάλι της κοπέλας και ένα τζιπ της αστυνομίας, παρ’ ολίγον να σκοτώσει άλλους τρεις ανθρώπους με το όχημα και τελικά ακινητοποιήθηκε από έναν αστυνομικό που του έριξε στα πόδια. Η δικαιοσύνη το 2013 αποφάσισε πως είναι ένοχος και στις επτά κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν. Η ποινή του, ισόβια και 24 έτη κάθειρξης.

Έγκλημα στη Βέροια
Ήταν το καλοκαίρι του 2005, όταν η Κική Κούσογλου από τη Βέροια εξαφανίστηκε μυστηριωδώς. Η οικογένειά της και ο φίλος της, Δάνος Μουρατίδης, δήλωναν πως δεν γνωρίζουν πού βρίσκεται – μάλιστα ο τελευταίος βρέθηκε ακόμη και στη γνωστή τηλεοπτική εκπομπή «Φως στο τούνελ» για να «βοηθήσει» στον εντοπισμό της 24χρονης κοπέλας. Μόνο που τελικά, τέσσερις μήνες αργότερα, και με τα στοιχεία να βαραίνουν εις βάρος του, ο Δάνος ομολογεί: Ήταν εκείνος που δολοφόνησε την «καλλονή της Βέροιας». Την είχε στραγγαλίσει με άγριο τρόπο όταν εκείνη, αφού είχαν χωρίσει, αρνήθηκε να τα ξαναβρεί μαζί του, και ο Δάνος ανακάλυψε ένα μήνυμα που δεν αφορούσε τον ίδιο στο τηλέφωνό της. Αφού συνειδητοποίησε πως η νεαρή κοπέλα είναι νεκρή, την μετέφερε στις όχθες του Αλιάκμωνα, και την επόμενη ημέρα επέστρεψε με έναν ξάδερφό του για να την θάψουν στο ίδιο σημείο ώστε να μην βρεθεί εύκολα το πτώμα της. Αφού τελικά αποκαλύφθηκε η ενοχή του, ο ίδιος δήλωσε πως δεν ήξερε τι έκανε την ώρα του φόνου και πως «ήταν σαν να μην είναι αυτός», αλλά το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση και περιύβριση νεκρού, και του επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v