Την Τρίτη θα «βρέξει» πεφταστέρια

Οι Υδροχοΐδες ετοιμάζονται να κάνουν την εμφάνισή τους στον νυχτερινό ουρανό της Γης και η καλοκαιρινή βροχή αστεριών αναμένεται να φτάσει σε κορύφωση τη νύχτα της Τρίτης.
Την Τρίτη θα «βρέξει» πεφταστέρια
Βροχή από πεφταστέρια θα μπορέσουμε να απολαύσουμε το βράδυ της Τρίτης από τα μπαλκόνια μας, αφού αυτή τη νύχτα φτάνει στο αποκορύφωμά της η «βροχή» των Δέλτα Υδροχοϊδών.

Πρόκειται για μετεωρίτες που γίνονται κάθε χρόνο ορατοί από τη Γη, την καλοκαιρινή περίοδο από τα μέσα Ιουλίου ως τα μέσα Αυγούστου. Πρόκειται για «βροχή αστεριών» μέσης θεαματικότητας, με περίπου 30 μετέωρα την ώρα και στην πραγματικότητα είναι… διπλή, αφού το θέαμα δημιουργείται από τα απομεινάρια των ουρών δύο διαφορετικών κομητών, του Μάρσντεν και του Κραχτ.

Φέτος αναμένεται λίγο πιο δύσκολη η παρατήρηση του φαινομένου, αφού το γεμάτο φεγγάρι – πλησιάζει η Πανσέληνος της 31ης Ιουλίου – θα κάνει ιδιαίτερα φωτεινό τον νυχτερινό ουρανό.

Οι Υδροχοΐδες ονομάστηκαν έτσι επειδή η εμφάνισή τους συνδέθηκε με τον αστερισμό του Υδροχόου, αλλά στην πραγματικότητα μπορούν να εμφανιστούν σε οποιοδήποτε σημείο του ουρανού.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v