Αρχαίο μαντείο στο κέντρο της Αθήνας!

Νέα ευρήματα στους αρχαιολογικούς χώρους Κεραμεικού και Ρωμαϊκής Αγοράς ήρθαν στο φως ύστερα από ανασκαφές στην περιοχή.
Αρχαίο μαντείο στο κέντρο της Αθήνας!
Ένα στόμιο πηγαδιού με επιγραφή που απευθύνει επίκληση προς τον Απόλλωνα, στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού, και σπαράγματα τοιχογραφίας με χριστιανικό περιεχόμενο στο εσωτερικό του Ωρολογίου του Ανδρονίκου Κυρρήστου είναι τα δύο νέα, σημαντικά ευρήματα που έφεραν στο φως οι ανασκαφές στις δύο αυτές περιοχές της Αθήνας.

Στον Κεραμεικό, στο στόμιο του πηγαδιού που βρέθηκε υπάρχει η επιγραφή «ΕΛΘΕ ΜΟΙ Ω ΠΑΙΑΝ ΦΕΡΩΝ ΤΟ ΜΑΝΤΕΙΟΝ ΑΛΗΘΕC», η οποία σύμφωνα με τους αρχαιολόγους τοποθετείται στους πρώιμους ρωμαϊκούς χρόνους και συνιστά επίκληση στον θεό Απόλλωνα. Το εύρημα αυτό αποτελεί απόδειξη ότι στην συγκεκριμένη θέση, υπάρχει το πρώτο και μοναδικό μαντείο του θεού στην Αθήνα.

Στους «Αέρηδες» από την άλλη πλευρά, κατά τις εργασίες συντήρησης αποκαλύφθηκαν για πρώτη φορά σπαράγματα τοιχογραφίας με χριστιανικό περιεχόμενο. Το συγκεκριμένο εύρημα αναδεικνύει την κατά περιόδους χρήση του Ωρολογίου από την ανέγερσή του, έως και την απελευθέρωση της πόλης της Αθήνας από τους Οθωμανούς.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v