Guardian: Βοηθήστε την Ελλάδα, κάντε εκεί διακοπές!

Θέλετε να βοηθήσετε την Ελλάδα; Επιλέξτε την για διακοπές, προτείνει ο Guardian σε νέο του δημοσίευμα υπέρ της… τουριστικής αλληλεγγύης προς την χώρα μας.
Guardian: Βοηθήστε την Ελλάδα, κάντε εκεί διακοπές!
Σε κίνηση αλληλεγγύης καλεί το βρετανικό και διεθνές του κοινό ο Guardian, προτείνοντας στους αναγνώστες του να βοηθήσουν την δοκιμαζόμενη οικονομία της Ελλάδας, με τον πιο προσοδοφόρο τρόπο και για την χώρα και για τους ίδιους: Να την επιλέξουν ως προορισμό των φετινών τους καλοκαιρινών διακοπών.

«Θέλετε να βοηθήσετε την Ελλάδα; Πηγαίνετε εκεί για διακοπές»,
τιτλοφορείται το αφιέρωμά του, που αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η επίδειξη αλληλεγγύης μέσω του τουρισμού είναι μια περίπτωση win-win: Εσείς κάνετε οικονομικές διακοπές σε μια όμορφη χώρα και η Ελλάδα παίρνει τονωτική ένεση ρευστού, την οποία χρειάζεται πολύ».

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, η οικονομική κρίση δεν έχει επηρεάσει την ουσία των διακοπών στην Ελλάδα: «Ο καιρός είναι το ίδιο καλός όπως ήταν πάντα. Οι αρχαιολογικοί χώροι το ίδιο ενδιαφέροντες. Οι παραλίες το ίδιο μαγικές. Το φαγητό εξίσου σπιτικό. Και οι τιμές σημαντικά πεσμένες σε σχέση με τις κανονικές συνθήκες. Είναι από εκείνες τις σπάνιες περιπτώσεις που όλοι βγαίνουν κερδισμένοι».

Ο τουρισμός είναι ρευστότητα. Ο τουρισμός είναι αλληλεγγύη, καταλήγει ο ελληνικής καταγωγής αρθρογράφος, καλώντας το κοινό να βοηθήσει την Ελλάδα να αποδείξει ότι η δημοκρατία και η αλληλοβοήθεια είναι ισχυρότερες από ποτέ.

Δείτε το δημοσίευμα εδώ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v