Επιστήμονες θέλουν να αναστηλώσουν τον Κολοσσό της Ρόδου

Μια φιλόδοξη ομάδα επιστημόνων έχει θέσει σαν στόχο της να ξαναχτίσει τον Κολοσσό της Ρόδου.
Επιστήμονες θέλουν να αναστηλώσουν τον Κολοσσό της Ρόδου

Υπήρξε ένα από τα επτά θαύματα της αρχαιότητας. Ο Κολοσσός της Ρόδου ήταν ένα τεράστιο άγαλμα, το οποίο απεικόνιζε τον Θεό Ήλιο και το οποίο βρισκόταν στην είσοδο του λιμανιού της Ρόδου.


Το εντυπωσιακό αυτό άγαλμα, φιλοδοξεί να… ξαναχτίσει μια ομάδα έξι νεαρών επιστημόνων από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Η ομάδα αποτελείται από τους: Άρης Α. Πάλλας, αρχιτέκτονα με ειδικότητα στην αρχαιολογία, Enrique Fernanzes, πολιτικό μηχανικό από την Ισπανία, Ombretta Iannone, αρχιτέκτονα με ειδικότητα στην αρχαιολογία από την Ιταλία, Matilda Palla, Οικονομολόγο από την Ισπανία, Erald Dupi, πολιτικό μηχανικό από το Ηνωμένο Βασίλειο και Χρήστος Γιαννάς, αρχαιολόγο από τη Ρόδο.


Όπως αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους, πρωταρχικός τους σκοπός είναι να ξαναμπεί το νησί της Ρόδου στο χάρτη, με την ανάδειξη και αποκατάσταση της ιστορικής σημασίας του ως πολιτισμική γέφυρα μεταξύ τριών Ηπείρων, προσελκύοντας εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο και προσφέροντας νέες ευκαιρίες απασχόλησης.


Διαβάστε περισσότερα για το φιλόδοξο αυτό πρότζεκτ εδώ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v