Καυγάς Σόιμπλε – φοιτητών στο Παρίσι για την Ελλάδα

Σε αντιπαράθεση ήρθε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με φοιτητές στο Παρίσι, με αφορμή την ελληνική κρίση.
Καυγάς Σόιμπλε – φοιτητών στο Παρίσι για την Ελλάδα

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συμμετείχε σε συζήτηση την Τρίτη 8 Οκτωβρίου με φοιτητές του Ινστιτούτου Πολιτικών Επιστημών στο Παρίσι (Science Po), με βασικά θέματα την κρίση στην Ελλάδα και το προσφυγικό.


Τα αίματα όμως… άναψαν όταν ένας φοιτητής τον ρώτησε αυτολεξεί: «Τι έχετε να πείτε για τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα, που οφείλονται στην πολιτική λιτότητας για την οποία ευθύνεστε εσείς;». Ακολούθησε ερώτηση φοιτήτριας, η οποία ανέφερε: «Σίγουρα έχετε δίκιο να αναφέρεστε στην οικονομική κατάσταση (της Ελλάδας), όμως δεν ακολουθήσατε μια τιμωρητική ρητορική και ένα παιχνίδι κατηγοριών;».


Μετά το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ αρχικά απάντησε ψύχραιμα λέγοντας: «Δεν θα βρείτε ούτε μία φράση με την οποία η καγκελάριος ή εγώ κατηγορήσαμε τους Έλληνες». Αντίθετα πρόσθεσε ότι καταβλήθηκαν πολλές προσπάθειες να ανακάμψει η ελληνική οικονομία, όμως τίποτε μέχρι τώρα δεν είχε αποτέλεσμα.


Εν συνεχεία όμως συνέστησε στη φοιτήτρια να «ασχοληθεί καλύτερα με τη χώρα της» και κατέληξε – προφανώς μετά από αντιδράσεις της – να της φωνάξει «ντροπή σας!».


N.Γ. 


 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v